Sophia Kollia Ρεπορτάζ για την "Ελεύθερη Φωνή" του κ.Παπαλυμπέρη και το Ναυπηγείο.
  •  
    Η Κυριακή πλησιάζει και έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων εκ των οποίων ο κ.Παπαλημπέρης.

    Είναι πράγματι συγκινητικό από την μια, και εξοργιστικό από την άλλη, να διαβάζεις παλιές εφημερίδες.
    Προβλήματα που μας αφορούν και μας βασανίζουν μέχρι και σήμερα, ίδια και απαράλλακτα η τρομακτικά αργά εξελισσόμενα.


    Το Νοσοκομείο που από το 1998 φεύγει, το ακριβό εισιτήριο στο καράβι, τα σχέδια για τον Τουρισμό που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί, τα αιολικά πάρκα που θα ξεκινήσουν η θα αναστηθούν.

    Το πρόβλημα των Λατόμων, το πρόγραμμα natura και αν θα γίνει δημοψήφισμα η όχι.

    Άρθρα ανθρώπων που δεν είναι πια μαζί μας, ή βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, ανθρώπων που μεγάλωσαν αλλά τα όνειρα για την +πόλη τους, παρέμειναν. όνειρα.

    Εκλογικές αναμετρήσεις, νέοι σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες ο κ Πλατυμέσης και ο κ.Παπαχατζής και  πάντα οι λακκούβες στους δρόμους οι ίδιες.

    Άρθρα με μεγάλα γράμματα για την Εκμετάλλευση των εργαζομένων ενηλήκων και ανηλίκων στα καταστήματα της παραλίας, για τις υπερωρίες ,κλπ/ Τότε, πριν από χρόνια..

    Το Γιοκάλειο και τα προβλήματα του από τον Απρίλιο του 1999, να δηλώνονται και από τότε να μεγαλώνουν με τρομαχτικό ρυθμό.

    Νέος και ο κ.Αποστόλου σε πολλές παρεμβάσεις στην εφημερίδα.

      

    Αλλάζουν οι συνθήκες, αλλάζει η πολιτική και η δήλωση ότι ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται από την Τοπική αυτοδιοίκηση και όχι από την Κεντρική εξουσία, ανήκουν στο παρελθόν μιας και τώρα οι αντιλήψεις είναι ότι η αλλαγή πρέπει να έρθει και από την αλλαγή, την κομματική, και από τους Δήμους.


    Απόψεις του νεαρού Ισίδωρου για πράγματα που αφορούν την κοινωνία με την ελπίδα ότι η εφημερίδα θα βοηθούσε να αλλάξει κάτι.


    Σε άρθρο του 1997 διάβασα συνέντευξη του κ.Μήτρου που ήταν Πρόεδρος των Ξενοδόχων.

    Δεν είναι λοιπόν και τόσο νέοι, οι νέοι...



    Αλλά από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, περίπου 20 ολόκληρα χρόνια και κανείς δεν νομίζω να μένει και κατά-ίδιος μετά 20 χρόνια.












    Το 2008 όμως είναι πιο κοντά, και πιστεύω να ξέρετε την υπόθεση του ναυπηγείου, που μας απασχολεί μέχρι και σήμερα, μιας και τον Ιούνιο θα εκδικαστεί στο ΣΤΕ .


    Τότε ο κ.Παπαλυμπέρης ήταν Δημοτικός Σύμβουλος με τον κ. Καρύκα και Δήμαρχο τον κ.Πλατυμέση.

    Στο Δ.Σ με θέμα "Έκφραση γνώμης για την εγκατάσταση ναυπηγείου στην θέση Λιβαδάκι...."
    ο κ.Παπαλημπέρης ήταν απών.
    Και λες, κάτι μπορεί να έτυχε και να έλειψε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ,ένας άνθρωπος που έβγαλε και εφημερίδα για να προστατέψει την περιοχή και να καταγγέλει τα κακά και τα άσχημα.
    Όμως όμως βλέπουμε στο πρακτικό της απόφασης 67/2008 αν και ήταν παρόν, δεν είπε απολύτως τίποτα.
    Τοποθετήθηκαν η κ.Βρανά, η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Βενιζέλος, ο κ.Καρύκας,ο κ.Πολυχρονίου και ο κ.Σαράντης, και όχι ο κ.Παπαλημπέρης.



    Φυσικά την απέρριψαν την αίτηση της περιβόητης κ.Τσαμπαθώνη  που μας έχει σπάσει τα νεύρα με το κ...ναυπηγείο. (συγνώμη κιόλας)

    Εμείς στον Σύνδεσμο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου, έχουμε εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για να στηρίξει την αρνητική μας θέση. Καλέσαμε και όλους τους συλλόγους για αυτό το θέμα.
    Η Πρόεδρος κ.Βερούχη και ο Ταμίας κ.Σπύρου είναι υπ.Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον κ.Ραβιόλο, επομένως η θέση είναι ξεκάθαρη.

    Θα πρέπει να πω ότι και ο Δήμαρχος είναι κάθετος σε αυτό το θέμα και μαζί συνεργαστήκαμε μια χαρά και η κ.Σφυρίδη ενημέρωσε και συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια με πολύ πάθος , όπως σε όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.


    Βλέπω μερικά πυράχνας να κάνουν κύκλους γύρω γύρω από κει που πιστεύουν ότι θα φάνε το κομμάτι τους αύριο μεθαύριο...

    Το μόνο που θα φάνε θάναι γλάρος...


    Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί δεν ξεχνάμε μια αρχή-αν και πάρα πολλοί την ξεχνούν- Αναφερόμαστε σε στοιχεία,και όχι φήμες.



    Τα γραπτά μένουν για αυτό , τυπώστε και από το μπλογκ τίποτα, καλού κακού..Που ξέρετε