Μήνυση δημάρχου Νίκου Μανώλη στον κ.Πετσή.
  •  

    Δήμος Καρύστου

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας

    Με αφορμή δήλωση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, κ. Ηλία Πετσή, στο eviatop.blogspot.com, που με κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό, έχω να δηλώσω τα κάτωθι:

    Από την ημέρα που τις τύχες του Νοσοκομείου Καρύστου έχει αναλάβει ο κ. Ηλίας Πετσής, έχει προβεί σε σωρεία παραβάσεων και ενεργειών που υποβαθμίζουν άμεσα τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Πετσής έχει και το θράσος να μας κουνάει επιδεκτικά το δάχτυλο και μας λέει ότι «δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν», αγνοώντας με προκλητικό τρόπο τη δημοτική αρχή, τους φορείς της ευρύτερης περιοχής της νότιας Καρυστίας, αλλά πάνω από όλα τους πολίτες. Και ερωτώ: Ποιος είναι ο κ. Πετσής που μας κουνάει επιδεκτικά το δάχτυλο, συκοφαντώντας τόσο εμένα όσο και άλλους φορείς της περιοχής, και λοιδορεί τους κατοίκους; Ποιος είναι αυτός που κάνει λόγο «για μικρά ή μεγάλα συμφέροντα τα οποία χρησιμοποιούν ανυποψίαστους πολίτες»; Πραγματικά κ. Πετσή ντρέπομαι για λογαριασμό σας! Ντρέπομαι που εκτός από είρωνας, προκλητικότατος, εγκάθετος κομματικός και αλαζόνας υποδιοικητής, είστε και αυτοδιοικητικό στέλεχος. 

    Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Πετσής προέβη σε μία έμπρακτη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, εξαφανίζοντας ιατρικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, που είναι απαραίτητος για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του, μεταθέτοντας γιατρούς από την Κάρυστο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και άλλα πολλά. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχει προβεί σε απίστευτες πολεοδομικές παραβάσεις εντός του χώρο του Νοσοκομείου. Για αυτό, μάλιστα, ζήτησα από την πολεοδομία να προχωρήσει σε καταγραφή και θα προβούμε σε καταγγελία εναντίον του υποδιοικητή.

    Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι στο Νοσοκομείο Καρύστου θα βρίσκεται ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Τάσος Σεπετής, και έσπευσα να ενημερωθώ τι μέλι γενέσθαι. Όταν έφτασα στο Νοσοκομείο, είχε μαζευτεί μεγάλο πλήθος οργισμένων πολιτών, που ήθελαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Μετά από λίγο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με το εξαγριωμένο πλήθος να στρέφεται εναντίον του κ. Πετσή. Τόσο εγώ όσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, και οι άλλοι φορείς της περιοχής, που βρισκόμασταν εκεί προσπαθήσαμε να προστατέψουμε και να φυγαδεύσουμε τον διοικητή και τον υποδιοικητή.

    Όσο περνούσε η ώρα, η οργή του πλήθους αυξανόταν ζητώντας έγγραφες βεβαιώσεις από τον υπουργό Υγείας ότι το Νοσοκομείο δεν θα υποβαθμιστεί περαιτέρω και ότι ο υποδιοικητής θα παραιτηθεί. Από τη στιγμή

    που ξέσπασαν τα επεισόδια, είμαι διαρκώς στο χώρο του Νοσοκομείου, προσπαθώντας να κατευνάσω τα πνεύματα. Και ξαφνικά ενημερώθηκα ότι ο κ. Πετσής, με το ίδιο προκλητικό τρόπο, με κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Πρέπει να ξέρει ο εν λόγω κύριος ότι και η υπομονή έχει τα όρια της. Ήδη έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Πετσή.

    Τέλος, θέλω να ζητήσω από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση του Νοσοκομείου Καρύστου, όπως δεσμεύτηκε άλλωστε και από το βήμα του Κοινοβουλίου, καθώς και να ζητήσει την παραίτηση του κ. Πετσή. Δεν μπορεί ο συγκεκριμένος κύριος να έχει προβεί σε τόσες αντινομίες και να συνεχίζει να πληρώνεται από το ελληνικό Κράτος. Όπως και δεν μπορεί να συκοφαντεί τη δημοτική αρχή και να λοιδορεί προκλητικότατα τους δημότες του δήμου Καρύστου.

    Με εκτίμηση Ο δήμαρχος Καρύστου

    Νικόλαος Μανώλης