«Έκοψε» συμπατριώτη μας ο Υπουργός Σίμος Κεδίκογλου
  • Ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου κος Τσολάκης, ζητά να αιτιολογήσει ο κος Σίμος Κεδίκογλου την απομάκρυνση του Ευβοιώτη δημοσιογράφου της ΕΡΤ κου Τάκη Σαράντη.

    Όλο αυτό το διάστημα λέμε και ακούμε διάφορα – στην συντριπτική πλειοψηφία τους αρνητικά – για τους πολιτικούς.

    Οι ίδιοι, πάλι, από την πλευρά τους, κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να  τα επιβεβαιώνουν και ταυτόχρονα να βάζουν τους πολίτες απέναντί τους.

    Τελευταίο παράδειγμα ο Υπουργός και Βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος «έκοψε» από την Σαββατοκυριακάτικη εκπομπή της ΕΡΤ, τον Καρυστινό συμπατριώτη μας, Τάκη Σαράντη.

    Ένα δημοσιογράφο που αγαπά τον τόπο των γονιών του και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

    Για μας τους Ευβοιώτες, πέρα από την σοβαρότητα, το ήθος και την αντικειμενικότητα της συγκεκριμένης εκπομπής, (πράγματα σπάνια στην τηλεοπτική εποχή που ζούμε), υπάρχει ένας επιπρόσθετος λόγος να διαμαρτυρηθούμε.

    Ο Τάκης Σαράντης ήταν για μας μια σημαντική φωνή ανάδειξης των προβλημάτων του τόπου μας και παράλληλα προβολής και διαφήμισής του.

    Πολλές, πάρα πολλές φορές, έδειξε, μίλησε, παρουσίασε την Κάρυστο, τη Νότια Εύβοια και την Εύβοια, γενικότερα, όπως στήριξε και τους ανθρώπους της.

    Οι παραπάνω δύο λόγοι κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τον υπουργό την αιτιολόγηση της απόφασής του για τον Τάκη Σαράντη και πάρα πολύ εύκολα, από την άλλη, αφήνουν περιθώρια για σκέψεις ότι το “κόψιμό” του έγινε για πολιτικούς λόγους.

    Μέγα λάθος, λοιπόν, κύριε υπουργέ, κύριε Κεδίκογλου, η συγκεκριμένη κίνηση. Ελπίζουμε να βρείτε τρόπο να επανορθώσετε, όπως ελπίζουμε ότι θα ασχοληθείτε και με τα προβλήματα της Εύβοιας, τα οποία είναι πολλά και εκρηκτικά.

    Γιώργος Τσολάκης
    πρώην Δήμαρχος Καρύστου