Καταγγελία της δημοτικής συμβούλου του ΚΚΕ στο Δήμο Καρύστου, Κούλας Βρανά
  •  
    Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που ενώ δεν καταδέχτηκε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας για την Δ.Ο.Υ. Καρύστου, την Πέμπτη 24/1/2013 έστειλε στην Κάρυστο (για πρώτη φορά) τα ΜΑΤ, ομάδες πρόληψης καταστολής εγκλήματος, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της πυροσβεστικής, αστυνομικούς με πολιτικά και εκπρόσωπο της Εισαγγελικής Αρχής, οι οποίοι ξημερώματα, στις 5,30 το πρωΐ, απέκλεισαν το τετράγωνο της Εφορίας, για να παραλάβουν το Ταμείο της Υπηρεσίας. Η τρομοκρατία και η καταστολή είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής τους πολιτικής. 
    Καταγγέλλουμε τον κ. Δήμαρχο Καρύστου Νίκο Μανώλη και την παράταξη του, ο οποίος
    ενεργώντας με κρυφό και ύπουλο τρόπο, ήρθε την Τετάρτη 23/1/2013 σε συνεννόηση με τις αστυνομικές δυνάμεις και την Εισαγγελία για την παράδοση του Ταμείου, ενεργώντας σαν πιστός υπάλληλος της κυβερνητικής πολιτικής. 
    Την Τετάρτη 23/1 στις 8 το βράδυ ο δήμαρχος ήταν στην Δ.Ο.Υ. και του ζητήσαμε να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες μας και την πορεία του αποκλεισμού της Δ.Ο.Υ. Η απάντηση του ήταν «δεν χρειάζεται». Προφανώς επειδή ο ίδιος, με την παράταξη του, είχε ήδη συμφωνήσει την παράδοση του Ταμείου. Στις 11,30 το βράδυ της Τετάρτης, εμείς που είμαστε έξω από την Δ.Ο.Υ. μάθαμε ότι ο δήμαρχος έκανε συμφωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και την Εισαγγελία να παραδοθεί το Ταμείο. 
    Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο γιατί στην πραγματικότητα ήθελε έναν αγώνα «για τα μάτια του κόσμου». Αυτός και η παράταξη του δεν έκανε καμία προσπάθεια για την οργάνωση του αποκλεισμού της Δ.Ο.Υ. Γιατί στις 13 αυτές μέρες ποτέ δεν κάλεσε τον λαό της περιοχής ανοιχτά και δημόσια για συζήτηση και ενημέρωση για το πρόβλημα. Γιατί ποτέ δεν κατήγγειλε τη κυβερνητική πολιτική, αλλά βγάζει κορώνες για τους βουλευτές του Νομού. Γιατί ξεπούλησε χωρίς ντροπή, κρυφά και ύπουλα, όσους αγωνίστηκαν, ο καθένας με τον τρόπο του και τα προβλήματα του, 13 μερόνυχτα έξω από την Δ.Ο.Υ. 
    Εμείς χαιρετίζουμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν. Να μην απογοητευτούν. Τους καλούμε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Τα προβλήματα μας δεν είναι μια εξαίρεση. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει ο λαός σ’ όλη τη χώρα. Αυτοί που κυβερνούν θέλουν μια δήθεν ανάπτυξη με τους εργαζόμενους στην μιζέρια, χωρίς ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για να βγάζουν περισσότερα κέρδη οι κεφαλαιοκράτες. 
    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις. Να συσπειρωθούν και να παλέψουν στα σωματεία τους, στους συλλόγους τους, σε επιτροπές αγώνα, με στόχο αυτούς που τους «κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι». Να παλέψουμε για να πάρουμε εμείς τον πλούτο που παράγουμε και όχι να μας τον κλέβουν οι κεφαλαιοκράτες. Να στηρίξουν και να στηριχτούν στο ΚΚΕ, που παλεύει σταθερά στο πλευρό τους. Ο αγώνας μας δεν θα είναι εύκολος. Είναι όμως ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει. 
    Κάρυστος 25/1/2013