ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΑΧΟΥ ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ δικηγόρου , σχετικά με το ιδιοκτησιακό της Νότιας Καρυστίας
  •  Παρακολουθώντας από το Κανάλι της Βουλής την συζήτηση του νομοσχεδίου .. 3/ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ , άκουσα τον κ Υπουργό ΥΠΕΚΑ , ο οποίος , απαντώντας στην έντονη αντίδραση του βουλευτή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Μαρκόπουλου καθώς και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη που μετέχει του θερινού τμήματος της Βουλής , ανέφερε ότι δεν αποδέχτηκε την τροπολογία με την οποία η νήσος Εύβοια εντάσσεται στις περιοχές του άρθρου 62 παρ 1 εδάφιο 2 του Δασικού Κώδικα ( Ν 998/1979 ) , δηλαδή ότι δεν θα ισχύει πλέον το τεκμήριο της κυριότητας του Δημοσίου και για την Εύβοια , με την αιτιολογία ότι ναι μεν αρχικά είχε αποδεχτεί την τροπολογία ( επομένως είχε αποδεχτεί ως ορθούς και δίκαιους και τους λόγους που επιβάλλουν αυτήν την τροπολογία ) , αλλά ανέκυψαν νομικά προβλήματα !!!!

    Το ερώτημα βέβαια είναι το εξης
    : Για ποιο λόγο δεν ανέκυψαν νομικά προβλήματα και μάλιστα από το 1979 εως σήμερα ( δηλαδή επι 35 χρόνια ) για τις περιοχές των Ιονίων Νήσων , της Κρήτης , της Λέσβου , της Χίου , των Κυθήρων , των Κυκλάδων , από το 2012 του Καλλικρατικού Δήμου Μάνης ,ο οποίος τότε εντάχθηκε στην άνω εξαίρεση , της Σκύρου που όλες οι εκτάσεις αναγνωρίστηκαν, συλλήβδην , ιδιωτικές και ανέκυψαν μόνον για την Καρυστία η την Εύβοια ;

    Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι τα νομικά προβλήματα , αλλά τα συμφέροντα των επενδυτών αιολικής ενέργειας που θέλουν να επενδύσουν με τους δικούς τους απαράβατους όρους και όχι σε συνδυασμό με τα συμφέροντα της περιοχής και των πολιτών και λυπάμαι πολύ για αυτό και περισσότερο γιατί δεν το περίμενα.

    ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-8-2014

    ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ