Τέσσερα υδατοδρόμια στην Εύβοια, σε Κάρυστο, Χαλκίδα, Κύμη και Αιδηψό
  •  Η Hellenic Seaplanes αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας για την ανάπτυξη 4 υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη και Αιδηψό, καθώς και μιας τεχνικής βάσης στη Χαλκίδα.


    Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) έβαλε στόχο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να υπάρχουν όχι ένα αλλά τέσσερα υδατοδρόμια στο νησί της Εύβοιας και να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στις μετακινήσεις με υδροπλάνα, ολοκληρώνοντας τις ιαγωνιστικές διαδικασίες.

     
    Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. Παράλληλα, ξεκινάει η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνωνστην Χαλκίδα για τη συντήρηση, τον τεχνικό έλεγχο και την επιδιόρθωση των αεροσκαφών.
     
    Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A., μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγησή της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων.
     
    Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φάκελους αδειοδότησης των υδατοδρομίων έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015.
     
    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Θανάσης Τσέργας δήλωσε: «Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με σκοπό να προλάβουμε την ερχόμενη τουριστική περίοδο για το νησί της Εύβοιας και όχι μόνο. Στην προσπάθεια μας έχουμε μαζί μας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Εύβοιας.
     
    Πιστεύουμε να προλάβουμε την έναρξη της λειτουργίας θεωρώντας ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την ανάπτυξη θέσεων εργασίας και την προστιθέμενη αξία στο χειμαζόμενο από ανεργία και δουλειές νησί της Εύβοιας».