Διαμαρτυρία –Καταγγελία. Όλοι μαζί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 π.μ στον περίγυρο του Νοσοκομείου Καρύστου
  • Εμείς οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την συστηματική υποβάθμιση του Νοσοκομείου-ΚΥ Καρύστου και την ενδεχόμενη εξαφάνιση του.
    Οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ύστερα από τις περσινές κοινωνικές αναταραχές και κινητοποιήσεις ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει ως έχει αποδείχθηκαν φρούδες!
    Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσωπικού και γιατρών και η συστηματική απαξίωση του.
    Το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας « Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις» ωστόσο, είναι η χαριστική βολή.
    Σε αυτό προβλέπεται η ενοποίηση του Νοσοκομείου Καρύστου με το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε κοινό νομικό πρόσωπο και με κοινό οργανισμό λειτουργίας.
    Το Νοσοκομείο Καρύστου, δωρεά ευεργετών θα χάσει την αυτοτέλεια του και σταδιακά θα γίνεται αφαίμαξη του με μείωση δαπανών, μείωση ιατρικού και λοιπού προσωπικού και θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση και εξαφάνιση.
    Πως μπορούν και υποβαθμίζουν ένα Νοσοκομείο που καλύπτει περιστατικά που χρειάζονται 2,5 ως και 5 ώρες και απόσταση από 120 ως και 180 χλμ για να διακομιστούν στην Χαλκίδα και μάλιστα σε μια περιοχή που δεν καλύπτεται από ΕΚΑΒ;
    Εμείς οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας λέμε όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου! ! Θεωρούμε την προστασία της υγείας και της ζωής των παιδιών μας και της δικής μας υποχρέωση μας καθώς και του κράτους.
    Γι’αυτό δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την παραμονή του
    Ζητούμε
    από το Υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψη του ότι η περιοχή μας είναι άγονη και μειονεκτική και με νησιωτικά χαρακτηριστικά και να προβλέψει σχετικά στο επικείμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο για Νοσοκομεία σαν το δικό μας σχετική παράγραφο για την ως έχει λειτουργία του.

    Όλοι μαζί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 π.μ στον περίγυρο του Νοσοκομείου Καρύστου για να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην υποβάθμιση

    Το τελικό κείμενο της καταγγελία των επαγγελματικών σωματείων για το Νοσοκομείο
    Με την υπογραφή των 8 προέδρων επαγγελματικών σωματείων, που εκφράζουν σχεδόν όλο το παραγωγικό δυναμικό της περιοχής, καθαρογράφτηκε και στέλνεται στους βουλευτές του Νομού το τελικό κείμενο της κοινής καταγγελίας τους για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου και για ενέργειες του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, όπως επίσης και για τη στάση του «να αρνείται θρασύτατα ότι είναι υποχρεωμένος να απαντά, να ενημερώνει και να λογοδοτεί για τις ενέργειές του, προς την Δημοτική Αρχή και τους φορείς της περιοχής».

    Τα σωματεία διαμηνύουν προς όλους, με τον πιο αυστηρό τόνο, ότι δεν θα δεχτούν καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου και αυτό που απαιτούν είναι η αναβάθμισή του.

    Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


    Σήμερα Σάββατο 18-02-2012 υλοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επαγγελματικών Σωματείων του Δήμου Καρύστου, με θέμα την διαφαινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου και τις ενέργειες του Αναπληρωτή Διοικητή του κ. Ηλία Πετσή.

    Μετά από την ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρύστου και τους τέσσερεις Πρόεδρους (Εμπόρων Μαρία Γάσπαρη, Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ρόδο Σφυρίδη, Λατόμων Σωτήρη Κρίσιλια & Επιχειρήσεων Τουρισμού Κυριάκο Δικέλα), που παραβρέθηκαν στην συνάντηση του Δήμαρχου και των Αρχηγών της Αντιπολίτευσης με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, που έγινε την Τρίτη 14-02-2012 στο Δημαρχείο, εξέφρασαν σοβαρότατες ανησυχίες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου καθώς και την σωστή παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους άλλα και τους τουρίστες & παραθεριστές της περιοχής.

    Με τις ενέργειες που γίνονται από τον Αναπληρωτή Διοικητή, που έχουν να κάνουν με την αποψίλωση του Νοσοκομείου από μηχανήματα, εργαλεία, έπιπλα, πυροσβεστικά μέσα, αλλά προπάντων από επιστημονικό προσωπικό, το οποίο με σύμφωνη γνώμη του μετακινείται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με πιο τρανταχτή και επικίνδυνη για την περιοχή αυτή της μοναδικής στην πραγματικότητα Αναισθησιολόγου, φαίνεται περίτρανα ότι η υποβάθμιση της ασφαλούς λειτουργίας και της σωστής παροχής υπηρεσιών υγείας έχει ξεκινήσει, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας μέσω Βουλευτών.

    Ενέργειες επίσης του Αναπληρωτή Διοικητή, που έχουν να κάνουν με τον εξωραϊσμό και όχι με τις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου, οι οποίες συντελούνται χωρίς σχεδιασμό, αποφάσεις, αδειοδοτήσεις, αλλά και χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας στις συντελεσθείσες αποξηλώσεις, εκσκαφές και κατεδαφίσεις, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

    Καταγγέλλουμε την στάση του Αναπληρωτή Διοικητή να αρνείται θρασύτατα ότι είναι υποχρεωμένος να απαντά, να ενημερώνει και να λογοδοτεί για τις ενέργειές του, προς την Δημοτική Αρχή και τους φορείς της περιοχής.

    Ενημερώνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο έκτακτα για το θέμα του Νοσοκομείου και

    ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ

    Προς τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου

    τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας

    τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

    τον Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και

    τους Βουλευτές του Νομού Εύβοιας, ότι


    ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

    ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

    ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


    ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ

    ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ

    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

    ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ 10 ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΚΛΙΝΩΝ

    ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

    ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

    ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ


    ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥΣ:

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΡΟΔΟ ΣΦΥΡΙΔΗ

    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΜΑΡΙΑ ΓΑΣΠΑΡΗ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΤΟΜΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΚΕΛΑΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Δ.Χ.
    ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΟΛΙΑΒΡΑΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ Δ.Χ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ-ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ-ΣΤΥΡΩΝ
    ΜΙΛΗΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΑΠΑΚΗ