«Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή» στα ρωμαϊκά λατομεία μαρμάρου της Καρύστου
  •  

    Η ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου και άλλους τοπικούς φορείς της πόλης της Καρύστου
    (Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμπιά Castello Rosso, Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων και Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Καρύστου), στο πλαίσιο της εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, σας καλεί την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. σε μία «Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή» που περιλαμβάνει επίσκεψη στα ρωμαϊκά λατομεία μαρμάρου στη θέση «Κύλινδροι» στους Μύλους Καρύστου. 
    Ως σημείο συνάντησης ορίζεται η πηγή των
    Αγ. Θεοδώρων στους Μύλους της Καρύστου. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα λατομεία, η πεζοπορική διαδρομή θα συνεχιστεί, για όσους το επιθυμούν, προς τους παραδοσιακούς-μεσαιωνικούς οικισμούς βόρεια της σύγχρονης πόλης της Καρύστου που είναι γνωστοί ως «τα χωριά της Γούρνας». 
    Πρόκειται για μία διαδρομή που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μέσω της πεζοπορίας να συνδυάσουν τη γνωριμία με τον πολιτισμό και την ιστορία της Καρύστου και την απόλαυση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, με απώτερο στόχο την κατανόηση του διαχρονικού χαρακτήρα της, μέσα από την επανάχρηση παραδοσιακών καλντεριμιών, γεφυριών και κρηνών. 
    Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρύστου. 
    Ημερομηνία δράσης: Τετάρτη 30 Απριλίου 2014
    Σημείο Συνάντησης: Πηγή Αγ. Θεοδώρων, Μύλοι Καρύστου

    Ώρα συνάντησης: 9:00 π.μ.

     





    ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων