9 Ιουνίου, τελικά, ο «Φιλανθρωπικός διάπλους Ν.Ευβοϊκού για ενδυνάμωση συνανθρώπων με καρκίνο»
  • Σε συνέχεια της από 01-06-2012 επιστολής μας, σας γνωρίζουμε ότι την 9η Ιουνίου και περί ώρα 10:30 στην ανατολική παραλία Μαρμαρίου «Χρυσή Ακτή» θα ξεκινήσει φιλανθρωπικός διάπλους στον οποίο θα συμμετέχουν, αθλητές wind surfing, kite surfing, κανό, ιστιοπλόοι με καταμαράν και θα τερματίσουν στη θέση νησάκια Αγίου Νικολάου Λούτσας.
    Στον διάπλου θα συμμετέχουν αθλητές που έχουν εμπειρία από τον καρκίνο είτε προσωπική είτε έμμεση στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.
    Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν απʼ τον διάπλου θα μοιραστούν ισόποσα σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις, «Μείνε Δυνατός», «Γιατροί χωρίς Σύνορα» που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και Global kiter Founfation (GKF).
    Το Υπολιμεναρχείο Καρύστου έχει εκδώσει σχετική άδεια και θα είναι παρόν στην διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης διότι στέλνει το μήνυμα του θάρρους, της αποφασιστικότητας, της ικανότητας του ανθρώπου να στέκεται απέναντι στα κάθε είδους προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζοντάς τα βγαίνει πιο δυνατός αποτελώντας παράδειγμα ελπίδας για όλους μας.
    Σας καλούμε να ενισχύσουμε και εμείς ως πολίτες αυτής της κοινότητας την προσπάθεια αυτή με την παρουσία μας.
    Εκ του Λιμεναρχείου Καρύστου

    Στην προσπάθεια αυτή το e-karystos θα σας μεταδώσει Live την εκκίνηση του διάπλου μέσα απο την Live Web TV.

    Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, καγιάκ και ιστιοπλόοιδιασχίζουν τον Ευβοικό, στέλνουν  ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όσους νοσούν από καρκίνο και παράλληλα υποστηρίζουν 3 ΜΚΟ!! Το Μείνε Δυνατός,  Γιατροί ΧωρίςΣύνορακαι Global Kiter Foundation (GKF).

    Ο διάπλους πραγματοποιείται στις 9 Ιουνίου 2012 (μέρα επιζώντων από καρκίνο).

    Σαλπάρουμε από το Μαρμάρι Ευβοίας και τερματίζουμε στην Αρτέμιδα (Λούτσα Αττικής) πάντα εξαρτώμενοιαπό την κατεύθυνση των ανέμων. Η απόσταση που διανύουν οι αθλητές είναι  16 ναυτικά μίλια (30Χλμ) περίπου  και ο διάπλους αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες.

    Η ομάδα των 30 εθελοντών συνοδεύεται από τηνΕλληνική Ομάδα ΔιάσωσηςΑττικής, το Sailing Academy και τοFouskoto4all, που υποστηρίζουν τον διάπλουμετζετ-σκι, φουσκωτά, ιστιοφόρα, γιατρούςκαιναυαγοσώστες.

    Οι περισσότεροι από τουςεθελοντές έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου, είτε άμεσα ως ασθενείς, είτε έμμεσα μέσωτων συγγενών τους. Η σύλληψη αυτού του τολμήματος βοήθησε τονΗλία Κατηρτσιγιανόγλουναξεπεράσει τηνπρόκληση, πουαντιμετώπισεόταν είχε διαγνωστείμε καρκίνο των όρχεωντο Δεκέμβριο του 2009. Λειτούργησεως το κίνητρό τουγια να βελτιωθεί η υγεία τουκαι να βοηθήσει άλλους, στέλνοντας ένα μήνυμα εμψύχωσης και αισιοδοξίαςκαι ταυτόχρονα συγκεντρώνοντας κεφάλαια γιαμη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ασχολούνται ευρύτερα με  την υγεια και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

    «Πρόθεση της  δράσης μας είναι να εμπνεύσει όλους όσους νοσούν, να τους ταξιδέψει στην ελευθερία της ανοιχτής θάλασσας, να τους μεταδώσει την αμέριστη υποστήριξη όλης της ομάδας, να τους εμψυχώσειτο επίτευγμα των αθλητών για να μείνουν δυνατοί»,λέει η ομάδα των αθλητών που φέρουν το όνομα Surfers4Life

    Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να ακολουθήσουν πιο φιλόδοξοι στόχοι με τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών και ερασιτεχνών αθλητών με αναπηρία.

    Για να υποστηρίξετε κι εσείς αυτό το σκοπό, παρακαλώεπισκεφθείτε το http://www.globalkiter.com/projects#4και κάνετε μιαδωρεά. Όλες οι δωρεέςθακατανέμονται ομοιόμορφαμεταξύτων τριώνφιλανθρωπικών οργανώσεων.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετετους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΚΟ που υποστηρίζουμεγια νακάνετε μιαδωρεά, χρησιμοποιώνταςως περιγραφή της κατάθεσης "Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού”:

    Άλλοι τρόποι στήριξης είναι οι παρακάτω:

    - Η ενεργός συμμετοχή σας προσκαλώντας τους φίλους σας να κάνουν μια δωρεά στο όνομά σας.  

    - Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, ιστιοπλόοι και κάθε είδους ναυταθλητές είναι όλοι ευπρόσδεκτοι!

    - Μηχανοκίνητη υποστήριξη της οργάνωσης.Φουσκωτά, jet ski, ιστιοπλοικά ανοιχτής θαλάσσης είναι ευπρόσδεκτα.

    - Η παρουσία σας στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού για την εμψύχωση των αθλητών!

    - Η διάδοση αυτού του μηνύματος στον περίγυρό σας!

    Σύνθημά μας είναι τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: "Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο".

    Θέλουμε έναν κόσμο που να συμπονά, να αθλείται και να χαμογελά πλατιά κι αυτό είναι το πρώτο μας βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τονΗλία ([email protected]), τον Σπύρο  (stsofianos@gmail.com) ή την Sandrine (Sandrine@globalkiter.com) ή καλέστε μας στο +30 6936790260).

    Η ημερομηνία και η τελική διαδρομή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.Για να παρακολουθήσετε την δράση μας ακολουθήστε μας στο Facebookστην σελίδα και στην κοινότητα: Surfers 4 Life.

    Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας.