Σύλλογος «Καβοντόρου Γη» - Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν για το ιδιοκτησιακό οι κυβερνώντες
  •  

     

     
    Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις, χθες δεν κατατέθηκε στην Βουλή η ρύθμιση που θα έδινε επιτέλους λύση στο ιδιοκτησιακό, που ταλαιπωρεί όλους τους κατοίκους της Νότιας Καρυστίας και θα έβαζε τέλος στις μεθοδεύσεις για την υφαρπαγή της Γης των πατεράδων μας.


    Παρά τις πολλές κατά καιρούς συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία ΥΠΕΚΑ , εκπροσώπων του Συλλόγου «Καβοντόρου Γη» και του Δήμαρχου Καρύστου, παρουσία του Βουλευτή Ευβοίας Σίμου Κεδίκογλου.

     

    Παρά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στις 10-4-2014 σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, από τον Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, που έτυχε της θερμής υποστήριξης όχι μόνο από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από τους βουλευτές της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο και κ. Βλαχογιάννη, όσο και από το ΚΚΕ με την βουλευτή του κ. Διαμάντω Μανωλάκου.

    Παρά την αναγνώριση ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο, και την δέσμευση για την άμεση επίλυση του σε επόμενο νομοσχέδιο, από τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά, από το Βήμα της Βουλής, με αφορμή την τροπολογία του κ. Αναγνωστάκη. 

    Παρά τις εκ νέου διαβεβαιώσεις του κ. Ταγαρά, κατά τη συνάντηση της Παρασκευής 2-5-2014 που είχαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για την λύση της αμφισβήτησης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Καρυστίας, προς τους Βουλευτές Ευβοίας κ. Κώστα Μαρκόπουλο και Δημήτρη Αναγνωστάκη, την κ. Μαρία Γκάγκωση του Συλλόγου «Καβοντόρου Γη» και του Δικηγόρου μας κ. Γιώργου Παπαγεωργίου. 

     Ο κ. Υπουργός είπε ότι θα καταθέσει ο ίδιος τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», που σήμερα συζητείται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ευθύνη της πολιτείας και οφείλουμε επιτέλους να το λύσουμε και θα το λύσουμε με την ένταξή της Εύβοιας στις εξαιρέσεις του τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 62 του Δασικού Κώδικα Ν.998/79), όπως έγινε για τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Εύβοιας απέναντι στις ανυπόστατες διεκδικήσεις του Ελληνικού Δημοσίου…»

    Παρά την ενημέρωση από τον κ. Μαρκόπουλο, ότι μίλησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του είπε ότι θα δεχόταν την κατάθεση της τροπολογίας από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ…

    Παρ’ όλα αυτά, χθες Τρίτη 6-5-2014, παρακολουθώντας την Ολομέλεια της Βουλής, με έκπληξη και λύπη διαπιστώσαμε ότι η Κυβέρνηση μας κορόιδεψε, για άλλη μια φορά. Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβανόταν τελικά η γενική ρύθμιση για την επίλυση του Ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Νότιας Καρυστίας.

    Τι μεσολάβησε και δεν έγιναν πράξη, όλες οι δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις που είχαμε. Ποιος παρενέβη σε βάρος των κατοίκων της Ν. Καρυστίας και δεν προχώρησε η τροπολογία;

     
    Ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των Βουλευτών για την κατάθεση της έστω την τελευταία στιγμή.

     
    Ζητάμε την άμεση ενημέρωση μας για την επίλυση του προβλήματος, που ενώ ο Υπουργός κατανόησε πόσο δίκαιο είναι, η Κυβέρνηση αρνείται την επίλυση του. 

    Έχουμε εμπλακεί σε ατέρμονες και δαπανηρές δικαστικές διαμάχες για να βρούμε το δίκιο μας και να προασπίσουμε τις περιουσίες μας. Μέσα στη συνολική κρίση που βιώνουμε, αντιμετωπίζουμε και την αδιαφορία της πολιτείας. 

    Το συγκεκριμένο θέμα είναι σαφέστατα πολιτικό και κοινωνικό, ξεπερνά τους κομματικούς ανταγωνισμούς. Εδώ μετράμε τους φίλους μας. Το δίκιο ενώνει, δεν χωρίζει.


    Μαρία Γκάγκωση
    Σύλλογος «Καβοντόρου Γη»