Μήνυση του Γιάννη Μανώλη για συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στο blog «trelamenigata.blogspot.com» και «Γαλάζια Οχιά της Εύβοιας».
  • Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στο blog «trelamenigata.blogspot.com» και «Γαλάζια Οχιά της Εύβοιας».

    Οι συνεχιζόμενες, ακραίες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές προς το πρόσωπο μου από τοblog «trelamenigata.blogspot.com», καθώς και του προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) με το ψευδώνυμο «Γαλάζια Οχιά της Εύβοιας», με ανάγκασαν, πριν αρκετό καιρό, να καταγγείλω τα γεγονότα στη Γραμματεία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΔΗΕ).
    Η ΥΔΗΕ κατόπιν ελέγχου των συκοφαντικών στοιχείων, που προσκομίστηκαν, παράλληλα με τη δική της έρευνα μεταβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία με το Α.Π.: 7519/3/5240/2-2-2012 έγγραφο της.

    Συγκεκριμένα, το blog «trelamenigata.blogspot.com», του οποίου ο διαχειριστής κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του, χρησιμοποίησε αποσπασματικά στοιχεία από το προσωπικό μου λογαριασμό και προέβηκε, κατ' επανάληψη, σε συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον μου, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία ψευδή εικόνα για το άτομο μου, παρουσιάζοντας με συλλήβδην ως απατεώνα και ανήθικο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοσίευμα της 20ης Σεπτεμβρίου 2011, ημερομηνία κατά την οποία το συγκεκριμένο blog είχε μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας.
    Κάτι που δείχνει ότι εξ' αρχής με είχε στοχοποιήσει και επιχειρούσε μεθοδικά την συκοφαντική δυσφήμιση.
    Ακόμη και όταν έστειλα email στο διαχειριστή/διαχειρίστρια του blog, σημειώνοντας του/της ότι οι αναφορές αυτές είναι ψευδείς και αποσπασματικές και στόχο έχουν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, η στρατηγική σπίλωσης του προσώπου μου συνεχίστηκε.

    Μετά την καταγγελία μου στην ΥΔΗΕ, η υπηρεσία διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο blogπράγματι συνέχιζε να με συκοφαντεί και προχώρησε σε περαιτέρω ενέργειες, που κινούνται προς την κατεύθυνση της ποινικής δίωξης.

    Όσον αφορά το εμφανιζόμενο προφίλ στο facebook, με την επωνυμία «Γαλάζια Οχιά της Εύβοιας», με κατηγόρησε ως χρήστη βαριών ναρκωτικών και μου πρόσαψε κατηγορίες, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
    Παρά την προειδοποίηση μου, ο (πρώην) ανώνυμος κουκουλοφόρος του διαδικτύου συνέχισε να με συκοφαντεί με χυδαίο, ανήθικο, αλλά πάνω από όλα ψευδή τρόπο.

    Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να διαταράξουν την ψυχική μου υγεία και να δημιουργήσουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στον εργασιακό μου χώρο όσο και στην πορεία της επιστημονικής μου έρευνας.
    Λόγω κακής ψυχολογικής κατάστασης και πνευματικής κόπωσης, αναγκάστηκα να μείνω για περισσότερο από ένα μήνα εκτός δουλειάς και να καθυστερήσω την παράδοση κεφαλαίου της διδακτορικής μου διατριβής, κάτι που επιμηκύνει το χρόνο ολοκλήρωσης της κατά ένα έτος, γιατί εξαιτίας αυτού έχασα την προβλεπόμενη ημερομηνία υποβολής και χάνω όλο το ακαδημαϊκό έτος.

    Πρόσφατα, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με ενημέρωσε ότι έχει εντοπίσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διαχειριστών (ip address) και τα πρόσωπα μου είναι, πλέον, γνωστά. Πρόσωπα πέραν κάθε υποψίας!

    Με εκτίμηση

    Γιάννης Μανώλης