Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ Χαιρετίζουμε τον αγώνα του λαού της περιοχής Καρύστου για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Καρύστου
  •  
    Χαιρετίζουμε τον αγώνα του λαού της περιοχής Καρύστου για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Καρύστου και την μεταφορά της στην Κύμη.
    Η αγανάκτηση του λαού της περιοχής μας είναι δικαιολογημένη γιατί το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. θα μας υποχρεώνει να μετακινούμαστε στην Κύμη και στην Χαλκίδα για να διεκπεραιώσουμε τις υποθέσεις μας, γεγονός που σημαίνει πρόσθετα έξοδα και χάσιμο χρόνου.

    Η απόφαση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ο σχεδιασμός των συγχωνεύσεων υπηρεσιών έχει γίνει πάνω από 10 χρόνια και τώρα στην περίοδο της κρίσης και με αφορμή δήθεν αυτήν βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλα τα μέτρα που προηγούμενα δεν τολμούσαν. Πριν 12 χρόνια είχαν και

    πάλι προσπαθήσει να κλείσουν την Δ.Ο.Υ. και μπροστά στην αγανάκτηση του λαού υποχώρησαν. Τώρα με πρόσχημα πάντα τον δήθεν εξορθολογισμό των δαπανών επανέρχονται. Η πρόθεση τους είναι η συρρίκνωση των Δ.Ο.Υ. και η μεταφορά αρμοδιοτήτων τους, όπως η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, από ιδιωτικές εταιρίες.
    Και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα του λαού της περιοχής, έρχεται να προστεθεί στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου, στο κλείσιμο σχολείων, την ανυπαρξία ακόμα του 2ου Δημοτικού, στην αύξηση της ανεργίας, στην όξυνση όλων των λαϊκών προβλημάτων.
    Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
    Ο εργαζόμενος λαός να παλέψει για όλα όσα τον απασχολούν, ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του. Τα προβλήματα που τον απασχολούν δεν είναι μια εξαίρεση. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός σ’ ολόκληρη την χώρα. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, στις κοινωνικές δαπάνες. Τώρα μάλιστα με τα νέα μέτρα για το φορολογικό έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ και τηςΔΗΜΑΡ να πάρει από το λαό ότι του έχει απομείνει στην τσέπη, για να διαμορφώσει τα έσοδα του κράτους, να πληρώνει τον κρατικό μηχανισμό, τους τόκους και ότι περισσεύει να το επιστρέφει στις τράπεζες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Για το λαό όλο και λιγότερα ψίχουλα για τις λεγόμενες κοινωνικές του ανάγκες. Και αφού θα μας έχουν «αλλάξει τα φώτα», θα κάνουν επενδύσεις οι επιχειρηματίες όχι με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες αλλά εκεί που κερδίζουν περισσότερα. Επενδύσεις που θα γίνονται με μεροκάματο 18 ευρώ και μισθούς των 300-400 ευρώ, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
    Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες και από αυτή την κινητοποίηση να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να καταδικάσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Να μην εξαπατηθούν απ' τις κάλπικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε απ' τη δημαγωγία και την εκμετάλλευση των προβλημάτων και των αγώνων τους από τη φασιστική Χρυσή Αυγή, που θέλει να μαςβρεί δουλειά με 18 ευρώ μεροκάματο, στην θέση τάχα των αλλοδαπών, που στηρίζει με νύχια και με δόντια αυτό το σάπιο σύστημα, που δημιουργεί και ευθύνεται για τα προβλήματά μας.
    Να στηριχθεί ο λαός στις δικές του δυνάμεις. Να παλέψει να πάρει αυτός τον πλούτο που παράγει και όχι να του τον κλέβουν οι κεφαλαιοκράτες. Να παλέψουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, για να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων. Να στηριχθεί και να στηρίξει το ΚΚΕ, που παλεύει σταθερά στο πλευρό του.
    Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ