Στα κόκκινα η Κάρυστος για το Νοσοκομείο. Όταν οι "από κάτω μιλάνε" οι "από πάνω" κάθονται σούζα.
  • Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Κάρυστος από το πρωί σε σχέση με το Νοσοκομείο, την υποβάθμισή του, που έτσι κι αλλιώς γίνεται με τις μετακινήσεις του επιστημονικού προσωπικού προς το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, αλλά και την γενικότερη τύχη που θα έχει εν όψει του νέου νόμου που θα ψηφιστεί για κλείσιμο νοσοκομείων.

    Οι στιγμές του περασμένου καλοκαιριού, που αυτοί που ανησυχούσαν και μιλούσαν για προσχεδιασμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου – ανάμεσά τους και η karystiapress- κατηγορήθηκαν για λαϊκισμό και για κομματικά κίνητρα ενάντια στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που από τότε διάλυσε και γονάτισε όλη τη χώρα, δυστυχώς επανέροχνται με τον πιο δραματικό τρόπο.

    Η Κάρυστος καλείται να ξαναδώσει μάχη να κρατήσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου ως έχει ή καλύτερα όπως είχε και πριν τον Μάιο του 2011, τότε που κυρίως η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ, διαβεβαίωνε ότι το Νοσοκομείο της Καρύστου δεν θα πάθει τίποτα.

    Χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση του Προέδρου, Δημήτρη Νόβα, για την επικοινωνία που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Σεπετή, την αναφορά της Δημοτικής Συμβούλου, Γεωργίας Τούρλα, στην επικείμενη ψήφιση για κλείσιμο νοσοκομείων και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων αποφασίστηκε ότι Δήμαρχος Επικεφαλής παρατάξεων και εκπρόσωποι Συλλόγων θα πάνε στη Βουλή και σήμερα το μεσημέρι οριστικοποιήθηκε ότι αυτό θα γίνει την Τρίτη.

    Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Κυπαρισσίας, που και το Νοσοκομείο αυτής της πόλης απέχει πολλά χιλιόμετρα από το πλησιέστερο, συμφωνήθηκε την Τρίτη κοινή αντιπροσωπεία από τους δύο Δήμους να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσει ειδική ρύθμιση για τα νοσοκομεία που απέχουν, πλέον των 100 χιλιομέτρων, από άλλο νοσοκομείο, ενώ πίσω στην Κάρυστο, άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι σωματείων, συλλόγων και φορέων θα οργανώσουν διαμαρτυρία, η έκταση και ο τρόπος της οποίας θα αποφασιστεί απόψε.

    Το μήνυμα, που η ενότητα που δείχνει η τοπική κοινωνία σε αυτό το θέμα το μετατρέπει σε εντολή, και προς Υπουργείο και προς διοικητές και προς υποδιοικητές και προς όποιον σκέφτεται κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουν οι Καρυστινοί για το Νοσοκομείο τους, είναι πολύ ξεκάθαρο και είναι «κάτω τα ξερά σας από το Νοσοκομείο μας».

    Να σημειώσουμε ότι ξεχωριστή αίσθηση χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Αντιδήμαρχου, Νίκου Μανώλη και του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Ζέμπη, οι οποίοι άστραψαν και βρόντησαν κατά βουλευτών, κυβέρνησης, διοικητή, υποδιοικητή και όλων όσων αποφασίζουν και εκτελούν, και την τοποθέτηση τους να συνοψίζεται «ποιοι είναι αυτοί, που μας έχουν για ξόδεμα; Το νοσοκομείο θα το αφήσουν όπως είναι, γιατί αυτό θέλουμε και αυτό στο τέλος θα γίνει με το καλό ή με το κακό».