Ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Τούρλας από τον συνδυασμό του Ν. Μανώλη

  • Με επιστολή της στο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου του Δημου Καρύστου η Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου Γεωργία τούρλα κάνει γνωστή την ανεξαρτητοποίηση της από τον συνδυασμό του Ν. Μανώλη, προσχωρώντας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου

    Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

    Κύριε πρόεδρε,
    Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας δηλώσω την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη μας, βάση του άρθρου 66 παρ. 4 του νόμου 3852/2010. Η ανεξαρτητοποίηση μου γίνεται για δεοντολογικούς λόγους καθότι στις επικείμενες εκλογές θα στηρίξω άλλον δημοτικό συνδυασμό.

    Γεγονός είναι ότι δυσκολεύτηκα να λάβω την απόφαση αυτή διότι στον συνδυασμό μας υπάρχουν σύμβουλοι που εκτιμώ ιδιαιτέρως και με τους οποίους είχα εξαιρετική συνεργασία.

    Ωστόσο η άκρως προσβλητική καθαίρεση μου από το αξίωμα της αντιδημάρχου στις 24/12/2011 διαδικτυακά με τόσο απαξιωτικό τρόπο από το δήμαρχο, ο οποίος μεταξύ άλλων και χωρίς καμιά προηγούμενη υπόδειξη ή προειδοποίηση αναίτια επικαλέστηκε ανεπάρκεια υπηρέτησης των καθηκόντων μου, αυτονόητα μου δημιούργησε αγανάκτηση και κλόνισε την εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ανθρώπου που στήριξα με την υποψηφιότητα και την εκλογή μου στο δήμο Καρύστου.

    Παρόλα ταύτα σεβόμενη τους συμπολίτες μου που με τίμησαν και με ψήφησαν ως σύμβουλο της συγκεκριμένης παράταξης φέρνοντας με στη πρώτη θέση των δημοτικών συμβούλων της Καρύστου, άφησα στην άκρη την δυσαρέσκεια μου και δεν ακολούθησα τον εύκολο δρόμο της ανεξαρτητοποίησης και της στείρας μικροπολιτικής.

    Αντίθετα θεωρώ ότι με υπευθυνότητα και υπομονή υπηρέτησα τα συμφέροντα των συμπολιτών και του τόπου μας, άλλοτε καταθέτοντας τις προτάσεις μου και αρνούμενη να συμπράξω σε πρακτικές, μεθόδους και αποφάσεις που οδηγούσαν το τόπο μας σε συρρίκνωση και υποβάθμιση και άλλοτε χαιρετίζοντας και στηρίζοντας σωστές αποφάσεις και συμβάλλοντας στην υλοποίηση τους.

    Δεν διαπραγματεύτηκα τις αξίες και τις αρχές μου και δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τον δήμο.

    Για μένα η ενασχόληση αυτή από τη μία πλευρά είναι συνώνυμη της προσφοράς ,της συμπαράστασης και της στήριξης στον συμπολίτη μας, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και από την άλλη είναι αυστηρός σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση στόχων με προτεραιότητα την υγεία, την παιδεία, την ανάπτυξη αλλά και την προστασία του τόπου μας.

    Το προεκλογικό μας πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε ήταν πραγματικά αξιόλογο. Το υπηρετήσαμε; Θεωρώ επίσης ότι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες και να λογοδοτεί στην τοπική κοινωνία με απόλυτη διαφάνεια.

    Οδεύοντας πια στη λήξη της δημοτικής περιόδου έχω την πεποίθηση ότι έκανα το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορούσα με γνώμονα το δίκαιο, το σωστό και το ωφέλιμο για τον τόπο μας. Θεωρώ έτσι ότι απεμπλέκομαι από την υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που με ψήφισαν με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Καρύστου.

    Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τάσσομαι στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου, έχοντας εκτιμήσει κατά το διάστημα της θητείας του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά αρχήν την σοβαρότητα, την υπεύθυνη στάση αλλά και απόψεις τόσο αυτού όσο και συμβούλων του.

    Η συστράτευση μου αυτή γίνεται στα πλαίσια μιας υγιής και ανεξάρτητης κίνησης, πέραν από κομματικές ταυτότητες και πολιτικές πεποιθήσεις και με κοινό παρανομαστή το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας.

    Με τιμή

    ΤΟΥΡΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
    Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου