Άρχισε να κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και στο Δήμο Καρύστου. Αναστάτωση το πρωί στο Τοπικό Γραφείο.
  • “Προειδοποιητική αίτηση” από την Επιτροπή Αγώνα.

    Άρχισε να κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και στο Δήμο Καρύστου. Αναστάτωση το πρωί στο Τοπικό Γραφείο. “Προειδοποιητική αίτηση” από την Επιτροπή Αγώνα.
     

    Ξεκίνησε σήμερα να κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και σε καταναλωτές του Δήμου Καρύστου, που αδυνατούν να πληρώσουν γενικά τους λογαριασμούς, και όχι μόνο το χαράτσι. Για Κάρυστο και Μαρμάρι έχουν βγει 480 εντολές διακοπής ρεύματος, ενώ για την περιοχή του τέως Δήμου Στυρέων έχουν βγει 120 εντολές, με το τοπικό κατάστημα της Καρύστου, μετά από εντολή από τη Χαλκίδα, να μην κάνει λογικούς διακανονισμούς, σαν να μην αντιλαμβάνονται τα στελέχη της ΔΕΗ το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν φτάσει οι πολίτες.

    Ανάμεσα στις πρώτες διακοπές που έγιναν σήμερα στην Κάρυστο ήταν και πολλές επιχειρήσεις, που, με μια αγορά που έχει στερέψει, οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα αυτοί να συσσωρευτούν και να φτάσουν σε ποσά που, με την οικονομική κατάσταση να χειροτερεύει συνέχεια, έγινε ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη η εξόφλησή τους.

    ΔΕΗ

    Από νωρίς το πρωί, καταναλωτές, κάτοικοι και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νότιας Καρυστίας πήγαν στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο, και μετά από πολλά τηλεφωνήματα στη ΔΕΗ σε Αλιβέρι και Χαλκίδα πέτυχαν να μην γίνουν και οι 50 διακοπές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ από τις 9 μέχρι τη 1 το μεσημέρι προσπαθούσαν να πείσουν το διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ στη Χαλκίδα, Βασίλη Τυριτζή να δεχτεί 1000 € για έναρξη διακανονισμού καταναλωτή, χωρίς τελικά να το πετύχουν.

    ΔΕΗ

    Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα της Κούλας Βρανά και του Γιάννη Κουνέλη στον σκληρό διευθυντή και με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «θα γίνει του Νοσοκομείου εδώ», συντάχθηκε και στάλθηκε επιστολή στον ίδιο, με κοινοποίηση στο περιφερειακό γραφείο της ΔΕΗ στη Λαμία και στα κεντρικά στην Αθήνα, με την οποία οι υπογράφοντες ζητάνε να γίνει δεκτός, για όσους καταναλωτές του Δήμου το επιθυμούν, διακανονισμός με 20% προκαταβολή και μηνιαίες δόσεις που να μην ξεπερνούν το 5% του υπόλοιπου ποσού.

    Με την επιστολή ενημερώνουν – προειδοποιούν τον διευθυντή στη Χαλκίδα ότι, σε περίπτωση που η απάντησή του, που την περιμένουν μέχρι αύριο, Τετάρτη το μεσημέρι, είναι αρνητική, επιφυλάσσονται για την στάση που θα κρατήσουν την Πέμπτη το πρωί, ημέρα για τις επόμενες 50 προγραμματισμένες διακοπές και για πληρωμές στο ταμείο, που δέχεται λογαριασμούς κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

    Μέλη της Επιτροπής. από το μεσημέρι, ενημερώνουν κατοίκους και φορείς για τις εξελίξεις και με αυριανή ανακοίνωση θα ενημερώσουν για την απάντηση στο αίτημα, ενώ αυτό που ήδη έχει αρχίσει και συζητείται στην πόλη είναι «ραντεβού την Πέμπτη το πρωί στη ΔΕΗ»

    Καρυστία Press

    ΔΕΗ