Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργού Δημόσιας Τάξης
 •  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

   

  ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

  Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   
   

  Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   
   
  Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργού Δημόσιας Τάξης
  Να ιδρυθούν πύλες εισόδου – εξόδου στους Λιμένες της Εύβοιας
  Να εξεταστεί η δυνατότητα καθορισμού  των λιμένων Αιδηψού, Καρύστου και Κύμης Ευβοίας ως σημείων εισόδου-εξόδου της χώρας, όπου θα είναι δυνατή και η διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου ζήτησε ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου από τονΥπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15-09-2014) στο Υπουργείο παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρη Τσακνάκη,  στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Νομού Ευβοίας κ. Αθανάσιος Τσέργας.
  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι αν και υπάρχουν οι υποδομές στους λιμένες Καρύστου, Κύμης, Αιδηψού και Λίμνης  για την αντίστοιχη αξιοποίησή τους με στόχο την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη, εντούτοις απουσιάζει ο απαιτούμενος αστυνομικής φύσεως έλεγχος και συγκεκριμένα ο έλεγχος και η ολοκλήρωση των διαβατηριακών διατυπώσεων.
  Δεδομένου του γεγονότος, ότι σήμερα η μοναδική πύλη εισόδου – εξόδου για την Εύβοια είναι το λιμάνι της Χαλκίδας και κατά συνέπεια το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων της Α.Δ Εύβοιας ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα καθορισμού και ίδρυσης επιπρόσθετα νέων πυλών διαβατηριακού ελέγχου εισόδου-εξόδου ατόμων στο Νομό , στους λιμένες –περιοχές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο τουριστικό και εμπορικό ενδιαφέρον και ειδικότερα στους λιμένες Αιδηψού- Καρύστου – Κύμης.
  Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν :
  Α) Ο λιμένας Καρύστου λόγω της γεωγραφικής θέσης αποτελεί για το Νομό της Εύβοιας τον κύριο όρμο καταφυγής πλοίων ξένης και ελληνικής σημαίας, τόσο για προστασία από ανέμους και δυσμενείς καιρικές συνθήκες όσο και για διαδικασίες – ενέργειες πράξεων μεταβολής πληρωμάτων και παραλαβής τροφοεφοδίων και ανταλλακτικών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
  Β) Ο λιμένας Κύμης, σύμφωνα με την  υλοποίηση της μελέτης των νέων λιμενικών έργων πρόκειται να  αξιοποιηθεί άμεσα τόσο ως τουριστικός λιμένας για την προσέλκυση και παραμονή σκαφών αναψυχής αλλοδαπής και ελληνικής σημαίας δυνάμει χρηματικού ανταλλάγματος για τον ελλιμενισμό, όσο και για χρήση ως εμπορικός λιμένας προς άμεση εξυπηρέτηση των εμπορικών και λοιπών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.
  Γ) Οι Λιμένες Αιδηψού και Λίμνης, πρόκειται στα άμεσα και μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού Λιμένος να αξιοποιηθούν τουριστικά με προσέλκυση και κατάπλους Ε/Γ-Κ/Ζ πλοίων ξένης σημαίας με μεταφορά τουριστών (ρωσικής ως επί το πλείστον υπηκοότητας).Οι εν λόγω τουρίστες πέραν των παροχών του πλου αναψυχής και κρουαζιέρας στις ελληνικές θάλασσες και νησιά θα έχουν τη δυνατότητα ως ομόθρησκοι και στο πλαίσιο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού να επισκέπτονται οδικώς και οργανωμένα στο ιερό προσκύνημα  Οσίου Ιωάννου του Ρώσου που αποτελεί ξεχωριστό πόλο έλξης πιστών παγκοσμίως.