Γιάννης Μανώλης : Με αφορμή την παρέμβαση μου για το “ναυάγιο του ιδιοκτησιακού”
  •  Αγαπητέ κ. Χατζηνικολή,

    Με αφορμή παρέμβαση μου για το “ναυάγιο του ιδιοκτησιακού”, παρατήρησα ότι εκλάβατε προσωπικά μία αναφορά μου σχετική με ποια αιτιολογία συμμετείχατε στη «συνάντηση κορυφής – παρωδία».
    Οφείλω, λοιπόν, να ομολογήσω ότι καμία αιχμή δεν αφήνω σε εσάς προσωπικά.
    Η πολιτική σας διαδρομή, άλλωστε, όπως και το ήθος σας είναι γνωστά και ξεκάθαρα.
    Η αιχμή απευθυνόταν στον βουλευτή Ευβοίας, κ. Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν και αυτός που κανόνισε τη «συνάντηση κορυφής – παρωδία».
    Όταν, λοιπόν, κανονίζεις θεσμική συνάντηση για την διευθέτηση ενός συλλογικού ζητήματος, καλείς τους θεσμικούς φορείς της περιοχής.
    Έχω την εντύπωση ότι εσείς προσωπικά δεν έχετε κάποιο θεσμικό ρόλο (εκτός, βέβαια, αν φαντασιώνεστε ότι έχετε κάποιον θεσμικό ρόλο όπως ο κ. Κεδίκογλου φαντασιώνεται ότι έδωσε λύση στο θέμα του ιδιοκτησιακού).
    Πολύ σωστά πράξατε και παρευρεθήκατε. Άλλωστε, εσείς είστε παρών όπου και αν σας ζητηθεί. Αυτό που τόνισα ήταν ότι, για την επίλυση τέτοιων μεγάλων θεμάτων, χρειάζονται καλή προετοιμασία, ομοψυχία και τήρηση της θεσμικής οδού.
    Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί αυτού, επέλεξε την παλαιοκομματική οδό του “κατόπιν ενεργειών μου”.
    Απροετοίμαστα, βιαστικά και διχαστικά πήρε στο λαιμό του όλους τους ιδιοκτήτες γης της νότιας Καρυστίας.
    Και ενώ αρχικά πανηγύριζε, μαζί με του ντόπιους χειροκροτητές του, σήμερα κρύβεται.
    Δυστυχώς εσείς, άθελα σας, γίνατε μέρος αυτής της προεκλογικής φιέστας που επιχειρήθηκε να στηθεί.
    Με παιδιαρίσματα, όμως, και χαβαλέ δεν λύνονται τα προβλήματα.
    Δεν μπορώ να σας πω καθαρά και ξάστερα αν για το ναυάγιο ευθύνονται οι εταιρείες ΑΠΕ.
    Ακόμη, όμως, και αυτές να ευθύνονται το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.
    Θα οργανωθούμε και θα συγκροτήσουμε ένα ενιαίο και συγκροτημένο μέτωπο διεκδίκησης ή θα συνεχίσουμε να είμαστε οι αχυράνθρωποι του εκάστοτε βουλευτή, παίζοντας στο παιχνίδι τους; Θα πορευτούμε καθαρά και συγκροτημένα ή εν κρυπτό, με κουτοπονηριές, στυλ Κεδίκογλου; Το νέο δημοτικό συμβούλιο θα επικαιροποιήσει τις αποφάσεις του απερχόμενου ή θα χαράξει νέα στρατηγική επί του ιδιοκτησιακού και της ανάπτυξης των έργων ΑΠΕ;
    Αυτά είναι τα ουσιαστικά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε. Επιμένω, λοιπόν, στην άποψη μου ότι προσωρινή λύση (οριστική λύση θα υπάρξει με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου) στο ιδιοκτησιακό θα δοθεί μόνο αν την διεκδικήσουμε σωστά και με μέθοδο.
    Υ.Γ.: Ασφαλώς δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για να σας δώσει άδεια για κάτι. Αν, βέβαια, έχετε συνηθίσει και πρέπει οπωσδήποτε να παίρνετε άδεια για την οποιαδήποτε κίνηση σας, απευθυνθείτε αλλού. Όσο για τα περί αναίδειας κτλ σας τα επιστρέφω, γιατί όπως εξήγησα παραπάνω ουδεμία αιχμή δεν άφησα προς το πρόσωπο σας.

    Με εκτίμηση,
    Γιάννης Μανώλης