Η Ελλάδα σπίθα σε πυριτιδαποθήκη. Η κατάσταση οξύνεται και τα πνεύματα ανάβουν μεταξύ των Ελλήνων
  • Εκρηκτική και κρίσιμη περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ο αρθρογράφος της El Colombiano, Νταβίντ Σάντος Γκόμεζ, θεωρώντας πως βρισκόμαστε προ των πυλών ενός νέου εμφυλίου.

    Text Size Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα mail to Εκτυπώστε το Αρθρο    
     
    Η Ελλάδα σπίθα σε πυριτιδαποθήκη

    Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στην Ελλάδα...

    Μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, περικοπές στον προϋπολογισμό, πορείες φοιτητών και την σωτηρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάσταση οξύνεται και τα πνεύματα ανάβουν μεταξύ των Ελλήνων, σε σημείο που να θυμίζει εμφύλιο σε αντίστροφη μέτρηση, σχολιάζει ο αρθρογράφος από τη στήλη γνώμης που διατηρεί στην ηλεκτρονική έκδοση της El Colombiano.

     
     
     














    Όπως τονίζει η κοινωνικοπολιτική κατάσταση των τελευταίων ετών οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε ανησυχητική άνοδο των ακροδεξιών ομάδων που έχουν κηρύξει πόλεμο κατά των παράνομων μεταναστών στην επικράτεια και όχι μόνο.

    "Οι ομάδες αυτές εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το κόμμα Χρυσή Αυγή, που με την βίαιη και ξενοφοβική του δράση κατάφερε να κερδίσει 18 έδρες στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Τώρα, η φωνή και οι προτάσεις τους βρίσκουν απήχηση μέσα από την εθνική νομοθεσία.

    Ωστόσο, οι μετανάστες δεν είναι ο μόνος στόχος των εξτρεμιστών. Οι υποστηρικτές αριστερών κομμάτων αλλά και οι ομοφυλόφιλοι υπήρξαν επίσης θύματα ξυλοδαρμού και βιαιοτήτων, που συνεχώς αυξάνονται και διαδραματίζονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολιτών που επιλέγουν να μην παρεμβουν. Η παθητικότητα μάλιστα αυτή έριξε λάδι στη φωτιά, αυξάνοντας το ρατσισμό.

    Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως με την πάροδο των μηνών, οι πρακτικές αυτές, παρά την απόρριψη, έχουν κερδίσει υποστηρικτές και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή έχει ήδη την υποστήριξη του 12% των Ελλήνων" σχολιάζει ο ίδιος.

    Συνεχίζοντας το συλλογισμό του ο αρθρογράφος προχωρά και σε έναν τολμηρό παραλληλισμό, συγκρίνοντας τη Χρυσή Αυγή με την απαρχή του ναζισμού, στα πρώτα βήματα του Αδόλφου Χίτλερ.

    "Η Ελλάδα, η γενέτειρα του Δυτικού κόσμου, αρχίζει να μοιάζει πάρα πολύ στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ, στα αρχικά του βήματα υπήρξε ντροπαλός αλλά αντιδραστικός κι άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του με ομιλίες που παρουσίαζαν τον κάθε μετανάστη ως αποδιοπομπαίο τράγο της οικονομικής κρίσης" σημειώνει κι εξηγεί το συλλογισμό του.

    "Στους δρόμους της Ελλάδας, καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα νεοναζιστικά σύμβολα, σε μπλούζες ίδιου χρώματος – συνήθως μαύρου, και συμπεριφορές περιφρόνησης απέναντι στο διαφορετικό. Ένα κλίμα εκφοβισμού.

    Με δεδομένη μάλιστα την επίσημη σιωπή, η πλευρά που αισθάνεται απροστάτευτη έχει βρεθεί στην αντεπίθεση για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

    Βία κατά της βίας, απέναντι στην αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την πολιτική του μίσους".

    Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, παρόλο που η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει πρόσθετη πίεση για τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, αναμφίβολα η περίπτωση της Ελλάδας – λαμβάνοντας υπόψιν και την ιστορία και την παράδοσή της - θα πρέπει να ανησυχήσει τους διεθνείς οργανισμούς και τους αναλυτές και στα δύο ημισφαίρια.

    "Αν συνεχιστεί η άνοδος του ρατσισμού και του μίσους, σε λίγους μόνο μήνες, θα βρεθούμε μπροστά σε μια ανυπολόγιστη τραγωδία στην ελληνική επικράτεια" εκτιμά ο ίδιος και καταλήγει:

    "Μία καταστροφή των χαρακτηριστικών και των ιδανικών της Ένωσης μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σαν εύφλεκτο υλικό σε χώρες με παρόμοια προβλήματα.

    Και σήμερα, με την κρίση που δεν λέει να υποχωρήσει, μπορεί να είναι ολόκληρη η Ευρώπη".