Έρχεται το Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε «Κάρυστο - Μαρμάρι - Στύρα»
  •  

     
     
    Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots». 302 δήμοι σε όλη την χώρα θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο Δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ.

     
    Με αυτήν καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

    Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και ο Δήμος Καρύστου
    ανταποκρίθηκε άμεσα και υπέδειξε κεντρικά σημεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες «Κάρυστο - Μαρμάρι Στύρα» στα οποία θα τοποθετηθεί το ασύρματο δίκτυο προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου .

    Με την υλοποίηση του έργου όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ. 

    Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα.