"Φορτώθηκαν" τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet
  •  
    Στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναρτώνται σταδιακά τα στοιχεία της εκκαθάρισης των «Ε9» των φορολογούμενων από τα οποία προκύπτει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
     
    Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει στο τέλος Αυγούστου.

    Οι φορολογούμενοι για να δουν το εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα
     
    www.gsis.gr, με τους κωδικούς τους και στη συνέχεια αφού επιλέξουν τα σημεία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» θα μπορούν να δουν τον φόρο που πρέπει να πληρώσουν.
     
     
     
     
    Οι φορολογούμενοι μέσω του πεδίου «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων» μπορούν να δουν στο κάτω μέρος της σελίδας τις δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.
     
     
     
     
     
    Το εκκαθαριστικό μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της επιλογής του πεδίου «Ταυτότητα οφειλής» όπου υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός για κάθε οφειλή.
     
     
     
     
    Η πληρωμή του εκκαθαριστικού που χαρακτηρίζεται «Σημείωμα για Πληρωμή» μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ

    Όλα τα βήματα για να βρείτε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

    1. Μπείτε με τους κωδικούς σας στο Taxis (στην ηλεκτρονική διεύθυνση )
    2. Από την επιλογή «εφαρμογές taxisnet» επιλέξτε «δηλώσεις περιουσιολογίου Ε9».
    3. Κάντε κλικ στο κουμπί Είσοδος
    4. Στο αριστερό τμήμα της οθόνης θα δείτε δύο επιλογές:
    - Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2014 (σε αρχείο .pdf)
    - Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)

    Με το εκκαθαριστικό θα πληροφορηθείτε την αξία των ακινήτων όπως έχει υπολογιστεί από την εφορία. Με την ειδοποίηση, θα μάθετε και το πόσες δόσεις έχετε στη διάθεσή σας για να πληρώσετε τον φόρο

    - Προσοχή: αν είστε η σύζυγος και δεν έχετε δικούς σας κωδικούς, μπορείτε να πατήσετε αλλαγή υπόχρεου και να βρείτε τα δικά σας εκκαθαριστικά ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα. ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΖΥΓΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ

    - Αυτό ήταν. Κλείνετε την εφαρμογή αφού τυπώσετε (ή αποθηκεύσετε) τα δύο αρχεία που εμφανίζονται σε μορφή pdf. Ειδικά το ειδοποιητήριο, θα το χρειαστείτε για να πάτε στην τράπεζα και να πληρώσετε.

    Στην ειδοποίηση υπάρχει και η ταυτότητα οφειλής που θα σας …ακολουθεί για τους επόμενους μήνες μέχρι και το τέλος του χρόνου.