Έφτασε το μήνυμα των Καρυστινών στην Αθήνα. Τροπολογία από Συμεών Κεδίκογλου και Παπανδρέου. Διαβεβαίωση Λοβέρδου σε Μαρκόπουλο και Συμεών Κεδίκογλου
  • Θετικές εξελίξεις είχε η επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Κάρυστο σήμερα το πρωί στη Βουλή, που στη επιτροπή κοινωνικών συζητείτο ο εφαρμοστικός νόμος του υπουργείου Υγείας, που θα φέρει αλλαγές στη λειτουργία Νοσοκομείων της χώρας, ενώ την ίδια ώρα, παρά τους μηδέν βαθμούς θερμοκρασίας και το χιόνι που έπεφτε, κάτοικοι του Δήμου αψηφώντας την κακοκαιρία, ήταν έξω από το νοσοκομείο για να δείξουν ότι η τοπική κοινωνία δεν θα δεχτεί καμία υποβάθμιση του τοπικού Νοσοκομείου.

    Το πρωί στη Βουλή, αντιπροσωπεία από την Κάρυστο, αποτελούμενη από το Δήμαρχο, Νίκο Μανώλη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρη Ραβιόλο, την Δημοτική Σύμβουλο, Γεωργία Τούρλα, τον πρόεδρο των λατόμων, Σωτήρη Κρίσιλια, ως εκπρόσωπο επαγγελματικών σωματείων της περιοχής και το περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Κακάτσο, συναντήθηκε με τους βουλευτές του Νομού για να προλάβουν να κάνουν κάτι σήμερα, γιατί αύριο θα ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

    Η αντιπροσωπεία γυρίζει στην Κάρυστο, με την διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει ονομαστική αναφορά του Νοσοκομείου Καρύστου, όπως και άλλων τεσσάρων ,( Γ.Ν Λαμίας, το Γ.Ν Καρπενησίου, το Γ.Ν Άμφισσας, το Πανεπιστημιακό Γ.Ν Ιωαννίνων, το Γ.Ν-ΚΥ Φιλιατών) για εξαίρεσή του από όσα προβλέπει ο νόμος και για συνέχιση της λειτουργίας του όπως είναι σήμερα.

    Οι βουλευτές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της ονομαστικής αναφοράς του Νοσοκομείου Καρύστου ως εξαιρεθέν από τα όσα θα προβλέπει ο εφαρμοστικός και προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν σήμερα.

    Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και ο ίδιος ο Υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, που σε συνάντηση που είχε με το Συμεών Κεδίκογλου και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Μαρκόπουλο, είπε ότι το νοσοκομείο δεν θα υποβαθμιστεί.

    Ουρανία Παπανδρέου και Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσαν τροπολογία στον εφαρμοστικό νόμο του Υπουργείου Υγείας, που όπως όλα δείχνουν θα περάσει αύριο, αφού ο Υπουργός κατά τη συζήτηση στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, αναφέρθηκε ονομαστικά στο νοσοκομείο Καρύστου και στο αίτημα του βουλευτή.

    Σίμος Κεδίκογλου και Γιώργος Μαρίνος δίπλα στην αντιπροσωπεία να συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει κάτι σήμερα και προς αυτήν την κατεύθυνση να προσπαθούν, δίπλα και ο βουλευτής Β Αθήνας Γεράσιμος Γιακουμάτος, του οποίου ο Δήμαρχος ζήτησε την βοήθειά του και του υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί.

    Εξαίρεση στην όλη αγωνία ήταν βουλευτής, Κατερίνα Περλεπέ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μάλωσε τους Καρυστινούς που πήγαν στη Βουλή, κάνοντας κυριολεκτικά την Γεωργία Τούρλα να της πει «μα γιατί μας μαλώνετε;»

    Η κ. Περλεπέ είπε στην αντιπροσωπία ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και καμία αναφορά του νοσοκομείου Καρύστου πουθενά, γιατί το θέμα είχε λυθεί με την παρέμβασή της πέρυσι τον Ιούνιο.

    ΣΟΦΙΑ ΚΕΝΤΙΣΤΟΥ