«Αλλιώς!» - Μικροπολιτικές ἐκδουλεύσεις (Ανάπτυξη με καντίνες και τουρισμός στα λόγια)
  • Τελευταία έχει δημιουργηθεί σάλος από την εγκατάσταση καντίνας στο κέντρο της πόλης της Καρύστου. Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:


    1. Η εγκατάσταση της καντίνας έγινε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου με αριθμό 65/2014. Για τους περιφερόμενους που υποστηρίζουν ότι κάποιοι παγιδεύτηκαν από τον Δήμαρχο, να ενημερώσουμε ότι στην εισήγηση υπήρχε τοπογραφικό με την ακριβή θέση και εμβαδόν της καντίνας, όπως τελικά
    εγκαταστάθηκε.

    2. H νομιμότητα αυτής της απόφασης ελέγχεται, καθώς δεν έχει εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία. Υπάρχει άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής;

    3. Ακόμα, όμως, και αν η καντίνα τηρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, πρόκειται για μια απαράδεκτη πολιτική απόφαση σχετικά με την διαχείριση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων.

    4. Με αυτή την απόφαση τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση προσβάλλουν βάναυσα το ιστορικό κέντρο της Καρύστου. Αντί να νοικοκυρέψουν και να αναδείξουν τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, τον υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο. Αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι αυτά που λένε για τον τουρισμό είναι μόνο λόγια και προεκλογικές φανφάρες.

    5. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Τοπικό Συμβούλιο Καρύστου με τι ακριβώς κριτήρια γνωμοδότησαν θετικά (άραγε υπάρχουν εισηγήσεις;) ; Συμφωνούν οι ηγεσίες του Συνδέσμου Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου;

    6. Επίσης, δημιουργείται ηθικό ζήτημα αλλά και ζήτημα προάσπισης του υγειούς ανταγωνισμού. Η απόφαση του ΔΣ για την συγκεκριμένη εγκατάσταση δημιουργεί μια αδικία μεταξύ των επαγγελματιών και στρέφει τον ένα μαγαζάτορα εναντίον του άλλου. Δεν δίνει διέξοδο στο πρόβλημα τους ούτε βοηθάει στη συνολική ανάπτυξη και κάνει τις συνθήκες στην αγορά ακόμα χειρότερες. Γίνεται προεκλογική εκμετάλλευση των ανθρώπων που παλεύουν για την εξασφάλιση του μεροκάματου. Καντίνες, περίπτερα, λαϊκές αγορές κλπ είναι απαραίτητες για την εμπορική λειτουργία της πόλης. Η εγκατάσταση τους, όμως, πρέπει να γίνεται στη βάση ενός ενιαίου αναπτυξιακού σχεδίου στοχευμένου κυρίως στο τουρισμό και όχι σύμφωνα με προεκλογικά ρουσφέτια. 

    7. Είναι φανερό, ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι της ίδιας λογικής και χρησιμοποιούν τα ίδια προεκλογικά τεχνάσματα. Δεν τους απασχολεί η κατάθεση προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά καταφεύγουν σε μίζερες και επικίνδυνες μικροπολιτικές εκδουλεύσεις με μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία.

    Αγαπητοί συμπολίτες,γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι οι δυο τους είναι το παλιό, το φθαρμένο, αυτό που μας έφτασε σε αυτή τη κατάντια και ήρθε η ώρα εσείς να τους γυρίσετε την πλάτη με την ψήφο σας.