Τούρλα Γεωργία Απάντηση στο τελευταίο λόγο του Δημάρχου Νίκου Μανώλη
  •  Κύριε Δήμαρχε,

    Παρά την αρχική μου πρόθεση να μην κάνω  δηλώσεις και αναφορές σε εσάς και  το έργο σας από σεβασμό στο θεσμό που εκπροσωπείτε, οι επανειλημμένες προκλητικές αναφορές σας τόσο σε εμένα όσο και τους υπόλοιπους συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξη σας,  με έκαναν να αλλάξω γνώμη λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου.

    Αποκορύφωμα των προσβλητικών σχολίων σας ήταν η τελευταία δήλωση σας περί "ανεγκέφαλων σύμβουλων που τους διώξατε για να πάνε στο τσίρκο του κ. Ραβιόλου". Πιστεύετε αλήθεια ότι ταιριάζει   σε πολιτικό με παράστημα  η χρήση φτηνών δικαιολογιών και απαξιωτικών σχολίων για τους ανθρώπους που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, με τη συμμετοχή τους, τον αγώνα τους, και την εκλογή τους  την τοποθέτηση σας στο δημαρχιακό θώκο; Ντροπή κύριε Δήμαρχε! Δεν καταλαβαίνετε ότι πέραν της προσβολής προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους είναι και προσβολή σε εκείνους τους ψηφοφόρους που τίμησαν αυτούς τους ανθρώπους με ομολογουμένως πάρα πολλούς ψήφους, αλλά και απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

    Είναι τουλάχιστον θλιβερό να προσπαθείτε στο κύκνειο άσμα της δημαρχιακής σας καριέρας να καλύψετε την προσωπική σας φθορά και ανεπάρκεια μετατρέποντας την εθελούσια έξοδο των συμβούλων σας που έκριναν  επισφαλή και επικίνδυνη τη πορεία του δήμου με εσάς στο τιμόνι της δημοτικής αρχής την επόμενη πενταετία,  σε «εκδίωξη ανεγκέφαλων». Η μόνη αλήθεια είναι ότι  σύμβουλοι σας έφυγαν όπως άλλωστε αποδεικνύεται, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να τους κρατήσετε! Προς υπενθύμιση των ψηφοφόρων μας, από των συνδυασμό σας αποχώρησαν 5 σύμβουλοι  εκ των οποίων οι 3 συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Λ Ραβιόλου και άλλοι 5 άξιοι σύμβουλοι που θα μπορούσαν να κοσμούν πραγματικά  οποιοδήποτε άλλο ψηφοδέλτιο, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις εκλογές αυτές!

    Κύριε δήμαρχε η τακτική του αποπροσανατολισμού από τα σημαντικά και καίρια ζητήματα  είναι ομολογουμένως μία τακτική που την εφαρμόζετε με επιτυχία και τόσο εγώ αλλά και αρκετοί  άλλοι το γνωρίζουμε  καλά. Ως  απερχόμενος δήμαρχος στην ομιλία σας, θα έπρεπε αντί  αναφορών περί εκδίωξης συμβούλων να κάνετε μία ουσιαστική λογοδοσία στους συμπολίτες σας, να μιλήσετε με ειλικρίνεια για τα λάθη σας , να εξηγήσετε την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος, για τον κίνδυνο απώλεσης περιουσιακών στοιχείων του δήμου, την απώλεια ήδη κάποιων από αυτά και βέβαια να μην καπηλεύεστε εντέχνως έργα άλλων για δική σας προβολή και δημιουργία εντυπώσεων, ούτε να κάνετε  μικροεργάκια τελευταίας ώρας και ρουσφέτια! Πείτε λοιπόν κύριε δήμαρχε στους συμπολίτες που ζητάτε τη ψήφο τους την Κυριακή, όχι για τα δήθεν ρουσφέτια που σας ζήτησαν κάποιοι από τους  συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξη, αλλά για τα ρουσφέτια που εσείς κάνατε  σε συγκεκριμένους συμβούλους  προκειμένου να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο σας σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να το συμπληρώσετε χωρίς ωστόσο να τα καταφέρετε!

    Ένας δήμος για να πάει μπροστά χρειάζεται όραμα, σχεδιασμό, προγραμματισμό και έργα, όχι αποσπασματικές  και πρόχειρες  ενέργειες και προσβολές. Σήμερα, σε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας και ευαίσθητων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε και  να επιλέγουμε δήμαρχο και συμβούλους επειδή είναι καλοί άνθρωποι, συγγενείς ή φίλοι, ούτε να επιτρέπουμε να εκλέγονται άνθρωποι χωρίς ήθος , για το προσωπικό τους συμφέρον. Η Κάρυστος χρειάζεται ένα δήμαρχο τεχνοκράτη και άξιους, ικανούς και αποτελεσματικούς συμβούλους  και βέβαια όχι «αφεντικά» όπως εσείς λέτε.

    Προσωπικά σε αυτές τις εκλογές ζητώ  ψήφο υποσχόμενη να προσπαθήσω να υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, δίκαια και σωστά τα συμφέροντα του τόπου μας και να συμμετέχω σε δράσεις για να ανακουφιστούν  και να στηριχθούν  ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι  μας.

    Με τιμή

           Τούρλα Γεωργία

    Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου

                                                     με τον συνδυασμό του Λευτέρη Ραβιόλου