Θερινό σχολείο Φυσικής στην Κάρυστο. Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Αης και Βης τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.
 • Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο των Θερινών μας Σχολείων στα Γιαννιτσά, στην Ερέτρια και στη Νάξο με την συμμετοχή 300 μαθητών από όλη την Ελλάδα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας οργανώνοντας το δεύτερο κύκλο Θερινών στην Κάρυστο από 27 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2012.

  Σκοπός των θερινών σχολείων είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την
  επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
  Στόχος των Θερινών σχολείων είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .
  Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Αης και Βης τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:
  α) Μηχανική & Εφαρμογές , β) Ηλεκτρομαγνητισμός, γ) Σχετικότητα, δ) Κβαντική Φυσική, ε) Κοσμολογία, ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον.
  Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης. Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:
  10.00 - 11.30 : Πρωινή Διάλεξη

  12.00 - 13.30 : Μεσημεριανή διάλεξη
  19.30 - 21.00 : Απογευματινή διάλεξη

  Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στο Δημαρχείο Καρύστου.
  Για πληροφορίες για το κόστος του θερινού σχολείου, επικοινωνήστε με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο 2103635701.