«Ψηφίστηκε η τροπολογία της κ. Περλεπέ, για τα Λατομεία Καρύστου. Μεγάλη η σημασία της για την οικονομία της περιοχής, δηλώνει η βουλευτής».
  •  
    Χαλκίδα, 30/03/2012

    Θέμα:
    Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» χθες το βράδυ 29/3/2012 στη βουλή, έγινε δεκτή η τροπολογία υπ. αρ. 874 που είχαν καταθέσει από κοινού η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με τον συνάδελφό της βουλευτή της Ν.Δ. κύριο Σίμο B. Κεδίκογλου, για την παράταση κατά 2 έτη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να χορηγηθούν οι άδειες εκμετάλλευσης λατομείων σχιστολιθικών πλακών.
    Μετά την ψήφιση της τροπολογίας η κ. Περλεπέ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη αφού, όπως ανέφερε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες γίνεται δεκτή ακόμα μία τροπολογία της, για τη στήριξη των λατομείων Καρύστου και υπογράμμισε:
    «Τόσο η προηγούμενη τροπολογία που είχα καταθέσει πριν λίγους μήνες για τα Λατομεία Καρύστου όσο και αυτή, έγιναν δεκτές από το ΥΠΕΚΑ και ψηφίστηκαν, λύνοντας σοβαρά προβλήματα που εμπόδιζαν την λειτουργία των Λατομείων.
    Τώρα πλέον που εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας τους, θα ωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι λατόμοι, αλλά και γενικότερα η οικονομία της περιοχής, αφού η υλατομική δραστηριότητα είναι κύριος πυλώνας της οικονομικής ζωής αυτού του τόπου».
    Η τροπολογία που ψηφίστηκε και που εντάχθηκε ως άρθρο στον ανωτέρω νόμο, είναι η εξής:

    «Παρατείνεται για δύο (2) ακόμα έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού η προθεσμία που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 16 του Ν.3851/2010 (ΦΕΚ 85/Α΄/2010), εντός της οποίας πρέπει να χορηγηθεί στους αιτήσαντες, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 16 του Ν. 3851/2010, άδεια εκμετάλλευσης λατομείων σχιστολιθικών πλακών.
    Μέσα στην ανωτέρω προθεσμία οι συναρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να έχουν περαιώσει τις κατά νόμο ενέργειές τους και να έχουν αποφανθεί οριστικά επί των υποβληθέντων αιτημάτων αναφορικά με την λειτουργία των λατομείων σχιστολιθικών πλακών».