Διαγραφή υπερβολικών Τελών Ύδρευσης
  •  Την Διαγραφή υπερβολικών χρεώσεων κατανάλωσης νερού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου μετά από σχετική αίτηση Επιχείρησης κατά την περσινή χρονιά.


    Αναλυτικά η απόφαση: 

    «Εξέταση αίτησης Μανταλένας Τσέντα περί αναθεώρησης του τιμολογίου ύδρευσης των επιχειρήσεων και αναστολής ειδοποιητηρίων πληρωμής Τελών Ύδρευσης»

    Στα Καλύβια και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλυβίων (σύμφωνα με την με αρ. 274/2011 Α.Δ.Σ.), σήμερα την 16η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 μ.μ. συνήλθε σε τακτική Δημόσια Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, ύστερα από την με αριθ. πρωτ. 19543 από 11-12-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού που επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010. Η συνεδρίαση έληξε στις 23:00 μ.μ.

     


    Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) μελών βρέθηκαν παρόντα δεκαεπτά (17),ήτοι:
     
    Απούσα ήταν και η Δημ. Σύμβουλος κ. Τζαβάρα Παγώνα που δεν έχει ακόμα ορκιστεί.
     
    ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
     
    ΑΠΟΝΤΕΣ
     

    Απούσα ήταν και η Δημ. Σύμβουλος κ. Τζαβάρα Παγώνα που δεν έχει ακόμα ορκιστεί.
     
    ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Τ.Κ.
    Παρόντες ήταν ακόμη οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων : α) Καλλιανού,Κυπαρίσσης Σταμάτιος, β) Πλατανιστού, Παπαχρήστος Γεώργιος, γ) Καρύστου, Βερούχη –Λεμονιά Μαρία, δ) Μελισσώνος, Μπαγιάτης Γεώργιος ε) Γιαννιτσίου, Βούλγαρης Ευάγγελος,στ) Μαρμαρίου, Τσαλιαγκός Νικόλαος, ζ) Πολυποτάμου, Σκλήρας Ιωάννης, η) Κατσαρωνίου, Κουνέλης Αθανάσιος.
     
    Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καρύστου, Ελευθέριος Ραβιόλοςύστερα από νόμιμη πρόσκληση σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 .Αρμόδιος για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης ήταν ο υπάλληλος του Δήμου, Πορτολομαίος Ανδρέας του κλάδου ΠΕ1 με βαθμό Γ΄
     
    ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 422/2014

    ΘΕΜΑ: 28ο «Εξέταση αίτησης Μανταλένας Τσέντα περί αναθεώρησης του τιμολογίου ύδρευσης των επιχειρήσεων και αναστολής ειδοποιητηρίων πληρωμής Τελών
    Ύδρευσης».
     
    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 28ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, θέτει υπόψη του Συμβουλίου την με αρ. πρωτ. 18622/24-11-2014 αίτηση της
    Μανταλένας Τσέντα η οποία έχει ως εξής:

    «Επανέρχομαι εκ νέου με την αίτηση μου, σχετικά με τις υπερβολικές χρεώσεις από την υπηρεσία του Δήμου σας , για την κατανάλωση νερού της επιχείρησης μου κατά την περσινή χρονιά.

    Η αίτησή μου με ημερομηνία 18.12.2013 εισήχθη στο Δ.Σ. Καρύστου την 27.12.2013 (προσκομίζω σχετικά πρακτικά) και αφού διαβάστηκε από τον κ. Πρόεδρο έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. 

    Όλοι ανεγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματός μου , και υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν με νεώτερη πρόταση-απόφαση του Δ.Σ. μέσα στον Ιανουάριο 2014, για την άρση της αδικίας , σχετικά με τον τετραπλασιασμό της τιμής του νερού της εποχιακής επιχείρησης μου μέσα σε μια χρονιά λόγω λάθους της υπηρεσίας μέτρησης , αλλά και διόρθωση της άστοχης απόφασης, που θα αφορά και την επόμενη χρονιά (2014) για να μην διαιωνίζεται ένα λάθος.

    Από τότε έως σήμερα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου προς στους υπευθύνους Δημοτικούς άρχοντες δεν κατέστι δυνατόν να ανακαλέσετε την άδικη ομολογουμένως απόφασης σας, αλλά ούτε να αναστείλετε τα προς είσπραξη ειδοποιητήρια σας.

    Συνεπεία όλων αυτών είναι η περαιτέρω εκτόξευση της χρέωσης, από τις συνεχείς προσαυξήσεις της υπηρεσίας σας, που καθιστούν απαγορευτικά τα προς τακτοποίηση ποσά . Επειδή θεωρώ ότι ο διπλασιασμός του παγίου, ο τετραπλασιασμός της τιμής κατανάλωσης του νερού, αλλά και η περαιτέρω προσαύξηση των επαγγελματικών τιμολογίων με επιπλέον 30% από το οικιακό τιμολόγιο, πέρα ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν συνθήκες εξαφάνισης των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων μας, την στιγμή που λόγω των παράλογων αυξήσεων, το κόστος λειτουργίας μας έχει εκτοξευθεί , αλλά και τα έσοδα μας λόγω της οικονομικής συγκυρίας δραστικά μειωθεί.

    Επειδή κ. Πρόεδρε η περεταίρω λειτουργία μας καθίσταται αβέβαιη και προβληματική, κυρίως για τους προσεχής μήνες της βαθειάς κρίσης που διανύουμε , παρακαλούμε στην συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου δικαιώσετε το δίκαιο αίτημά μου, επανεισαγάγετε και επαναθεωρήσετε τις υπερβολικές αυτές αυξήσεις που μας οδηγούν πολύ πιο γρήγορα στο λουκέτο, με τις πολιτικές που σχεδιάστηκαν, αναστέλλοντας τα ήδη σταλθέντα προς είσπραξη 2 ειδοποιητήρια σας . Αυτονόητη δε, θα είναι η παρουσία μου στο Δ.Σ. που θα ορίσετε με το πάρα πάνω θέμα που σας εξέθεσα».

    Η Δημοτική Ταμίας κ. Μέγκουλα Μαρία με την με αρ. 18622/14/3-12-2014 εισήγησή της αναφέρει ότι: «Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής αίτησης της κας Τσέντα Μανταλένας σας
    πληροφορούμε τα ακόλουθα:

    Με την παρ. 1δ του άρθρου 174 του Ν. 3463/06 ορίζεται ότι κάθε είδους χρέη προς τους Δήμους διαγράφονται ολόκληρα ή εν μέρει όταν η εγγραφή στους οριστικούς βεβαιωτικούς καταλόγους δημοτικών ή κοινοτικών φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών έγινε κατά τρόπο προφανώς λανθασμένο ως προς τη φορολογητέα ύλη ή το πρόσωπο του φορολογουμένου ή όταν έγινε λανθασμένη πολλαπλή εγγραφή για το ίδιο είδος εσόδου και για το ίδιο πρόσωπο.

    Προκειμένου η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή των χρεώσεων σε επαγγελματικό τιμολόγιο περί τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, θα πρέπει να προϋπάρχει επικυρωμένη Απόφαση Δ. Σ. που να τροποποιεί την 8/13 Απόφαση Δ. Σ. η οποία έχει επικυρωθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και είναι σήμερα σε ισχύ. 

    Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι ενδεχόμενη νέα απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την νέα χρήση. Στην Επιχείρηση «Ξενοδοχείο Μαρμάρι ΕΞΤΑΜΕ», έχει επιβληθεί τέλος ύδρευσης για το έτος 2013 ποσό 11.403,85 € πλέον ΦΠΑ το οποίο είναι υπερβολικό. Επειδή όμως δεν συντρέχουν οι τυπικοί λόγοι διαγραφής

    Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο

    Την απόρριψη της υπ. αριθ. 18622/14 αίτησης της κας Τσέντα Μανταλένας και της συνιστά την προσφυγή στην ειδική διαδικασία επίλυσης διαφορών δημοτών και Ο.Τ.Α. κατόπιν σχετικής προσφυγής του οφειλέτη που αφορούν χρέη από τέλη, δικαιώματα κλπ, η οποία θεσπίζεται με το άρθρο 174 του Ν.3463/06 και είναι ανεξάρτητη από την διαδικασία που ακολουθείται ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων».
     
    Κατόπιν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ι. Νικόλαος δήλωσεπως είναι δίκαιο το αίτημα και πως υπήρξε μεγάλη αστοχία στην απόφαση των Τελών Ύδρευσης που ψηφίστηκε και είναι σε ισχύ ακόμα με αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό της χρέωσης για τις επιχειρήσεις για δύο χρόνια (2012-2013) και πρότεινε να χρεωθεί η αιτούσα για το παραπάνω διάστημα με το ποσό που προκύπτει από τον μέσο όρο των χρεώσεων των δύο ετών 2010 και 2011.
     
    Κατόπιν ο αρχηγός της παράταξης «Αλλιώς» κ. Παπαλυμπέρης Ισίδωρος δήλωσεπως η αστοχία της απόφασης των Τελών Ύδρευσης αφορά όλους τους επαγγελματίες και πρότεινε την αναβολή του θέματος για να επανεξεταστεί το θέμα συνολικά για όλους τους επαγγελματίες.
     
    Ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημ. Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά .
     
    Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των αρ. 65 και 72 του Ν.3852/2010, μετά από διαλογική συζήτηση κατά την οποία δεν συμμετείχε και δεν ψήφισε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ζαφείρης Αθανάσιος λόγω συγγένειας με την αιτούσα, κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α (17 έναντι 1)
     
    Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
    Την διαγραφή του ποσού των Τελών Ύδρευσης ύψους 13.108,67 € της επιχείρησης Ξενοδοχείο MARMARI BAY της Μανταλένας Τσέντα μέχρι του ποσού που προκύπτει από τον μέσο όρο των χρεώσεων των δύο ετών 2010 και 2011.
     
    Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 422/2014.
     
    Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.
     
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

    ΒΟΣΣΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
    ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΤΟΥΡΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
    ΖΕΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    ΓΚΙΒΙΣΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
    ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
    ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    ΓΚΕΜΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΚΙΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ
    ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΠΑΛΥΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΜΗΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
    ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
     
     
    Ο Πρόεδρος
    ΒΟΣΣΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ