ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Εβδομάδα “Ελληνογαλλικής Φιλίας” που διοργάνωσε ο Δήμος μας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου
  •  
    Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Νομάρχης του Belford της Γαλλίας κ. Yves Ackermann, ο Αντιδήμαρχος του Tilleul κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Tilleul κ. Gérald Lahsok στα πλαίσια της εβδομάδας “Ελληνογαλλικής Φιλίας” που διοργάνωσε ο Δήμος μας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου, επισφραγίζοντας την συνεργασία και τις ανταλλαγές πολιτισμού.

    Την Γαλλική αντιπροσωπεία, υποδέχτηκε την Παρασκευή, στο λιμάνι Μαρμαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Οικονόμου. Το ίδιο απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Επιμελητήριο Ευβοίας και με φορείς του Δήμου Καρύστου, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο δήμων που θα αποφέρει την οικονομική και τουριστική συνεργασία, ελπίζοντας στη σύσφιξη και διατήρηση δεσμών φιλίας, αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας. 

    Στις 20:30 μ.μ., η Γαλλική αντιπροσωπεία μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου, παρακολούθησαν το κονσέρτο μεσαιωνικής μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ΕΥΒΟΙΑ - Σταυροδρόμι Πολιτισμών σε Φόντο Γαλάζιο». Ακολούθως, παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Δημήτρη Παπαγεωργόπουλου, για την Ελληνική Παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Γαλλίας και την συλλογή που παρουσιάζει τις ελληνικές συμμετοχές στις εκθέσεις του Παρισιού. Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα από το Επιμελητήριο Εύβοιας, με την παρουσία των Αντιδημάρχων κα. Μαρία Κιούκη και κ. Γιώργο Οικονόμου και των φορέων της περιοχής.     Το Σαββάτο, συναντήθηκαν στη Μεκουνίδα με Γάλλους κατοίκους της περιοχής με σκοπό τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους και ακολούθησε ξενάγηση στο Κτήμα Μοντοφώλι από την κα. Ελένη Καρακώστα. Το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τη Γαλλική αντιπροσωπεία όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Tilleul της Γαλλίας. Στη συνέχεια, όλοι μαζί παρακολούθησαν την Γιορτή Κρασιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ» στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Καρύστου.