Έκφραση αγανάκτησης γι αυτά που δρομολογούνται στο χώρο της υγείας και συμπαράσταση των πολιτών της Β. Εύβοιας στους κατοίκους της Καρυστίας.
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

   Έκφραση αγανάκτησης γι αυτά που δρομολογούνται στο χώρο της υγείας και
  συμπαράσταση των πολιτών της Β. Εύβοιας στους κατοίκους της Καρυστίας.

  Με αγανάκτηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο άλλο άκρο του νομού μας, την Κάρυστο, στις αρχές του Μάρτη. Με αγανάκτηση, γιατί διαλύονται και οι ελάχιστες δομές υγείας που υπήρχαν μέχρι τώρα και οι οποίες βέβαια δεν επαρκούσαν κατά το ελάχιστο να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία των πολιτών .   
  Εδώ στην Β. Εύβοια αδιάφοροι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες δεν μπόρεσαν να αναβαθμίσουν σε  Νοσοκομείο το Κέντρο Υγείας. Ακόμα χειρότερα εκεί που υπάρχουν Νοσοκομεία, στην Κάρυστο και στην Κύμη, όχι μόνο δεν κάνουν προσπάθεια να τα κρατήσουν σε λειτουργία, αλλά τα υποβαθμίζουν.
  Είναι απαράδεκτο λοιπόν την εποχή της κρίσης, το κράτος να θεωρεί σπατάλη ένα Νοσοκομείο σε ένα προβληματικό νομό-νησί. Επίσης είναι απαράδεκτο, η αγωνία του λαού να εξασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, να γίνεται παίγνιο στα χέρια των διορισμένων  διοικητών και υποδιοικητών αλλά και των πολιτικών.
  Δεν μας ενδιαφέρει το ποιος ή ποιοι θα διοικήσουν και με ποιο αξίωμα, αρκεί να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον. Όμως αυτοί που διοικούν θα πρέπει να απολογούνται όχι μόνο στους ανωτέρους τους, αλλά και στους πολίτες της δικαιοδοσίας τους, τους οποίους πρέπει να υπηρετούν . Διαφορετικά ο μισθός τους είναι δαπάνη περιττή και πολυτέλεια.  
  Κυρίως μας ενδιαφέρει να υπάρχουν όλες οι βασικές ειδικότητες ιατρών και τις 24 ώρες την ημέρα και στην Κάρυστο και στην Κύμη και στην Ιστιαία. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν και να λειτουργούν ασθενοφόρα όλο το 24ωρο με διαθέσιμους οδηγούς, για να μπορούν να μεταφέρονται όλα τα περιστατικά από τα άκρα της Εύβοιας προς τη Χαλκίδα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και όχι Μετά Θάνατον.
  Ο δήμαρχος Καρυστίας, ο οποίος πραγματικά στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών  του,  δήλωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ, ότι ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας  με  πολλαπλές ενέργειες έχει προβεί σε  υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου, μεταθέτοντας γιατρούς πολύτιμους για τη περιοχή ,από την Κάρυστο στη Χαλκίδα.
  Αυτό το περιστατικό μας  θλίβει ιδιαίτερα εμάς τους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας –  Αιδηψού, επειδή  ο κ. υποδιοικητής  Η. Πετσής προέρχεται από την αυτοδιοίκηση της Β Ευβοίας και θα περιμέναμε να είναι πιο ευαίσθητος στα θέματα υγείας των πολιτών των μακρινών και   αποκομμένων περιοχών.
  Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Καρύστου να διατηρήσουν σε πλήρη λειτουργία το νοσοκομείου της περιοχή τους.
  Καταδικάζουμε κάθε υποβάθμιση στον τομέα της υγείας και μαζί με τους Καρυστινούς υψώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε το υπάρχον Κέντρο Υγείας στην Β Εύβοια, του οποίου το κτήριο ανακαινίστηκε πρόσφατα, να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό. Θέλουμε επιτέλους γιατρούς.
  Γιατί η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας. 
     
  ΠΟΛΙΤΕΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ