Στη λίστα προς ενοποίηση Νοσοκομειακών μονάδων το Νοσοκομείο Καρύστου
 • Το σχέδιο ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

  Πρώτα στη λίστα είναι το νοσοκομείο Κρεστενών με πληρότητα 6%, Ληξουρίου με πληρότητα 14% και πολλά ακόμα των οποίων η πληρότητα μετά βίας φτάνει το 50%. Στην Αττική, για παράδειγμα, τέτοια περίπτωση είναι το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με πληρότητα 40%.

  Σύμφωνα με
  δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», χαρακτηριστική περίπτωση είναι το νοσοκομείο Ναυπλίου, που έχει ετήσιο κόστος 4.656.500 ευρώ και το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους το οποίο κοστίζει 5.678.000 ετησίως.

  Μάλιστα, μια μελέτη που εκπονήθηκε από στελέχη του νοσοκομείου Άργους έδειξε ότι αν συγχωνευθούν τα δύο νοσοκομεία και αλλάξει η χρήση του κτιρίου του νοσοκομείο Ναυπλίου, τότε θα υπάρξει ετήσιο όφελος περιπου 2,2 εκατ. ευρώ.

  Αντίστοιχη είναι η περίπτωση για το «Αγία Βαρβάρα» το οποίο επικαλύπτεται από το Κρατικό Νίκαιας (πληρότητα 81%) και το Αττικόν (119%).

  Ουσιαστικά, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης στην χώρα σηκώνουν 20 νοσοκομεία, ενώ πάνω από 50 νοσοκομεία έχουν πληρότητα κάτω από 50% και αντιμετωπίζουν «απλά περιστατικά».

  Δείτε τη λίστα :

  Κυπαρισσίας, με πληρότητα 49%

  Παμμακάριστος, με πληρότητα 48%

  Ανδρέας Συγγρός, με πληρότητα 48%

  Καρύστου, με πληρότητα 46%

  Λευκάδας, με πληρότητα 44%

  Ιεράπετρας, με πληρότητα 43%

  Σητείας, με πληρότητα 43%

  Σπηλιοπούλειο, με πληρότητα 43%

  Παίδων Πεντέλης, με πληρότητα 42%

  Κιλκίς, με πληρότητα 41%

  Δυτικής Αττικής, με πληρότητα 40%

  Άμφισσας, με πληρότητα 32%

  Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, με πληρότητα 24%

  Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο, με πληρότητα 14%

  Κρεστενών, με πληρότητα 6%