Γαστρονομική περιήγηση νότιας Καρυστίας. Έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό πάνω από 100 άτομα που εκπροσώπησαν επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχείων, μεμονωμένες νοικοκυρές και κάθε ένας που ήθελε να προβάλει γαστρονομικά την περιοχή της νότιας Καρυστίας.
 • Η οργανωτική επιτροπή για την ανάδειξη της γαστρονομίας της νότιας Καρυστίας μετά από την πετυχημένη οργάνωση του πρώτου γαστρονομικού διαγωνισμού που έλαβε χώρα στην Κάρυστο, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, αισθάνεται ειλικρινά την ανάγκη μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές επικοινωνίας
  να εκφράσει τις πολύ μεγάλες ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντας στον πρώτο γαστρονομικό διαγωνισμό, να υπογραμμίσει τον μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και το μεράκι που συνόδευσε όλους τους συμμετέχοντας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης .

  Έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό πάνω από 100 άτομα που εκπροσώπησαν επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχείων, μεμονωμένες νοικοκυρές και κάθε ένας που ήθελε να προβάλει γαστρονομικά την περιοχή της νότιας Καρυστίας.

  Η συμμετοχή ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψει μας και απέδειξε την αστείρευτη θέληση όλων στην ανάδειξη της αξίας και των πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων και γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων της νότιας Καρυστίας , η σχέση γαστρονομίας και τουρισμού καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ τοπικών παραγωγών και επαγγελματιών εστίασης.
  Ευχαριστούμε όλους όσους αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία που στόχο είχε
  να αναδείξει την ιστορία και την παράδοση μέσα από την γαστρονομία και να συμβάλουμε στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

  Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες προσφέρουν σημαντική βοήθεια και ενημέρωση στους επαγγελματίες εστίασης της Καρυστίας με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι επιδιώκουμε.

  Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που συμμετείχαν στην οργανωτική ομάδα για την άψογη διοργάνωση , στο χορευτικό “ Αναμοπύλες ” για τους χορούς που μας χάρισε, στο Ξενοδ. Αναστασία για την ευγενική και υποδειγματική φιλοξενία της οργάνωσης, στους χορηγούς μας “ Καρυστια οινοποιητική και Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Καρύστου- Μαρμαρίου για την προσφορά των κρασιών .
  Ακόμα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την σημαντική συμβολή του Επιμελητήριο Ευβοίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας και του ΚΕΚ Πράξης Χαλκίδος στην όλη επιτυχία της εκδήλωσης.


  ΚΑΤΑΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝ

  Α. Κατηγορία φαγητού

  1.Στυλιανού Μελίνα (Γραμπιάς) : Κουρκουμπίνες 4 εποχές
  2.Εστιατόριο ” Μοσχοκάριδο” Κάρυστος : Τραχανάς βελουτέ με καπνιστό χοιρινό
  3.Αναστασία Ηotel Κάρυστος : Ψαρόσουπα της Αναστασίας
  4.Οινομαγηρείο ψησταριά “Μέλισσα” Κάρυστος: Λάπαθα γιαλαντζή
  5. Εστιατόριο “Ακρογιάλι” Μαρμάρι : Γκόγκλιζες με πασπαλά
  6. Ζωγράφου Σεβαστή “ Κρεοπωλείο Ζωγράφου , Κάρυστος : Κατσικάκι Καρύστου γεμιστό στη γάστρα
  7. Ξυπόλυτος Δημήτρης Πόθι : Βουλοτό αρνάκι με πατάτες, αρακά καρότα και τραχανά ξυνό


  Β. Κατηγορία γλυκού

  1. Μπάνου φωτεινή Μαρμάρι: Μυζηθροχαλβάς
  2. Σεμίραμις Κάρυστος : Κιουνεφέ
  3 Μούτση Ιωάννα “ Στην ηχώ της Εύβοιας” Ραβανί Καρύστου
  4. Αναστασία Hotel Κάρυστος : Καρυδόπιτα παραδοσιακή
  5. Βερούχη Μαρία”Aeolia villas”Κάρυστος: Καρυστινό Κομπεχάγη


  Γ. Κατηγορία πρωινού

  1. Γκουβέντας Γιάννης Στύρα : Πρωινό της γιαγιάς
  2. Βερούχη Μαρία “ Aeolia villas” Κάρυστος : Τραχανόπιτα γλυκιά
  3. Γάσπαρη Αννα Κάρυστος : Φλογέρα με κρέμα λεμονιού και σύκο κομπόστα

  Επίσης 3 ακόμα διακεκριμένα βραβεία ποιότητας και παρουσίας απέσπασαν:

  1 . Πετρούλα Πάλλη , Μαρμάρι με την συνταγή “ αρωματισμένο τυρί”
  2. Αθηνά Αλεξανδρή Δεληγιάννη , Μαρμάρι, “ με την παραδοσιακή κεντητή μπουγάτσα”
  3. Μαρία Τσιμπούκη – Πάλλη , Μαρμάρι , με την δημιουργία “φρέσκια μυζήθρα με μέλι και καρύδια»

  Οι δεκατέσσερις καλλίτερες συνταγές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν στην τελική διοργάνωση για την ανάδειξη του αντιπροσωπευτικότερου πιάτου του νομού της Εύβοιας τον επόμενο μήνα.

  Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  Γάσπαρη Μαρία
  Ζαφείρης Αθανάσιος
  Λαγώνικος Νικόλαος
  Μήτρος Χαρίλαος