Η τηλεοπτική εκπομπή "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" στα Στύρα της νότιας Καρυστίας.
  • Σήμερα στα Στύρα υποδεχτήκαμε το συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής  "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" στα πλαίσια της ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της νότιας Καρυστίας. 


    Πρόκειται για μια πρόσκληση φιλοξενία που απευθύναμε στην Δημόσια τηλεόραση για την ευρύτερη γνωριμία του τηλεοπτικού της κοινού της με όλες τις ομορφιές της Καρυστίας.
    Η ξενάγηση-περιήγηση ξεκίνησε από την παραλία των Νέων Στύρων, στην συνέχεια αποκαλύψαμε τα μυστικά του παραδοσιακού οικισμού των Στύρων μέσα από τα γραφικά του καλντερίμια του φτάνοντας στην μεγάλη Βρύση.

    Στην συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην οικία του κ. Μεντάκη όπου από το καταπληκτικό του μπαλκόνι θαυμάσαμε όλο τον κόλπο των Στύρων ,δοκιμάζοντας τις
    απίθανες γλυκές δημιουργίες του κ. Μεντάκη.

    Μέρος του ρεπορτάζ που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα αποτέλεσε και ή επίσκεψή μας στις παραδοσιακές καλλυντικές δημιουργίες του κ. Μανώλη και της συζύγου του από μέλι και τα υποπροϊόντα μελιού που καλιεργεί με παραδοσιακό τρόπο.

    Η συνέχεια της φιλοξενίας μας αύριο Πέμπτη περιλαμβάνει ακόμα, την ξενάγηση και καταγραφή των μνημείων φύσης της Καρύστου (Δρακόσπιτα ,Καστανόδασος, Φαράγγι Δημοσάρι) αλλά και γνωριμία-παρουσίαση της γαστρονομίας της Νότιας Εύβοιας.

    Την επόμενη μέρα θα γνωρίσουμε τις παραλίες του Μαρμαρίου , επίσκεψη με σκάφος στα παρθένα νησιά Πεταλοίι, και στο λαογραφικό Μουσείο των Γυναικών Μαρμαρίου, όπου οι γυναίκες θα μας περιμένουν όπως πάντα φιλόξενες και καλοσυνάτες για μια γνωριμία με την τοπική γαστρονομική πανδαισία.

    Στόχος μας παραμένει ή νότια Καρυστία να μπει όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά και πιο οργανωμένα στο "Τουριστικό γίγνεστε" ,σε μια εποχή όπου ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της δικής μας ανάκαμψης και σωτηρίας .


    Θανάσης Ζαφείρης
    Δημ. Σύμβουλος Δήμου Καρύστου