Κοπή Πίτας Σ.Μ.Α. Καρύστου 2013 στα Ρούκλια. Οι τετρακίνητοι λάτρες φίλοι μας δεν άργησαν να καταφθάσουν και κατά τις...

  • Κοπή Πίτας Σ.Μ.Α. Καρύστου 3-2-2013 (38.069717,24.437853)

    Πέραν του αναμενομένου σε λάτρεις της τετρακίνησης, της φύσης, της περιήγησης και ψυχαγωγίας σε άτομα 122 παρακαλώ, έγινε η κοπή της πίτας για το έτος 2013 στα Ρούκλια.

    Για να γίνουν όμως όλα αυτά ξεκινάμε από τους 3 φίλους (μέλη του συλλόγου μας) που πήγαν πολύ πρωί ,περί ώρας 8:00πμ, για να δημιουργηθούν οι πρώτες αλχημείες φαγητών δεδομένου ότι  η κύρια νοστιμιά ήταν γίδα βραστή από τον φίλο και μέλος μας Τσαλιαγκό Αναστάση. Οι 3 αυτοί φίλοι λοιπόν , ο Δημήτρης Κρίσιλιας (Βαφές Φανοποιεία Αυτοκινήτων), ο Γιάννης Ορφανός (Καντίνα ‘Ο Συγγενής’) και ο Δημήτρης Καπόλας (Ελαιοχρωματιστής) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η έκπληξη της ημέρας όμως ήταν η παρέα τριών ‘πιτσιρικάδων’ που ήταν παράδειγμα προς μίμηση καθώς ενώ είχαν έρθει για διανυκτέρευση σε παρακείμενο σπίτι βοήθησαν σημαντικά. Ο Γιάννης Γιαμβριάς, ο Χρήστος Κοφινάς και ο Παναγιώτης Μπερέτης (πιτσιρικάδες) έκλεψαν την παράσταση ξεκινώντας την τοποθέτηση τραπεζιών, καρεκλών, στρώσιμο και σερβίρισμα. Σημαντική η βοήθεια του έμπειρου Γιώργου Γιαμβριά ο οποίος φρόντισε να ανέβει νωρίς στο χωριό για να εντυπωσιάσει με το καταπληκτικό ψήσιμο των υπόλοιπων μεζέδων αποτελούμενοι από παϊδάκια, μπριζόλες, κοτόπουλα και λουκάνικα. Οι τετρακίνητοι λάτρες φίλοι μας δεν άργησαν να καταφθάσουν και κατά τις 10:30-11:00πμ έχοντας τον ήλιο να υπόσχεται ωραία μέρα πήραν τις θέσεις τους στα όμορφα στρωμένα τραπέζια με τις ωραίες χειροποίητες πίτες, πατατοσαλάτες της Ελένης Χατζηνικολή.

    Έλειπε όμως κάτι ακόμα!

    Για να δέσει το ‘γλυκό’ εμφανίστηκε η ορχήστρα με τους αδερφούς Βαγγέλη και Δημήτρη Χουντάση και με το Γιάννη Μίζα στο βιολί.

    Τονίζουμε ότι ήταν πολλοί οι χορηγοί της όλης συνεύρεσης και νομίζω ότι αξίζει να τους αναφέρω με τυχαία όμως σειρά αρχίζοντας από τον φούρνο του Πέτρου Μπούσουλα με το υπέροχο ψωμί, τα κρεοπωλεία αδερφοί Έξαρχου, Κώστα Ζωγράφου και Στράτου Βασιλείου. Επίσης ευχαριστούμε το οπωροπωλείο Ευάγγελου Μπέκα (έναντι ταχυδρομείου Καρύστου), την κάβα ποτών Μπαγιάτη Μιχάλη, το κατάστημα Clean up του Γιώργου Πάλλη, το κατάστημα ‘Φωλιά’ και τέλος το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Γιάννη Κουκουράκη ,την κάβα ποτών Γιάννη Παπαθανασίου και την οικογένεια Τσαπέπα για το μέλι τους. Επίσης όλους τους φίλους που έφεραν το κάτι τις από γλυκά, ποτά και φαγητά τις αρεσκείας τους.

    Η κοπή πίτας ξεκίνησε με προλόγηση του αντιπροέδρου του ΣΜΑΚ Σιδηρόπουλου Βασίλη και ακολούθησε η ομιλία του προέδρου Γιάννη Γεωργίου ο οποίος έδειξε πολύ σθένος και υπομονή για να δημιουργηθεί ότι καλύτερο γινόταν. Δίπλα του ήταν και οι: Σοφία Μαστρογίαννη, Μπουρνούς Πέτρος, Παναγιωτίδης Στάθης και Κρίσιλιας Δημήτρης. Το φλουρί έπεσε στην ορχήστρα η οποία κέρδισε το αναμνηστικό δώρο του ΣΜΑΚ καθώς επίσης γιλέκο με σήμα του ΣΜΑΚ προσφορά του αντιπροέδρου και μπλουζάκι κοντομάνικο επίσης με σήμα του συλλόγου προσφορά του ταμία. Η εύγευστη βασιλόπιτα ήταν φτιαγμένη για την περίσταση από το ζαχαροπλαστείο ‘Τζίμης’ (Ευάγγελου Μπουρέλου και Ευάγγελου Παπαδημητρίου).

    Σημειωτέων ότι πολλοί φίλοι μας βοήθησαν στο σερβίρισμα και κατόπιν στην τακτοποίηση και καθαρισμό του χώρου εκεί.

    Στη συνέχεια θέλω να τονίσω ότι δεν θα γινόταν τίποτα από όλο αυτό το γεγονός αν πρωτίστως ο αξιαγάπητος φίλος μας Ευάγγελος Μπουρέλος δεν παραχωρούσε δωρεάν  την γνωστή σε όλους μας ‘Ταβέρνα Ο Φλωρούς’ και ο οποίος αφιέρωσε αρκετές ώρες για να γίνει ο συντονισμός και να έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα.

    Σαφώς δεν αναμενόταν τόσοι φίλοι αλλά για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι λάτρεις της τετρακίνησης, της περιήγησης είναι αρκετοί. Επίσης πολλά ευχαριστώ στη Βασιλεία Μπουρέλου για τη βοήθειά της στη κουζίνα που ήταν σημαντική στην κατάλληλη ώρα.

    Τα φαγητά που καταναλώθηκαν, παρότι οι φίλοι μας προσπάθησαν για αυτό, προσφέρθηκαν αργά το βράδυ στο γηροκομείο Καρύστου στην υπεύθυνη εκεί Γκιλιπάθη Χρυσούλα από μέλη του συλλόγου.

    Ευχαριστούμε επίσης τον Λευτέρη Ραβιόλο, τους φίλους από Αθήνα που ήρθαν μέσω Χαλκίδας (λόγω απαγορευτικού απόπλου των καραβιών) και όλους όσους παρεβρέθησαν εκεί.

    Καλές τζιπάδες και ευχαριστίες από καρδιάς για όσους βοήθησαν να κυλήσει υπέροχα και χωρίς απρόοπτα αυτή η όμορφη Κυριακή στα Ρούκλια.

     

     

     

     

     

     

    Με εκτίμηση

    TEAM LEADER

     

     

    ΑΙΘΩΝ