Νέα επιστολή του ΣΠΠΕΝΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου - Αναζητείτε σχέδιο αντίδρασης του Δήμου και φραγμός της μαζικής καταστροφής

  • Ο Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας με νέα πρόσφατη επιστολή του προς  Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, επισημαίνει προς όλους τους παροικούντες για άλλη μια φόρα με γλαφυρό λόγο, τον όλεθρο που έρχεται στον τόπο μας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει... Αναλυτικά η επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου αναφέρει: 
    Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ)
    Κάρυστος 8 – 10 - 2012
    Προς :  το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρύστου
    1. κον. Νίκο Μανώλη  Δήμαρχο
    2. κον. Δημήτρη Νόβα Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου
     
    Πρόσφατα το ΥΠΕΚΑ έδωσε έγκριση Περιβαλλοντικών Ορων  σε 54 α/γ της εταιρείας ΤΕΡΝΑ  οι οποίες θα μοιραστούν το ίδιο δίκτυο μεταφοράς με τις ήδη εγκεκριμένες προς εγκατάσταση 73 α/γ της εταιρείας DAMCO. Eπίσης το ίδιο υπουργείο ενέκρινε να αυξηθεί ο αριθμός των α/γ της DAMCO κατά μία (1) περισσότερες δηλ. 74 α/γ συνολικά (σχετικά συνημμένα έγγραφα). Για την εγκατάσταση των νέων α/γ θα διανοιχθούν τουλάχιστον 78 χμ. νέων δρόμων, θα μετατοπιστούν χιλιάδες κυβικά χώματος για την διάνοιξη των χώρων εγκατάστασης των α/γ και θα γίνουν δίκτυα μεταφοράς πολλών χιλιομέτρων

    Η εγκατάσταση 128 ανεμογεννητριών στο βουνό της Οχης και τον Καβοντόρο ισοδυναμεί με το βιασμό μιας παρθένας περιοχής και θα έχει βαριές συνέπειες για όλους μας και τις επόμενες γενεές. Εύκολα διακρίνει κανείς ότι ο τόπος μας θα καταντήσει μια βιομηχανική περιοχή παραγωγής ενέργειας,  κάτι σαν Πτολεμαϊδα του ανέμου.  Η πολύτιμη φύση της Οχης θα διαλυθεί από τις μπουλντόζες που θα σκάψουν παντού το βουνό, τα δίκτυα μεταφοράς που θα ζώσουν τις πλαγιές και τις 128 ανεμογεννήτριες ύψους 115 μ. έως 150 μ. που θα φαίνονται χιλιόμετρα μακριά. Είναι σίγουρο ότι η εγκατάσταση 128 α/γ στην Οχη θα καταβαραθρώσει το μέλλον του ορεινού τουρισμού στον τόπο μας, αλλά και θα μειώσει την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε όσοι ζούμε σε αυτόν τόπο. 

    Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες εγκρίσεις ανεμογεννητριών και τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα όφελος για τον τόπο μας αλλά μόνο ζημία, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυζητήσει πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Χρειάζεται ένα σχέδιο αντίδρασης του Δήμου, διαφορετικά θα είναι σαν να παραδίδουμε τον τόπο μας στον όλεθρο με τη συγκατάθεσή μας. 


    Για τον ΣΠΠΕΝΚ

    Η Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

    Χ. Μπερέτη                                                     Θ. Μπινιάρης