Enel Green Power Hellas: Γιιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου στη Ν. Εύβοια
  •  

     

    • Στις 9 και 10 Ιουνίου, η Enel Green Power Hellas θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2012, σε συνεργασία με το Global Kiter Foundation, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κάρυστο και τα Νέα Στύρα.

    Aθήνα, 6 Ιουνίου, 2012Στις 9 και 10 Ιουνίου, η Enel Green Power Hellas (EGPH) σε συνεργασία με το Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Global Kiter Foundation, πρόκειται να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2012 μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Νότιας Εύβοιας. Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κάρυστο και τα Νέα Στύρα, θα είναι επικεντρωμένες στην ενημέρωση της νέας γενιάς για τη δύναμη του ανέμου, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν από τη χρήση του στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, οι μικροί συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια, ενώ θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα Kite στην παραλία. 

     

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου με σκοπό την ενημέρωση των ανθρώπων τόσο για τη δύναμη του ανέμου όσο και τις δυνατότητες που προσφέρει στην αλλαγή του κόσμου. Η Ημέρα Ανέμου εγκαθιδρύθηκε ως ευρωπαϊκό γεγονός το 2007, ενώ έγινε Παγκόσμιο το 2009. H Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), αποτελούν τους φορείς που συντονίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου μέσω ενός δικτύου συνεργατών.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των δύο ημερών είναι το εξής:

    Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

    Νέα Στύρα

     

    Συμμετέχοντες: μαθητές δημοτικών σχολείων των περιοχών του Αλμυροπόταμου και των Στύρων

     

    Χώρος διεξαγωγής εκδήλωσης: Ξενοδοχείο Venus Beach

     

    10:30 - 11:15: Γιάννης Παραβάντης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παν/μιο Πειραιώς: «Αιολική Ενέργεια & Περιβάλλον στον 21ο Αιώνα»

     

    11:15 - 13:00: Δημιουργικό Εργαστήρι στο Ξενοδοχείο Venus Beach

     

    13:15 - 15:30: Μαθήματα kite στην παραλία του Τρόχαλου-Νέα Στύρα από το Global Kiter Foundation

     

    Κάρυστος

     

    Συμμετέχοντες: μαθητές δημοτικών σχολείων των περιοχών της Καρύστου & του Μαρμαρίου

     

    Χώρος διεξαγωγής εκδήλωσης: Ξενοδοχείο Anastasia

     

    12:30 - 13:15: Γιάννης Παραβάντης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών  Σπουδών, Παν/μιο Πειραιώς: «Αιολική Ενέργεια & Περιβάλλον στον 21ο Αιώνα»

     

    13:15 - 15:30: Δημιουργικό Εργαστήρι στο Ξενοδοχείο Anastasia

     

    15:30 – 17:30: Μαθήματα kite στην παραλία του Τρόχαλου-Νέα Στύρα από το Global Kiter Foundation*

     

    Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

     

    Νέα Στύρα

     

    Συμμετέχοντες: μαθητές δημοτικών σχολείων των Νέων Στύρων

     

    Χώρος διεξαγωγής εκδήλωσης: Ξενοδοχείο Venus Beach

     

    10:30 - 11:15: Γιάννης Παραβάντης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παν/μιο Πειραιώς: «Αιολική Ενέργεια & Περιβάλλον στον 21ο Αιώνα»

     

    11:15 - 13:00: Δημιουργικό Εργαστήρι στο Ξενοδοχείο Venus Beach

     

    13:15 - 15:30: Μαθήματα kite στην παραλία του Τρόχαλου-Νέα Στύρα από το Global Kiter Foundation

     

    Για τα παιδιά της Καρύστου και του Μαρμαρίου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του Kite στην παραλία του Τρόχαλου, στις 9 Ιουνίου, θα υπαρχει πούλμαν για τη δωρεάν μετακίνησή τους από και προς το Ξενοδοχείο Anastasia.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι νεαροί συμμετέχοντες στις παραπάνω εκδηλώσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα γονέα ή κηδεμόνα.

     

    Σχετικά με την Enel Green Power

     

    Η Enel Green Power, είναι εταιρία του Ομίλου Enel απόλυτα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το 2011, η εταιρεία παρήγαγε 22.5 kWh ηλεκτρικής ενέργειας από νερό, ήλιο, άνεμο και γεωθερμία, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 8 εκατομμυρίων νοικοκυριών και συμβάλλουν στη μείωση 16 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης χάρη σε ένα πολύ καλά ισορροπημένο ενεργειακό μίγμα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές τεχνολογίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εγκατεστημένη ισχύς της Εταιρείας ανέρχεται σε περισσότερα από 7.000 MW, τα οποία προέρχονται από ένα μίγμα πηγών που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς, επίσης, γεωθερμία και βιομάζα. Η Enel Green Power έχει υπό λειτουργία περισσότερα από 650 έργα σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής –Βόρειας και Νότιας.    

     

    Σχετικά με το Global Kiter Foundation

     

    Το Global Kiter Foundation (GKF) είναι ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εστιάζει στον εμπλουτισμό της ζωής ανθρώπων με σωματικές αναπηρίες και μη προνομιούχων νέων στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Μέσω των προγραμμάτων του υπό την ονομασία “Wind that Works”, το GKF εκπαιδεύει τους ανθρώπους, ώστε να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, οι οποίες προάγουν την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθησή τους μέσω του αθλήματος του kitesurfing. Τα προγράμματα αυτά επικεντρώνονται, επίσης, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και τη δημιουργία κοινωνικής δέσμευσης- με καθαρισμούς παραλιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε εκδήλωσης και πραγματοποιούνται από εθελοντές. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.globalkiter.com.