Συστηματική και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση. Με αφορμή τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Καρύστου έχουμε την υποχρέωση για
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με αφορμή τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Καρύστου έχουμε την υποχρέωση για άλλη μια φορά να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που δίκαια ανησυχούν για την λειτουργία του Νοσοκομείου- Κ.Υ.Καρύστου, συνέπεια της συστηματικής και μεθοδευμένης παραπληροφόρησης.
    Με το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι 2011, (να θυμίσουμε την δυναμική συμβολή  των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Κατερίνας Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου) , τα νοσοκομεία Καρύστου και  Κύμης όχι μόνο παρέμεινε η λειτουργία τους για να συνεχίσουν να παρέχουν στους ασθενείς πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, αλλά αναβαθμίστηκαν.
    Στο νοσοκομείο Καρύστου αυξήθηκαν οι κλίνες από 27 σε 40, αυτό έγινε με βασικό στόχο να διατηρηθεί το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου αφού ο νόμος προβλέπει άμεση σχέση κλινών και προσωπικού, που κατανέμετε ποσοστιαία ανά διεύθυνση, διοικητικού 40%, νοσηλευτικού 45% και ιατρικού 15%.
    Παράλληλα στο διάστημα αυτό προσελήφθησαν τρεις ιατροί ειδικοτήτων, ένας ακτινολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας γενικής ιατρικής. Για πρώτη φόρα μετά από πέντε χρόνια στο νοσοκομείο Καρύστου προσελήφθη μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, πέντε νοσηλευτές ενώ πριν λειτουργούσε με νοσηλευτές από τα προγράμματα stage.
    Η διασύνδεση του νοσοκομείου Καρύστου με αυτό της Χαλκίδας είχε συμπεριληφθεί στο νόμο του καλοκαιριού του 2011 και δεν είχε να κάνει με κανένα είδος υποβάθμισης.
    Την περασμένη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον υπουργό κο Λοβέρδο, τον υφυπουργό κο Τιμοσίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου, τους δημάρχους Καρύστου και Κύμης, τον επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης κο Ραβιόλο, τον περιφερειακό σύμβουλο κο Κακάτσο και τους δημοτικούς συμβούλους κα Τούρλα και κο Βόσσο.
    Παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κος Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος είχε αναλάβει και το συντονισμό της συνάντησης.
    Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή τη συνάντηση είναι συγκεκριμένα και είναι απορίας άξιο γιατί από κάποιους υποβαθμίζονται και αμφισβητούνται.

    1. Τα μικρά νοσοκομεία όπως της Καρύστου και της Κύμης από τον Ιανουάριο του 2013 θα έπρεπε να κλείσουν λόγω έλλειψης πιστώσεων. Η συνδιοίκηση των νοσοκομείων με αυτό της Χαλκίδας αποτελεί εγγύηση ότι θα παραμείνουν ως έχουν και δεν θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας ή μονάδες βραχείας νοσηλείας.
    2. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθουν στο νοσοκομείο Καρύστου, οι ιατροί που αποσπάστηκαν και οι μεταθέσεις και αποσπάσεις στο μέλλον θα γίνονται σε όφελος των μικρών και απομακρυσμένων νοσοκομείων.

    Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να καταδικάσουμε τα γεγονότα που εξελίχθησαν στο χώρο του νοσοκομείου Καρύστου την περασμένη Παρασκευή από εξαγριωμένους και παραπληροφορημένους πολίτες. Όποια λάθη και παραλείψεις και αν διέπραξε ο υποδιοικητής δεν δικαιολογούνται τέτοιες πράξεις βίας σε μία ευνομούμενη πολιτεία.
    Καταγγέλλουμε αυτούς που με κάθε τρόπο παραπληροφόρησαν, ξεσήκωσαν και οδήγησαν τον Καρυστινό λαό σε πράξεις ντροπής που όμοιες τους  δεν έχουν υπάρξει στη πρόσφατη ιστορία της πόλης της Καρύστου.
    Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ξημερώματα Σαββάτου, σε ώρα κοινής ησυχίας τα αυτοκίνητα του δήμου, να καλούν τους Καρυστινούς να συμμετάσχουν στον εγκλωβισμό και ομηρία  του υποδιοικητή.
    Με την εντολή  τίνος και για ποιόν λόγο έλαβαν χώρα αυτά τα θλιβερά επεισόδια χειροδικίας που αμαύρωσαν την εικόνα της πόλη της Καρύστου..
    Το θέμα είχε  ήδη ξεκαθαριστεί με δημόσια δήλωση του υπουργού στα ΜΜΕ με επιστολή που εστάλη στις 01:30 ξημερώματα Σαββάτου.
    Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή γιατί δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον Καρυστινό λαό και με την παθητική στάση της ενθάρρυνε τις βίαιες ενέργειες που εξελίχθησαν.
    Μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του βρήκαν ευκαιρία να κρύψουν τα λάθη, τις ανεπάρκειες, τις παραλήψεις και τις αδυναμίες τους που έχουν αρχίσει πλέον να απασχολούν έντονα τον Καρυστινό λαό.
    Είναι φανερό ότι στο νέο Καλλικρατικό δήμο Καρύστου εδώ και δεκαπέντε μήνες έχει επικρατήσει η επαναστατική γυμναστική, η βία, η αδιαφάνεια και η απαξίωση των νόμων και των θεσμών.
    Η έλλειψη δημοκρατίας στο Δήμο μας είναι πλέον  καθημερινό φαινόμενο, η άλλη άποψη δεν ακούγεται και όταν υπάρχει λοιδορείτε, υβρίζετε, απαξιώνεται και ενίοτε αποπέμπεται.
    Η συνέχεια του δράματος που επακολούθησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στα Καλύβια,  είναι σκηνές που δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία,  έδειξε περίτρανα σε όσους εμπνεύστηκαν, καθοδήγησαν και υπέδειξαν τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές ότι γρήγορα θα θερίσουν θύελλες από τους ανέμους που έσπειραν.
    Είναι ντροπή άνθρωποι της ηγετικής ομάδας του Δήμου, με θεσμικό χαρακτήρα να προτείνουν την κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών της  και να χειροκροτούνται πάραυτα.

    Καλούμε τον Καρυστινό λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες τις μισαλλοδοξίας, να  καταδικάσει τα φαινόμενα βίας και μαζί με τον αγώνα που δίνουμε για μια καλύτερη υγεία να δώσουμε τον αγώνα ξανά για τη δημοκρατία και την γαλήνη στον τόπο μας που είναι το ίδιο σημαντικά αγαθά και  να μην αφήσουμε κανέναν να μας τα στερήσει.

                                                                 Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ  ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ