Η «Πιστοποίηση/ Προώθηση/ Επισήμανση Προϊόντων 1ης Μεταποίησης» σε Ημερίδα αύριο στο Γιοκάλειο
 •  
  Σε συνέχεια της επιτυχημένης Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 30/01/2013 στη Χαλκίδα και στις 11/10/2013 στη Σκύρο και  του έντονου ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση ημερίδας και στην Κάρυστο διοργανώνουμε Ημερίδα με τίτλο:
   
  «Πιστοποίηση/ Προώθηση/ Επισήμανση (labeling) Προϊόντων 1ης Μεταποίησης» 
  στις  18/10/2013 και ώρα 17:00 
  στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου.

  Οι ομιλητές θα είναι από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  Ελληνικό- Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και από τον ΟΠΕ για το ρόλο και τη σημασία της συσκευασίας και της επισήμανσης κτλ. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι παραγωγικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις 1ης Μεταποίησης προϊόντων (όπως τυρί, γάλα, κρέας, λάδι, κρασί, σύκα, γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά κτλ)  τις διαδικασίες που χρειάζονται για πιστοποίηση,  τυποποίηση και τη διακίνηση  σε χώρες της Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες και πώς τα προϊόντα τους θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικότητα, επίσης θα γίνει αναφορά στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. Μετά την ημερίδα θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για να υπάρξει επίλυση αποριών.  
  Για τους παραπάνω λόγους καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να παρευρίσκεται στην Ημερίδα. 

  Πρόγραμμα

  17:00-17:15      Προσέλευση. 

  17:15-17:30     Χαιρετισμοί.

  17:30-18:00   Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων (Προστιθέμενη Αξία και Ανταγωνιστικότητα).
  Κος Πατρωμάς Νικόλαος, Δ/νση Κτηνιατρικής Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ».

  18:00-18:30 Κανόνες Διακίνησης και εμπορίας ζωικών Προϊόντων, Κα Καινούργιου Αναστασία από την Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας τμήμα Κτηνιατρικής.

  18:30-19:00   Ο ρόλος και η σημασία της Συσκευασίας – Επισήμανσης για την αύξησης της εξωστρέφειας των Ελ. Επιχειρήσεων. κ Δανιήλ Εμμανουήλ, Εκπρόσωπος ΟΠΕ.

  Κλείσιμο Ημερίδας - Ακολουθεί συζήτηση.

  Στους συμμετέχοντες των εργασιών, θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.