Οι Γερμανοί φοβούνται (ΤΡΕΜΟΥΝ) τις εκλογές.
 •  

   
  «Αν οι Έλληνες ψηφίσουν κόμματα που απορρίπτουν τους όρους της τρόικας, η χώρα και η Ευρώπη θα εισέλθουν στον δρόμο της αστάθειας», προειδοποιεί ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο,..
  Μάνφρεντ Βέμπερ και κάνει λόγο για «ιστορικής σημασίας» απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ψηφοφόροι.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ο κ. Βέμπερ εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, η οποία «είναι σαφές ότι θα χορηγείται μόνον εφόσον εφαρμόζονται οι αποφάσεις της τρόικας».

  Τονίζει, παράλληλα, ότι στις ελληνικές εκλογές «δεν κρίνεται τόσο το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, όσο το εάν θα συνεχιστεί ο, ομολογουμένως δύσκολος, δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής».

  Το στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών σχολιάζει και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και επισημαίνει ότι, «ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος, πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με τα πραγματικά δεδομένα: η Γαλλία έχει υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να βρει χρηματοδότες».