Δεν φεύγει ο κόσμος από το Νοσοκομείο Καρύστου. Αποκλεισμένος ακόμα ο Υποδιοικητής. Φαξ στέλνει σε λίγο ο Λοβέρδος, με άγνωστο περιεχόμενο.
  •  Αμείωτη παραμένει η ένταση στο Νοσοκομείο Καρύστου, με τον κόσμο να μην υποχωρεί, αν απόψε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δεν κάνει δεκτό το αίτημα της Καρυστινής κοινωνίας, που εγγράφως του απέστειλαν ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής.

    Ο Βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, είχε πριν μισή ώρα τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Νίκο Μανώλη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρη Ραβιόλο και τη Δημοτική Σύμβουλο, Γεωργία Τούρλα, στους οποίους είπε ότι ο κ. Λοβέρδος θα δεχτεί αντιπροσωπία από την Κάρυστο τη Δευτέρα το πρωί στο Υπουργείο για να συζητήσουν.

    Αυτό εξαγρίωσε ιδιαίτερα το συγκεντρωμένο πλήθος, γιατί την Τρίτη αντιπροσωπεία από την Κάρυστο ήταν στη Βουλή και 4 βουλευτές του Νομού, που τους διαβεβαίωναν ότι όλα είναι καλά, γιατί τέτοια διαβεβαίωση είχαν τουλάχιστον οι 3 από τον Υπουργό, τον οποίο μάλιστα η βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου τον ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής επειδή έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε η ίδια και ο Συμεών Κεδίκογλου, αλλά ως δια μαγείας η τροπολογία δεν είναι στο τελικό κείμενο.

    Πριν είκοσι λεπτά, και μάλλον επειδή τα μηνύματα έφτασαν, ο κ. Λοβέρδος και ο Δήμαρχος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία ο Υπουργός είπε ότι το ραντεβού που ορίστηκε ισχύει και ότι σε λίγο θα στείλει φαξ στο νοσοκομείο και όλοι περιμένουν με αγωνία το περιεχόμενό του, που είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν θα είναι αυτό που θέλει η τοπική κοινωνία από τον Υπουργό.

    «Δεν θέλουμε άλλα ραντεβού ούτε φαξ που δεν θα αναφέρουν αυτό που ζητάμε. Να στείλει έγγραφη δέσμευση τώρα ο Υπουργός» ήταν η αντίδραση του κόσμου, που παρά τις προσπάθειες των λίγων πια ψύχραιμων και του Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας, κ. Γρηγοράκη, δεν αποχωρούν και δεν επιτρέπουν να φύγει από το Νοσοκομείο και ο Υποδιοικητής.

    Να σημειώσουμε ότι εκτός από 2 σπασμένα τζάμια, στο νοσοκομείο δεν έχει γίνει καμία ζημιά από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο εσωτερικό ή στον προαύλιο χώρο.

    Καρυστία Press