ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
  • πηγή fimotrobp.blogspot.com 

    ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    “Κόκκινο πανί” αποτελεί πλέον για την πλειοψηφία της βάσης της ΝΔ στην Εύβοια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Δεν είναι μόνο η ωμή παρέμβαση του στις δημοτικές εκλογές στην... Κάρυστο, εις βάρος ενός ιστορικού στελέχους της παράταξης στον νομό, τουΝίκου Μανώλη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πρακτικές του κυβερνητικού εκπροσώπου έλαβαν χώρα σε όλους σχεδόν τους δήμους, καθώς και στις περιφερειακές εκλογές. 
    Ο απερχόμενος δήμαρχος Καρύστου ήλθε αντιμέτωπος με το σύστημα Κεδίκογλουαπό τη στιγμή που επέλεξε να λάβει μέρος στις προ εξαμήνου εκλογές της ΝΟΔΕ και να στηρίξει την αντίθετη, από αυτήν που υπέδειξε ο Σίμος, επιλογή.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με μία συμπεριφορά που θυμίζει δικτάτορα, αποφάσισε, εν μία νυκτή, να κηρύξει πόλεμο στον άνθρωπο, που ηγήθηκε της παράταξης στην δύσκολη διπλή εκλογική μάχη τον Μάιο και Ιούνιο του 2012, Κώστα Μάλλιαρη.
    Ο εκλεκτός του Κεδίκογλου, Απόστολος Βαρδακώστας, κατάφερε τελικά να επικρατήσει με μία μόλις ψήφο του αντιπάλου του, με το επιτελείο του υφυπουργού στον νομό να εκδικείται όποιους στράφηκαν ενάντια στα σχέδια του. Οι διχαστικές ενέργειες δημιούργησαν μία παρατεταμένη κρίση, η οποία κορυφώθηκε στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και που πλέον έχει λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Πολλά είναι τα στελέχη της ΝΔ στην Εύβοια, που στοιχηματίζουν ότι η παράταξη οδεύει προς οριστική και μη αναστρέψιμη διάσπαση λόγω των πρακτικών Κεδίκογλου.
    Αρχικά ο Σίμος επιχείρησε να ελέγξει το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη στην Εύβοια, για τις περιφερειακές εκλογές. Έβαλε βέτο και, εν τέλει, κατάφερε να κόψει ισχυρές υποψηφιότητες, όπως αυτή του πολιτικού επιστήμονα Γιάννη Μανώλη. Στη συνέχεια, με ενέργειες που παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, προσπάθησε καιροσκοπικά να επιβάλει τους ανθρώπους του. Ένα από τα πιο κωμικοτραγικά περιστατικά έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις αρχές Απριλίου.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί στο γραφείο του τον απερχόμενο δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, Χριστοφή Ζάχο, καθώς και τον έως τότε εκλεκτό του για την δημαρχία,Αναγνώστου. Με διάφορους τρόπους επιχειρεί να πείσει τον Ζάχο να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της δημαρχιακής κούρσας, να κατέβει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και τα στελέχη του να συνταχθούν με τον Αναγνώστου.
    Η μυστική συνάντηση κυκλοφόρησε γρήγορα στα τοπικά μίντια και οι αλχημείες Κεδίκογλουδεν τελεσφόρησαν. Την ώρα, λοιπόν, που η κυβέρνηση βίωνε μία από τις χειρότερες κρίσης της ελέω Μπαλτάκου, ο Σίμος καλούσε τοπικά στελέχη στο γραφείο του, εν αγνοία μάλιστα του Κώστα Μπακογιάννη, και προσπαθούσε να βγάλει υποψηφίους από μέσα και να βάλει τους δικούς του. Συγκεκριμένα, επιχείρησε να κόψει την υποψηφιότητα ενός νέου και αξιόλογου στελέχους, του Γιάννη Κοντζιά
    Τα παραπάνω, μάλιστα, προκάλεσαν και την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία πήγε στο Μαξίμου και επιχείρησε να βάλει τον Σίμο στον ίσιο δρόμο. Τελικά, ο οδοντίατρος Γιάννης Κοντζιάς κατέβηκε στις εκλογές και ήρθε 5ος στην Εύβοια. Αδιαμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε απέναντι του έναν πανίσχυρο υπουργό και ένα σκοτεινό σύστημα, που του έκαναν πόλεμο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.           
    Η καθεστωτική δράση του Σίμου δεν σταματάει εδώ. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χαλκίδας,Θανάσης Ζεμπίλης, έμεινε έκπληκτος όταν, ένα μήνα πριν τις εκλογές, δύο σημαντικά στελέχη του συνδυασμού του και στενοί συνεργάτες του Σίμου, η Λίλιαν Ζλακώνη και ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης, άφηναν τον συνδυασμό τους και κατέβηκαν με τον εκλεκτό του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Παγώνη.  
    Οι πρακτικές των ανθρώπων Κεδίκογλου περιελάμβαναν εκβιασμούς, απειλές, καθώς και υποσχέσεις για διορισμούς. Τοπική επιχειρηματίας της Καρύστου και δεξί χέρι του Σίμουστην περιοχή, παραμονές εκλογών κάλεσε τους εργαζομένους με σκοπό να τους επιβάλει τι θα ψηφίσουν.
    Άλλος επιχειρηματίας της περιοχής των Στύρων μοίρασε 100 ψηφοδέλτια σε υπαλλήλους, λέγοντας τους κατάμουτρα ότι “έστω και ένα να μην βρεθεί στην κάλπη από αυτά που σας δίνω, την επόμενη ημέρα απολύεστε όλοι”. 
    Στην Ιστιαία, σύμφωνα με πληροφορίες, τοπικός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του τηλεφώνησε και του είπε ότι θα έχει προβλήματα με διάφορες κρατικές υπηρεσίες αν δεν ακολουθήσει την επιλογή του. 
    Αρκετά έμπειρα στελέχη διερωτούνται για το αν αυτή η ασυνήθιστη συμπεριφοράΚεδίκογλου προέρχεται από την αλαζονεία της εξουσίας ή αν από πίσω κρύβεται συμφωνία κορυφής ανάμεσα στους Σαμαρά και Βενιζέλο. Οι υποστηρικτές της πρώτης θεωρίας υποστηρίζουν ότι ο Σίμος κλήθηκε να υπηρετήσει σε μία θέση που υπερβαίνει τις δυνατότητες του, με αποτέλεσμα να εκνευρίζεται και να κάνει διαρκώς τραγικά λάθη. Η αντίθετη άποψη υποστηρίζει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο, ώστε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βάλουν πλάτη στην εκλογή του Μπακογιάννη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΝΔ να στηρίξει τις υποψηφιότητες στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούσαν τους Δήμους.
    Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ βγαίνει βαθύτατα διχασμένη από αυτή την διαδικασία και αυτό είναι κάτι που φάνηκε στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, όπου κατέγραψε ένα από τα χειρότερα ποσοστά στην Εύβοια.    
    Τα παραπάνω, όμως, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την χαμηλή ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, το οποίο έχει κληθεί να διαχειριστεί μία από τις πιο δύσκολες κρίσης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αν μη τι άλλο ακούγεται εξωφρενικό, την ώρα που η ανεργία βρίσκεται πάνω από το 30% και ο ελληνικός λαός έχει φτωχοποιηθεί, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού να ασχολείται με το ποιος θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο χωριό του.