405 υπογραφές κατοίκων του Μαρμαρίου ζητουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα της ύδρευσης
  •  

    405 υπογραφές κατοίκων του Μαρμαρίου ζητουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα της ύδρευσης
    Την Τρίτη 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Μαρμαρίου για την κατάσταση στην ύδρευση. Στην συγκέντρωση αποφασίστηκε αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων να επιδιώξει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρύστου την Τετάρτη 30 Ιούλη.

     

     

    Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο τέθηκαν τα παρακάτω αιτήματα
    -Να ελεχθεί το νερό για να διαπιστωθεί αν είναι πόσιμο

     

     

    -Να ανατεθεί σε μηχανικό η μελέτη για εξεύρεση άμεσης λύσης που να διασφαλίζει πόσιμο και επαρκές νερό σε όλο το Μαρμάρι.

    -Να διενεργηθεί μελέτη για την οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης στο Μαρμάρι.

     

     

    Επίσης κατατέθηκαν και οι 405 υπογραφές κατοίκων Μαρμαρίου και του Φυγιά που υποστηρίζουν αυτά τα αιτήματα.

     

     

    Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς έχουν ελεχθεί οι γεωτρήσεις , ενώ μέχρι και σήμερα υπάρχουν περιοχές στο Μαρμάρι (Κροιμάδι και Φυγιάς) που ακόμα το νερό είναι καφέ.

     

     

    ’Εριξε το φταίξιμο στους υπαλλήλους του Δήμου λέγοντας πως ήξεραν το πρόβλημα απο την αρχή (Νοέμβρης 2013) και δεν τον ενημέρωσαν.

     

     

    Παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η γεώτρηση που πραγματοποιήθηκε κοντά στην προηγούμενη και δημιούργησε το πρόβλημα με το χώμα στο νερό.

     

     

    Επίσης, παραδέχθηκε πως η γεώτρηση στο Κροιμάδι, που χρησιμοποιείται τις τελευταίες μέρες , είναι ακατάλληλη και θα σταματήσει. Τέλος, υποσχέθηκε πως θα πραγματοποιηθεί νέα γεώτρηση μακριά απο την παλιά εντός της εβδομάδας.

     

     

    Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και την ως τώρα αντιμετώπιση του προβλήματος απο την Δημοτική αρχή δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε αν δεν έχουμε την διαβεβαίωση πως το πρόβλημα της ύδρευσης έχει αποκατασταθεί.

     

     

    Ζητούμε απο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους να συνυπογράψουν την πρόταση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το πρόβλημα της ύδρευσης στο Μαρμάρι.

     

    Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της ύδρευσης στο Μαρμάρι