Χωρίς το «σύμβολο του καταχτητή» η επέτειος του ΟΧΙ στα Στύρα. Ο ΕΠΑΜ κατέβασε τη σημαία της Ε.Ε από το Δημαρχείο
 •  

  Χωρίς το «σύμβολο του καταχτητή» η επέτειος του ΟΧΙ στα Στύρα. Ο ΕΠΑΜ κατέβασε τη σημαία της Ε.Ε από το Δημαρχείο
   

  Στη συμβολική κίνηση της αφαίρεσης της σημαίας της Ε.Ε, από το δημοτικό κατάστημα των Στύρων, προέβησαν μέλη και φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ ( Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο) της περιοχής, χτες, το απόγευμα, παραμονή του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

  Το ίδιο έγινε, χτες και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπου ο Ε.ΠΑ.Μ υπέστειλε το «σύμβολο του καταχτητή», όπως το χαρακτηρίζει, από δημόσια κτίρια σε διάφορες πόλεις.

  ΕΠΑΜ, σημαία, Στύρα

  Την σημαία, μαζί με τη σχετική ανακοίνωση, την "παρέδωσαν" στο Δημαρχείο, τοποθετώντας τη μπροστά στην κλειστή πόρτα του κτιρίου και την πλάκωσαν με το πατάκι και με πέτρα, προφανώς για να μην υπάρξει κάποιος, που μιμούμενος τον Θεόδωρο Πάγκαλο, πει «την πήρε ο αέρας».

  Στα "πηγαδάκια", σήμερα το πρωί, στις καφετέριες των Νέων Στύρων, μετά την παρέλαση, η κίνηση αυτή ήταν το κύριο θέμα συζήτησης και αυτό που επικρατούσε ήταν το «να δούμε από αύριο το πρωί ποιος θα έχει το θράσος να την ξανασηκώσει;»


  Στην ανακοίνωσή του ΕΠΑΜ γράφονται τα εξής:

  «Η 28η Οκτωβρίου είναι για τον Ελληνικό Λαό ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ταυτόχρονα περισυλλογής.

  Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς στεκόμαστε ακόμα όρθιοι γιατί οι παππούδες και οι πατεράδες μας ξεπερνώντας τον εαυτό τους και παραγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους, αποφάσισαν να αντισταθούν, να πολεμήσουν και να θυσιαστούν για τη λευτεριά τη δική τους και της πατρίδας μας.

  Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τα θύματα αυτού του μεγάλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που ξεκίνησε στα βουνά της Πίνδου τον Οκτώβριο του '40, για να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

  Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ., «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έχουμε πάρει την απόφαση να μηνσκύψουμε το κεφάλι στους νέους καταχτητές, αποδεχόμενοι παθητικά τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν. Ακολουθώντας το παράδειγμα Εκείνων, θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Το δικό μας ΟΧΙ.

  Γιατί σήμερα αντιμετωπίζουμε χειρότερους κινδύνους και νέα εισβολή, πιο ύπουλη και πιο συγκαλυμμένη από τότε, γι' αυτό πιο επικίνδυνη και καταστροφική.

  Τα νέα δεσμά της χώρας χαλκεύονται από μια Ευρωένωση που, με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας και τις κατευθύνσεις των διορισμένων που την διοικούν, σύρει τους λαούς της Ευρώπης στην παθητική αποδοχή των σχεδίων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

  Μια Ε.Ε. απέραντο κρεματόριο για τους λαούς της Ευρώπης, στα χνάρια του Γ' Ράϊχ, που με τον μηχανισμό του Ευρώ γεννά την αδικία και τρέφει την κακουργία.

  Γι' αυτό σήμερα, τιμώντας τους αγώνες των ηρώων του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, προχωρούμε σε μια συμβολική πράξη, διαδηλώνοντας την απόλυτη αντίθεσή μας στο νέο κατοχικό καθεστώς που ρίχνει βαριά τη σκιά του σε ολόκληρη την χώρα.

  Υποστέλλουμε σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμβολο του καταχτητή με τη μορφή που έχει σήμερα, από όλους τους χώρους και τα δημόσια κτίρια που μπορούμε να φτάσουμε, σε όλη την Ελλάδα.

  ΛΑΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

  ΠΟΛΕΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!»