"Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας" Επίσκεψη δημοσιογράφων παραγωγών και τηλεοπτικών συνεργείων στη Νότια Εύβοια
  • Μια πολύ σημαντική επίσκεψη για το τουριστικό μέλλον της Νότιας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου στα Στύρα της Εύβοιας. (Προηγήθηκε επίσκεψη για τον ίδιο σκοπό σε Μαρμάρι και Κάρυστο).
    Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αποτελούμενο από επτά δημοσιογράφους και παραγωγούς του Εθνικού τηλεοπτικού σταθμού TVR Ρουμανίας και του Iταλικού TV Temudafi και την εκπρόσωπο του ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Liliana Florentina πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στην περιοχή και λήψη τηλεοπτικών πλάνων, για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου τηλεοπτικού project με τον τίτλο « Να διασκεδάσουμε στην Ευρώπη »

    Η εκπομπή η οποία θα καλύψει περιοχές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, θα είναι εβδομαδιαία σε prime-time ζώνη και θα γυριστούν 6 εκπομπές με διάρκεια 30 λεπτών η κάθε μία ειδικά για την Ελλάδα ( σε σύνολο 18 εκπομπών).

    Το show θα είναι εκπομπή entertainment , τύπου «travel and discovery » η οποία θα καλύπτει τον πολιτισμό, την ιστορία , τον τουρισμό και την γαστρονομική πλευρά της Ελλάδας.
    Οι επί τόπου επισκέψεις στην χώρα μας ξεκίνησαν ήδη από την Θεσσαλονίκη, στην Εύβοια από 30/3 (Κυριακή) έως 3/4 , την Πελοπόννησο και εν συνεχεία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τους μία κρουαζιέρα στα νησιά ( Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμος, Ρόδος, Κρήτη , 4 ημέρες).

    Την ευθύνη και το πρόγραμμα για την Εύβοια ανέλαβε η ¨Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας , της οποίας ο Πρόεδρος κ. Χέλμης όρισε εκπροσώπους-μέλη της ¨Ενωσης, υπεύθυνους κατά τόπους που επισκέφθηκε η αποστολή. ( Για την Νότια Εύβοια: ο κ. Ζαφείρης Αθανάσιος, για το Μαρμάρι ο κ. Μήτρος Χάρης για τη Κάρυστο και ο κ. Τζάνης Γιώργος για τα Στύρα.).

    Στα Στύρα σύμφωνα με το πρόγραμμα που τηρήθηκε κατά γράμμα η υποδοχή έγινε στην πανέμορφη Μεγάλη Βρύση. Μετά τα πρώτα κεράσματα και τις πανοραμικές φωτογραφήσεις ακολούθησε επίσκεψη στα περίφημα Δρακόσπιτα στη θέση Πάλλη Λάκκα, όπου μέσω της διερμηνέως –εκπροσώπου του ΕΟΤ Ρουμανίας ενημερώθηκαν αναλυτικά για την ιστορία των Στύρων, των Δρακόσπιτων, της Ακρόπολης των Στύρων και της περίφημης πύλης των Αρμένων που είναι το σύμβολο της περιοχής. Ακολούθησε επίσκεψη στο μνημείο του Μαυρομιχάλη και φωτογράφηση στις πανέμορφες παραλίες.

    Στα Στύρα για την ομολογουμένως από τους ίδιους τους επισκέπτες άψογη φιλοξενία και βοήθεια στο έργο τους, πολύτιμη ήταν η συμβολή της Λέσχης Συνδαιτημόνων των Δειπνοσοφιστών του κ. Βαγγέλη Γκουβέντα, του κ. Μανώλη Τέση (προέδρου του νεοσύστατου φορέα των ξενοδόχων Στύρων), του κ.Λέκκα Ζαχαρία τ. Δημάρχου Στύρων, και του κ. Λευτέρη Ραβιόλου υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Καρύστου, ο οποίος παρέθεσε και γεύμα γνωριμίας σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής.
    Θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την βοήθεια του Κώστα Μαρίνου για την φωτογραφική καλύψει και την ενημέρωση μέσα από το www.e-karystos.gr


    Επίσης δώρα αναμνηστικά προσέφεραν οι: Οικοτεχνία λικέρ – γλυκών – παστέλι «γλυκά της Φανούλας» το « Εργαστήρι Γκόγκλιες Στύρων» , η Οινοποιητική Καρύστου , και ο μελισσοκόμος κ. Αγγελος Γκεμίσης.

    Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας το κλιμάκιο αναχώρησε για Κύμη με το πούλμαν, που η ¨Ενωση Ξενοδόχων Εϋβοιας διέθεσε για το σκοπό του Project.
    Κοινή πλέον είναι η πεποίθηση όλων των εμπλεκομένων φορέων με το τουρισμό ότι παρόμοιες δράσεις μας ανοίγουν δρόμο για την εξωστρέφεια και θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι σ’ αυτό με οποιοδήποτε κόστος μιας και το εγώ του καθενός μας πρέπει να γίνει εμείς.
    Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους έφυγαν από τα Στύρα ενθουσιασμένοι από τη ζεστή υποδοχή, βοήθεια και φιλοξενία και υποσχέθηκαν ότι θα προβάλουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, έτσι ώστε η Νότια Εύβοια με τα τόσα τουριστικά πλεονεκτήματα να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο σα τουριστικός προορισμός πρώτης προτεραιότητας και να αποκτήσει επί τέλους αυτό που της λείπει: Το Brand name και το δικό της μύθο!

    Γιώργος Τζανης