Ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον Αλκιβιάδη Βόσσο στον Μάκη Βορίδη για τα πληρώματα ΕΚΑΒ.
 •  
  Την κάλυψη των κενών που έχουν προκληθεί σε πληρώματα ασθενοφόρων στουςτομείς του ΕΚΑΒ στην Εύβοια προσπαθεί να καλύψει  ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας.
  Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 αποφασίστηκε: η άμεση  πρόσληψη επικουρικών οδηγών στα Κέντρα Υγείας του Νομού-που με την αναγκαία γραφιοκρατία ίσως δεν είναι και τόση άμεση- για να καλύψουν τα κενά των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και η κάλυψη των ελλείψεων στα πληρώματα των ασθενοφόρων με προσωπικό από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (ή με τραυματιοφορέα ή με νοσηλευτή ή με ιατρό) μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού . Δεδομένης της τρομερής έλλειψης νοσιλευτικού προσωπικού ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα βρεθεί να συνοδεύσει τον ασθενή. Ήδη στο διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί υπάρχουν τρεις νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ Καρύστου και τρεις νέες θέσεις στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας.
  Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Βορίδης ενημέρωσε, ότι επίκεινται οι προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κ.Υ καθώς και στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Νομό, ενώ διαβεβαίωσε τον Σίμο Κεδίκογλου, ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του για την επίλυση συνολικά των προβλημάτων  στον τομέα της Υγείας στο Νομό. Ο κ.Υπουργός δεν διευκρύνησε το πόσος καιρός είναι περίπου το ...επίκεινται, μιας ακόμα και για μια θέση που έχει δρομολογηθεί η αναπλήρωση της χρειάζεται περίπου 2 μήνες για να αναλάβει κάποιος υπηρεσία.
  Να σημειωθεί, ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων το ΕΚΑΒ θα στείλει προσωπικό στην Κάρυστο, ενώ θα ανασταλούν οι αποσπάσεις για την Ιστιαία. Το αίτημα της επιστροφής των αποσπασμένων οδηγών των ασθενοφόρων στις θέσεις τους το έθεσε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κα Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, η  οποία συμμετείχε στη συνάντηση.
  Επίσης παραβρέθηκαν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Καρύστου κ. Αλκιβιάδης Βόσσος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Καρύστου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης Δημήτρης, που λόγω επιστημονικής ιδιότητας μίλησε γενικότερα για τα προβλήματα στο σύστημα της υγείας και ο Υπεύθυνος  ΕΚΑΒ Ν. Εύβοιας   κ. Κόκκος Νίκος, ο οποίος έθεσε συνολικά τα προβλήματα ελλείψεων και κενών, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των δομών του ΕΚΑΒ.