Τελικά μας εμπαίζουν… Μεγάλη Κοροϊδία και εξαπάτηση των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας
  •  

    Τελικά μας εμπαίζουν…

    Ο εμπαιγμός των κατοίκων της νότιας Καρυστίας από την Κυβέρνηση για το θέμα του ιδιοκτησιακού της Εύβοιας  συνεχίζεται…

    Μεγάλη Κοροϊδία και εξαπάτηση των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στις 31/7/14 έως 1/8/14 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».

    Συνεχίζεται η  προσβολή, η ταλαιπωρία και η ανέντιμη αρπαγή των ιδιοκτησιών μας, εις βάρος της Εύβοιας και των κατοίκων της.

    Η στάση της Κυβέρνησης γεννά οργή και αγανάκτηση στους Ευβοείς. Μήπως για να εξυπηρετήσουν πολιτικά και οικονομικά εγχώρια και ξένα, ιδιωτικά συμφέροντα, δεν αφήνουν να λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα της Εύβοιας;

    Είναι δεδομένο ότι "κάποιοι" ορέγονται να βάλουν χέρι στις περιουσίες των κατοίκων της νότιας Καρυστίας και για τον λόγο αυτό τις μετέβαλαν… σε δημόσιες!

    Τα συμφέροντα που επιβουλεύονται την νότια Καρυστία είναι τεράστια. Ποιοί γίνονται ανάχωμα στο δίκαιο αίτημα μας; Ποιοί και γιατί υποκύπτουν σε πιέσεις;

    Από πότε βουλευτές της Εύβοιας δεν στηρίζουν τους Ευβοείς για τους οποίους το ζήτημα είναι ζωτικό; Γιατί στο  μέγα πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής μας κρατήσανε εκκωφαντική σιωπή τα κόμματα στη Βουλή; Προκειμένου να εξυπηρετήσουν… αλήθεια ποιούς;

    Εμπαιγμός και στις ενδοκυβερνητικές διαπραγματεύσεις για την  κατάθεση της τροπολογίας. Ποιοί κρύβονται πίσω από την στασιμότητα  της επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος δημιουργώντας συγκρούσεις;

    Το μήνυμα είναι ένα και μας αφορά όλους: Ας δώσουμε όλοι μαζί  "ενωμένοι"  τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για την Εύβοια! Συμμετοχή και όχι Αποχή!

    Πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Εύβοιας και των Ευβοέων, όπως επιβάλλει το δίκαιο και η ισονομία. Οι Ευβοείς είναι περήφανοι, αγαπάνε τον τόπο τους και πονάνε να τον βλέπουν να κατρακυλάει.

    Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο κ. Ταγαράς οφείλει μια εξήγηση στους κατοίκους της Νότιας Καρυστίας.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τι είναι αυτό ακριβώς που αποτέλεσε τροχοπέδη στο να μη γίνει αποδεκτή η τροπολογία; Σε σειρά επανειλημμένων συναντήσεων μαζί σας στο ΥΠΕΚΑ, του συλλόγου ιδιοκτητών «Καβοντόρου Γη», της πρώην και νέας Δημοτικής αρχής Καρύστου, των Βουλευτών Εύβοιας κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, κ. Κώστα Μαρκόπουλου και κ. Σίμου Κεδίκογλου, πεισθήκατε απόλυτα για το δίκαιο αίτημά μας και δεσμευτήκατε για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

    Ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, μετά από την έντονη πίεση του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ κ. Μαρκόπουλου και του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ κ. Αναγνωστάκη, δηλώσατε: «Ήμουν θετικός και είμαι θετικός αλλά πρέπει να διευθετηθούν κάποια θέματα και σταματώ εδώ».

    Η Κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει τη θέση της με επίσημες διαβεβαιώσεις για τη νομοθετική επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος της Εύβοιας, εντάσσοντας στο άρθρο 62 παρ 1 εδάφιο 2 του Δασικού Κώδικα Ν.998/1979 τη νήσο Εύβοια, όπως είχε δεσμευθεί.

    Περιμένουμε εξελίξεις άμεσα…

     

     

    Μαρία Γκάγκωση

    Σύλλογος «Καβοντόρου Γη»