Καταστροφή της Δυτικής Παραλίας. Τελικός ο νέος λιμενοβραχίονας στο λιμάνι Καρύστου αναδεικνύεται σε παράγοντα καταστροφής
  • Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε για ακόμη μια φορά η φουρτουνιασμένη θάλασσα, και οι ισχυροί άνεμοι, στην Δυτική Παραλία. Το πρόβλημα αναδεικνύεται σε μείζον.

    Τελικός ο νέος λιμενοβραχίονας στο λιμάνι Καρύστου αναδεικνύεται σε παράγοντα καταστροφής για τη δυτική παράλια Καρύστου.

    Η κατασκευή του νέου λιμενοβραχίονα, παράγει καταστροφή αναδεικνύοντας τις τεχνικές αστοχίες και αδυναμίες του έργου.

    Η παράλια άλλαξε όψη... Όλοι αναρωτιούνται, τι θα συμβεί εάν, στα όλο και περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν πλέον πολύ συχνότερα, συμπεριλαμβανομένων των αδυναμιών του έργου που θα φτάσει η θάλασσα...

    Μετά την δημιουργία του Λιμενοβραχίονα ήταν φανερό ότι τα ρεύματα άλλαξαν φορά και κτυπούσαν, όπως και κτυπούν την δυτική παραλία.

    Πρώτα εξαφανίστηκε η άμμος, μετά υποχώρησε το τοιχίο, κατόπιν άρχισε να βαθαίνει το πλακόστρωτο μέχρι που έπεσε τελείως, και ο δρόμος είχε σειρά. Μετά από κάθε δυνατό νοτιά, η ανάγκη για κάποιου είδους έργου, γινόταν όλο και πιο έντονη.

    Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, παραθεριστές, ντόπιοι, και επισκέπτες, κουβέντιαζαν και αντάλλαζαν γνώσεις για το πως θα μπορούσε να σωθεί η παραλία.

    Με ειδικό τοιχίο που θα εμπόδιζε την πάρα πέρα διάβρωση, με ειδικά μπλόκια που τοποθετούνται μέσα στην θάλασσα και αλλάζουν το ρεύμα, και με παράλληλα έργα ανάπλασης του χώρου.

    Τι λένε όμως οι ειδικοί? Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει κάτι συγκεκριμένο.

    Το ότι είμαστε μια τουριστική περιοχή και αυτό το σημείο είναι στην βιτρίνα μας, θα έπρεπε από μόνο του να έχει κινήσει το ενδιαφέρον για διόρθωση του προβλήματος με μελέτη , πρώτα από όλα, και μετά την άμεση δρομολόγηση του έργου.
    Αντί για αυτό, με θλίψη παρακολουθούμε τον θάνατο της παραλίας και του υποβιβασμού , θα μπορούσαμε να πούμε , του τουριστικού μας προιόντος.

    Εκτός από θλίψη όμως, δημιουργείται και έντονη ανησυχία , γιατί από αυτό το σημείο περνά ο βιολογικός, ελάχιστα μέτρα, αν όχι εκατοστά, από τα σημεία διάβρωσης.

    Προβάλλει λοιπόν η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του θέματος.

    sofiascomments.blogspot.gr