Στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Καρύστου είχε ο Συμεών Κεδίκογλου
  • Συνάντηση είχε ο Συμεών Κεδίκογλου με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο για το Νοσοκομείο Καρύστου, όπου του ζήτησε να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες και η όλη λειτουργία του, δεδομένης της μεγάλης απόστασης με την Χαλκίδα και την έλλειψη ΕΚΑΒ στη περιοχή.
    Ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Καρύστου, δέσμευση την οποία επανέλαβε και σήμερα στην  αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου μνημόνευσε και το αίτημα του βουλευτή. 

    Ωστόσο, παρά την στήριξη του σημερινού Υπουργού, ο οποίος είναι και γνώστης του θέματος, και καθώς οι Υπουργοί και τα πρόσωπα αλλάζουν, ο βουλευτής, που συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή και με εκπροσώπους του Δήμου Καρύστου για το θέμα, έκρινε σκόπιμο να κατοχυρώσει και νομοθετικά το αίτημα και γ’ αυτό συνυπέγραψε σχετική τροπολογία με την βουλευτή Ευβοίας κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, η οποία έχει κατατεθεί στον εφαρμοστικό νόμο του Υπουργείου Υγείας.
    η κατατεθείσα τροπολογία.

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
         Το παρόν σχέδιο νόμου αποσκοπεί στην κατοχύρωση ασφαλούς και ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στον Έλληνα πολίτη. Σκοπός του νόμου θα πρέπει να είναι η κατοχύρωση  και η εξασφάλιση της προστασίας των πολιτών και όταν μιλούμε για την προστασία των πολιτών μιλούμε κατά κύριο λόγο για την προστασία της υγείας τους. Πέραν της υγείας όμως των πολιτών, μεγάλη σημασία έχει η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η εξασφάλιση των ρυθμίσεων εκείνων που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες μια καλύτερη ποιότητα ζωής και στη χώρα την ανάπτυξη. Οι ρυθμίσεις του Άρθρου 2 του παρόντος, αναφέρονται σε θέματα που αφορούν τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ- Ενιαία νπδδ.
       ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

     

    «Άρθρο 2 »

     

     Προτείνεται να προστεθεί στο άρθρο 2 παράγραφος 11 με το εξής περιεχόμενο:

    ‘’11. Από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται το Γ.Ν Λαμίας, το Γ.Ν Καρπενησίου, το Γ.Ν Άμφισσας, το Πανεπιστημιακό Γ.Ν Ιωαννίνων, το Γ.Ν-ΚΥ Φιλιατών και το Γ.Ν-ΚΥ Καρύστου Ευβοίας.

                                            Οι προτείνοντες Βουλευτές

     

    Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη (ΛΑ.Ο.Σ-Ευβοίας)

     

    Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ-Ευβοίας)

     

    Κωνσταντίνος Κιλτίδης (ΛΑ.Ο.Σ – Α Θεσσαλονίκης)

     

    Παύλος Μαρκάκης (ΛΑ.Ο.Σ –Μαγνησίας)