Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ της Εύβοιας σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, στην οποία ανακοίνωσε και επίσημα την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
  • Χαλκίδα 19-3-2012

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ της Εύβοιας σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, στην οποία ανακοίνωσε και επίσημα την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

    Στην εισήγησή του ο βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων:

    «Σας ευχαριστώ όλες και όλους που είστε εδώ σήμερα σε μια ιδιαίτερη στιγμή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας αλλά και μια ιδιαίτερη στιγμή των πολιτικών ζητημάτων της πατρίδας μας. Περίπου εδώ και ένα μήνα και μια εβδομάδα, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής, διεγραμμένος από την Ν.Δ. Μετά από 35 χρόνια παρουσίας στην παράταξη, από τα μαθητικά μου χρόνια, τα φοιτητικά μου, τα επιστημονικά μου, σαν πολιτευτής, σαν υποψήφιος Βουλευτής, σαν Βουλευτής και σαν Υπουργός, διαγράφθηκα επειδή παρέμεινα σταθερός στις απόψεις μου και όπως καταψήφισα το Μνημόνιο 1 καταψήφισα και το Μνημόνιο 2 το οποίο είναι 10 φορές πιο σκληρό.
    Με διέγραψαν από την παράταξή μου, όχι μόνο από την Κοινοβουλευτική ομάδα και από το κόμμα παρακαλώ, επειδή παρέμεινα σταθερός στις απόψεις μου. Γιατί δεν δέχτηκα να αλλάξω τις απόψεις μου κατά 180 μοίρες, που άλλαξε η Νέα Δημοκρατία, με απόφαση αποκλειστικά του Αντώνη Σαμαρά χωρίς καμία συζήτηση, σε κανένα όργανο, καμία συναπόφαση, καμία ανάλυση, καμία αιτιολογία.
    Και επειδή, υπενθυμίζω, ότι με απόφαση της παράταξης και του ιδίου, ήμουν πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και θέλω να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη για την αξιοπιστία μου, ότι όταν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει 240 ομιλίες, αντιμνημονιακές, με βάση τις αρχές και τις γραμμές του κόμματος, δεν μπορεί σε μία νύχτα να πει τα τελείως ανάποδα. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να κατάφερε να τα πει, το αποτέλεσμα θα το δούμε, εγώ προσωπικά ταπεινότερος και μικρότερος ασφαλώς, αδυνατώ να το κάνω.
    Για αυτό το λόγο διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν αισθάνομαι ότι έχω παραβιάσει στο παραμικρό τις ιδεολογικές μου αρχές, δεν έχω αισθανθεί ποτέ μέχρι τώρα ότι έχω παραβιάσει τις αξίες της παράταξης μου, δεν αισθάνθηκα ούτε μία στιγμή ότι πρόδωσα τις ελπίδες των συμπολιτών και δεν διανοούμαι σε καμία περίπτωση, για να διατηρήσω το αξίωμα του Βουλευτού μιας παράταξης, να αλλάξω τις θέσεις μου 100%.
    Προτιμώ να κρατήσω τις θέσεις μου και να ανοίξω μια καινούρια πόρτα. Εξάλλου υπάρχουν δυο γραμμές στη ζωή. Ή κρατάς τις απόψεις σου και αλλάζεις κόμμα ή κρατάς το κόμμα και αλλάζεις τις απόψεις σου. Εγώ προτίμησα το πρώτο. Να κρατήσω τις απόψεις μου και προφανώς να πάρω τις πολιτικές μου αποφάσεις. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα για όσα έχω κάνει μέχρι αυτή την ώρα και μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια. Ούτε για τη στήριξή μου στον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τον αγώνα που έδωσα με τα θετικά και τα αρνητικά για τα χρόνια που ήμουν Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως αυτό που είναι κυρίαρχο στη σκέψη δεν είναι η προσωπική διαδρομή αλλά η διαδρομή της πατρίδας. Και αφού όλοι μιλούν για τη σωτηρία της πατρίδας, θα μιλήσω και εγώ για τη σωτηρία της πατρίδας. Καταρχήν, τι είναι πατρίδα; Πατρίδα είναι η ιστορία μας και οι αξίες μας, οι πολίτες και η ποιότητα της ζωής μας, οι Εθνικές επιδιώξεις. Αυτά τα τρία πράγματα είναι πατρίδα. Αν λοιπόν αυτή η απόφαση ικανοποιούσε αυτά τα τρία πράγματα, εγώ θα την ψήφιζα.
    Η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί τις αρχές και τις αξίες μας, γιατί ξαφνικά η χώρα, από χώρα ανεξάρτητη κινδυνεύει να γίνει, εύχομαι να πέσω έξω, αποικία, δεν ικανοποιεί την δεύτερη διάσταση που έδωσα της ποιότητας ζωής των πολιτών, η απόφαση αυτή στοχοποιεί ακόμα περισσότερο τη χώρα και μάλιστα με μία προοπτική εξαιρετικά αρνητική γιατί και το πρώτο Μνημόνιο έκανε το ίδιο και απέτυχε παταγωδώς και τρίτον, η απόφαση αυτή, κατά την εκτίμησή μου, δεν ικανοποιεί τις Εθνικές επιδιώξεις. Γιατί δεν μπορείς να έχεις Εθνικές επιδιώξεις, όταν δεν έχεις στοιχειώδη ανεξαρτησία και οικονομική διαχείριση των οικονομικών σου πραγμάτων.

    Να λοιπόν γιατί εγώ συνειδητά δεν ψήφισα το Μνημόνιο 2. Μαζί με μένα βέβαια δεν το έκαναν άλλοι 21 βουλευτές. Ο καθένας από αυτούς από κει και πέρα, ακολουθεί την προσωπική του διαδρομή. Βεβαίως και όλοι μεταξύ μας και κουβεντιάζουμε και ανταλλάσσουμε απόψεις. Που βρισκόμαστε σήμερα: Σήμερα έχουμε μία Κυβέρνηση ,με έναν πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο, τον οποίο ψήφισα και εγώ, γιατί τότε πίστεψα ότι θα ενωθούμε τρία κόμματα και 265 Βουλευτές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διαπραγματευτούμε πιο δυνατά, με όλο το πολιτικό προσωπικό, και κατορθώσαμε να φέρουμε και να μας φέρουνε να ψηφίσουμε ένα αποτέλεσμα χειρότερο από το προηγούμενο.
    Έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος είχε δηλώσει πριν γίνει πρωθυπουργός ότι ήταν εναντίον του κουρέματος και του hair cut και ότι αυτό θα ήταν η καταστροφή της χώρας. Αυτό το πράγμα που μας έλεγε, τώρα το αποκαλεί σωτηρία. Θα μου πείτε, γιατί τον ψήφισες, πολύ απλά τρία κόμματα και έμπειροι πολιτικοί μας είπαν ότι θα πάμε δυνατά με αυτόν και το δέχτηκα με καλή, θετική διάθεση. Έχουμε λοιπόν έναν πρωθυπουργό που άλλα έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός και άλλα έλεγε αφότου έγινε πρωθυπουργός. Έχουμε έναν Υπουργό των οικονομικών, τον κ. Βενιζέλο που χθες εξελέγη και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος την ίδια στιγμή κατά την οποίαν αποφασίζει το κούρεμα του χρέους , την ίδια στιγμή όπως απεκάλυψε ο κ. Γιούνκερ, έχει συζητήσει μαζί του την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ και την απόκτηση ως εθνικού νομίσματος, την δραχμή. Αποκρύπτοντας τις συνομιλίες αυτές, από τους Έλληνες πολίτες. Αυτός είναι ο άνθρωπος ο οποίος ανακάλυψε τον πιο σκληρό, επαχθή, τον πιο άδικο φόρο το χαράτσι στα ακίνητα και μας το έφερε ως σωτηρία της χώρας, αυτόν τον άνθρωπο το ΠΑΣΟΚ τον έκανε αρχηγό του και ευαγγελίζεται με το «Αρχίσαμε» ότι θα ξανασυναντήσει την κοινωνία και θα ξανασυζητήσει μαζί της.

    …Έχουμε την παράταξη της Ν.Δ. την οποίαν έχω πιστά, συνετά και συνειδητά υπηρετήσει 35 ολόκληρα χρόνια να κάνει την μεγαλύτερη μεταβολή στην ιστορία την μεταπολιτευτική στην κεντροδεξιά παράταξη και αναιτίως, ανεξήγητα και χωρίς καμία ντροπή να πουλάει τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού που το ακολουθούσε, και εκεί που είχε δικαιωθεί για το «όχι» στο Μνημόνιο 1, εκεί που είχαν οι πολίτες ακουμπήσει τις ελπίδες τους πάνω στον Αντώνη Σαμαρά και στην ηγετική ομάδα, ξαφνικά τα πάντα γκρεμίστηκαν χωρίς κανένας από αυτούς που αποφάσισαν να μπορεί να μας εξηγήσει αν αυτό το τόσο κακό και δύσμοιρο πράγμα που κληθήκαμε να ψηφίσουμε, θα οδηγήσει κάπου όπου μπορούμε να ελπίζουμε αν όχι για μας, για τα παιδιά μας. Κανείς δεν μας δίνει καμία απάντηση. Αυτό είναι το σκηνικό που έχουμε σήμερα. Υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ έχω δύο δρόμους μπροστά μου, ο ένας δρόμος είναι, αφού η παράταξή μου δεν με θέλει και μάλιστα διέρρευσε επισήμως δια του Γραμματέα του κόμματος ότι «Δεν τους θέλουμε πίσω αυτούς που διαγράψαμε, δεν μας χρειάζονται», έχω δυο δρόμους: ο ένας ήταν να πάω στο σπίτι μου, δηλαδή να αφήσω την πολιτική. Ο άλλος δρόμος είναι να μην μείνω σπίτι μου. Αποφάσισα να μείνω στην πολιτική.
    Ότι έκανα δεν ήταν ούτε σκανδαλιά, ούτε κόλπο, ούτε τρικ, ούτε διάσπαση. Υλοποίησα, με βάση τα άρθρα του Συντάγματος την αποστολή του Βουλευτή. Εγώ δεν είμαι αρνί σε ένα κοπάδι. Ότι έκανα, δεν το έκανα για μένα. Ότι έκανα το έκανα για τους πολίτες. Ζύγισα τα πράγματα, για τον ίδιο λόγο αποφάσισα να μείνω στην πολιτική, γιατί θεωρώ ότι το μεγαλύτερο χάρισμα σε αυτούς που με διέγραψαν ήταν να φύγω. Ε, λοιπόν, δεν τους το χαρίζω! Εγώ θα μείνω εδώ. Και θα πολιτευτώ.
    Και αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου και του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» όπως και άλλοι Βουλευτές σήμερα ανακοινώνουν και αύριο και μεθαύριο θα ανακοινώνουν διαρκώς και να χτίσουμε με βάση τα ίδια ιδεολογικά χαρακτηριστικά αλλά με περισσότερο πατριωτισμό , με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη δύναμη. Με κανέναν που δεν θα έχει δουλέψει στη ζωή του, με κανέναν τεμπέλη, με κανέναν που ήταν υπάλληλος στο κόμμα και αναρριχήθηκε και έγινε βουλευτής, με κανέναν από αυτούς που έφεραν τη χώρα στο γκρεμό, να συνεχίσουμε και να χτίσουμε μια καινούρια παράταξη με καινούρια υλικά. Θα το κάνουμε μαζί με τους πολίτες, με όλους τους τρόπους επικοινωνίας, με λαϊκές συνελεύσεις, με το διαδίκτυο, χωρίς φραγμούς και σύνορα.
    Εμείς δεν είμαστε ένας ακραίος δεξιός σχηματισμός ούτε ένας ακραίος αριστερός σχηματισμός. Έχουμε αποφασίσει να είμαστε ένας σχηματισμός πατριωτικός. Αυτό σημαίνει, όσοι πιστεύουν ότι αυτή η πατρίδα έχει μέλλον, ότι αυτή η πατρίδα μπορεί να αγωνιστεί μέσα στην Ευρώπη, θα τους ζητήσουμε να είναι μαζί μας. Άλλωστε στην πολιτική, τα κάτω έρχονται πάνω και τα πάνω μερικές φορές εξατμίζονται. Από αύριο κατεβαίνουν οι ταμπέλες της Ν.Δ. με τιμή, με συνείδηση καθαρή και με πρόσωπο που σας κοιτάζει κατάματα όλους και ανεβαίνουν οι ταμπέλες των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» που δεν δέχονται άλλο ζυγό, δεν δέχονται άλλη τοκογλυφία, που δεν δέχονται άλλη μπίζνα πάνω στο χρέος της χώρας. Φαίνεται ότι είναι δύσκολο μέσα σε 1,5 μήνα να στήσουμε κόμμα, ψηφοδέλτια, να πάμε σε εκλογές και να μπούμε στη Βουλή.
    Λοιπόν σας λέω ότι τα μισά ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, σε όλη την Ελλάδα, γιατί όλες αυτές τις μέρες δουλεύουμε με προσφορά των ανθρώπων, ότι στη Βουλή θα μπούμε γιατί κάποιες μετρήσεις τις έχετε δει, θα δείτε και τις επόμενες και εκεί θα εκπλαγούν πάρα πολλοί και η πορεία την οποία θα διαγράψουμε θα είναι πορεία σεβασμού των Ελλήνων, χωρίς λαϊκισμούς αλλά με λαϊκή πολιτική. Τι πιστεύουμε για αυτή την οικονομική συγκυρία και γιατί δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο 2. Πολύ απλά γιατί το Μνημόνιο 2 βασίζεται στην ίδια συνταγή με το Μνημόνιο 1. Φόροι πάνω στους φόρους, αφαιρέσεις εισοδημάτων, καμία ανάπτυξη. Η χώρα έκανε κούρεμα του χρέους, γλίτωσε 100 δις και δανείστηκε 130 δις.
    Ή έχουμε ξεχάσει την αριθμητική ή πρέπει να ανακαλύψουμε τα μαθηματικά από την αρχή. Τα δύο κόμματα που αποφάσισαν να στηρίξουν αυτή την πολιτική κρύβουν πάρα πολλά στην πραγματικότητα.

    Αν πίστευα ότι αυτή η συνταγή θα έβγαζε σε κάτι, με πολύ δυσκολία, μπορεί και να το ψήφιζα. Δεν βγάζει όμως. Δε με ενδιαφέρει ο εαυτός μου, με ενδιαφέρουν οι πολίτες. Με πολύ μεγάλο δυναμισμό, θα δώσουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα.»