Σύλλογος «Καβοντόρου γη» - Απόλυτα επιτυχημένος ο Χορός του Συλλόγου
  • Με μεγάλη επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία και αναμονή έγινε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου «Καβοντόρου Γη», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στην Κάρυστο.

    Ήταν συγκινητική η αθρόα και συνεχής προσέλευση του κόσμου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γέμισε ασφυκτικά το κέντρο «Φαντασία» με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε αρκετούς φίλους, που δεν μπόρεσαν να μπουν λόγω έλλειψης χώρου.
    Η επιτυχία αυτή μας δίνει επιπλέον δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προάσπισης των δικαιωμάτων όλων των ιδιοκτητών γης, απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία, που επιχειρείται στην περιοχή μας.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης, η Αντιδήμαρχος Στυρέων Γωγώ Τζαβάρα, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καρύστου, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών Κοινοτήτων.

    Επίσης παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος της συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας Δημήτρης Παπαγρηγορίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Τράπεζας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου Τάσος Μπαλτάς, ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου Βαγγέλης Λιαλιούτης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Γάσπαρη, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβοντοριτών Δημήτρης Λιούτας, και η
    Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου Καρύστου Χαρούλα Μαριέτα.

    Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Γκάγκωση, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την στήριξη τους στον αγώνα του συλλόγου για τον Κάβο Ντόρο.

    Επίσης ευχαρίστησε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Εύβοιας, τις τοπικές εφημερίδες, το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Κάρυστος Κανάλι 1», για την προβολή και επικοινωνία του Συλλόγου με τον κόσμο και την απαραίτητη βοήθειά τους, στο να γίνει ένα τόσο μεγάλο γλέντι, που συνέβαλλε στο να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι.

    Ευχαρίστησε επίσης όλα τα καταστήματα των Δήμων Καρύστου, Ραφήνας και την FG Europe που προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά.

    Ακολούθως το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Καλλιανιώτης, αναπτύσσοντας τις ενέργειες του Συλλόγου σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ενημερώνοντας τα μέλη για τη Γενικη Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει εντός του Μαρτίου, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει με τις εταιρείες που έχουν λάβει άδεια εγκατάστασης και δεν έχουν συνάψει μαζί μας συμφωνητικά μίσθωσης, γιατί θεωρούν τη γη των προγόνων μας ως Δημόσια.

    Αμέσως μετά μίλησε ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης και αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Κώστα Καλλιανιώτη και την Μαρία Γκάγκωση, εν συνέχεια τόνισε ότι πάγια θέση του Δήμου είναι ο σεβασμός των ιδιοκτησιών, εκ μέρους των εταιρειών και μόνο μετά τη σύναψη συμφωνητικών ενοικίασης της γης θα προχωρήσει κάθε επένδυση στο Δήμο μας.

    Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασε τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Δημήτρη Μαστροδήμα, Δημήτρη Πολίτη και Πέτρο Γιαννακάρη, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη Μαρία Γκάγκωση για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

    Επιπλέον ευχαρίστησε τις εταιρείες RF ENERGY A.E και ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε για την οικονομική συμπαράσταση τους.

    Στη συνέχεια οι Καβοντορίτες άνοιξαν το χορό παρασύροντας τους φίλους μας Καρυστινούς, Μαρμαριώτες και Στουραΐτες σε ένα πρωτόγνωρο ξεφάντωμα κεφιού.

    Εντυπωσιακή για άλλη μια φορά η υπέροχη φωνή της Μαρίας Σκουλά και το βιολί του Καβοντορίτη Νίκου Ευβοιώτη, που ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα γλέντι που κράτησε αμείωτο μέχρι το ξημέρωμα.

    Αξιοπρόσεχτη και η συμμετοχή του νεαρού Καβοντορίτη Γιάννη Τσούρκα, από την Αμυγδαλιά, που με το μελωδικό ήχο του βιολιού και τη ζεστή φωνή του, μας ταξίδεψε στο Κάβο Ντόρο.

    Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και βοήθησαν στην προσπάθεια του Συλλόγου.