Επιστολή του Δημάρχου Καρύστου στην Τράπεζα Πειραιώς με την οποία ζητάει τη δημιουργία υποκαταστήματος στα Στύρα
  •  
    Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας της Τράπεζας Πειραιώς κ. Δημήτριο Αυγέρη και της επιστολής που έστειλε στη Τράπεζα Πειραιώς, στις 13 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Καρύστου με την οποία ζητάει τη δημιουργία υποκαταστήματος καθώς και την εγκατάσταση αυτόματου μηχανήματος συναλλαγής χρημάτων (ATM) στη Δημοτική Ενότητα Στυρέων, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 14 Ιανουαρίου, αποφάσισε ο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όψεως στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία καλείται να τοποθετήσει μηχάνημα ΑΤΜ στο Μαρμάρι και να ανοίξει υποκατάστημα στη Δ.Ε. Στυρέων σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά το πέρας του οποίου θα επανεξεταστεί η παρούσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

    Συγκεκριμένα η επιστολή του Δημάρχου Καρύστου προς τη Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει:
    "Αξιότιμοι κύριοι,
    Όπως ήδη γνωρίζετε, με ανακοίνωση της στις 8 Δεκεμβρίου 2013, η Τράπεζα της Ελλάδας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας. Στη Δημοτική Ενότητα Στυρέων, λειτουργούσε υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας στο οποίο εξυπηρετούνταν καθημερινά εκατοντάδες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής καθώς και χιλιάδες πολίτες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς τα Στύρα είναι άκρως τουριστική περιοχή. Με το κλείσιμο του υποκαταστήματος, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.

    Εδώ και χρόνια, υφίσταται μία αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καρύστου και της Τράπεζας Πειραιώς, συνεργασία στην οποία προσβλέπουμε και στη συνέχεια. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας για εγκατάσταση αυτόματου μηχανήματος συναλλαγής χρημάτων (ATM) προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων. Επίσης, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας για δημιουργία υποκαταστήματος της τράπεζας σας η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής και θα εξυπηρετούσε τον πληθυσμό της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων.

    Ελπίζουμε στη συνέχεια της αγαστής συνεργασία μεταξύ μας και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε."