Ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ στην Κάρυστο
  • Ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ στην Κάρυστο - Πρέπει να  κρατήσουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.- Την εποχή της κρίσης καταφέραμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα.

    Βλέπω πρόσωπα αγαπημένα που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Θα θυμάστε ότι η πρώτη μου πολιτική εμφάνιση ήταν εδώ στην Κάρυστο πριν από 10 χρόνια και 10 μήνες περίπου και βλέποντάς σας όλους εσάς που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά ακόμα ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ που είσαστε σήμερα εδώ μαζί μου στην πιο δύσκολη μάχη, για την πατρίδα μας, στην πιο δύσκολη μάχη για την παράταξη και για μένα προσωπικά.

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που είσαστε μαζί μου.

    Είναι ευκαιρία να πούμε και μερικά πράγματα. Έχουν σταματήσει οι  πολιτικές ομιλίες και αυτό είναι κρίμα. Θα έπρεπε να μιλάμε περισσότερο πολιτικά, να καταλαβαίνουμε καλύτερα τι γίνεται, πως φτάσαμε στην Ελλάδα της κρίσης. Ήταν μία φυσική κατάληξη, γιατί όταν δανείζεσαι όλο και περισσότερο φτάνεις στο σημείο που πλέον δεν σου δίνει δανεικά  κανένας. Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έλεγε από το 1989, ότι πρέπει να τιθασεύσουμε το χρέος, να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά ή ο Κώστας Καραμανλής, που έλεγε το 2009, ότι πρέπει να πάρουμε εγκαίρως μέτρα, ότι πρέπει να νοικοκυρευτούμε, αλλά δυστυχώς τότε οι Έλληνες προτίμησαν να πιστέψουν έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης που έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Δικαιώθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς που στην πρώτη συμφωνία για το πρώτο μνημόνιο είπε, ότι μόνο λιτότητα δεν φέρνει αποτελέσματα, ίσα-ίσα θα χειροτερέψει το πρόβλημα. Δικαιώθηκαν οι αρχηγοί μας διαχρονικά όπως έχει δικαιωθεί και η παράταξη διαχρονικά. Όμως το 2012 είχαμε φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή. 

    Το 2012 έπρεπε να αναλάβουμε τις τύχες, να αναλάβουμε σοβαρότατες ευθύνες, να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την πατρίδα μας. Σας το λέω μετά γνώσεως, συμμετείχα σε όλες τις ευρωπαϊκές Συνόδους σε όλες τις διαβουλεύσεις, σας το λέω με το χέρι στην καρδιά, όταν πήγα στην πρώτη Σύνοδο τον Ιούνιο του 2012 ήταν έτοιμοι να μας διώξουν. Είχαν πάρει τα μέτρα, ήταν έτοιμοι για να μας αποπέμψουν. Με πολύ μεγάλες προσπάθειες και θυσίες όλων των Ελλήνων καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, στην καρδιά της Ευρώπηςκαι αυτό έχει τεράστια σημασία. Προχωρήσαμε σε μία εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, βάλαμε τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία και άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα θετικά σημάδια. Βγάλαμε πλεόνασμα νωρίτερα, καταφέραμε να βγούμε στις αγορές

    Η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.Αυτό σημαίνει, «βγαίνω στις αγορές», ότι αρχίζουν να εμπιστεύονται την οικονομία μου, αρχίζουν να θέλουν να επενδύσουν. Και χρειαζόμαστε τις επενδύσεις γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας, μόνο έτσι θα ανέβει η οικονομία μας. Είχαν αρχίσει να πληθαίνουν τα θετικά σημάδια. Ξέρω πολύ καλά ότι ακόμα αυτό δεν είχε φθάσει στην καθημερινότητά μας. Ξέρω πολύ καλά ότι οι περισσότεροι έχουν δοκιμαστεί, ότι έχουν φθάσει στα όριά τους, ότι έχουν κάνει θυσίες πάνω από όσο αντέχουν και λένε ότι «δεν έχει να πάει άλλο αυτό». Το δύσκολο μέρος είχε περάσει, όμως, δυστυχώς η τυχοδιωκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν με έναν αντισυνταγματικό τρόπο τις εκλογές.Αντισυνταγματικό γιατί το πνεύμα του Νομοθέτη του Συντάγματος για την προεδρική εκλογή ήταν να βρεθούν ευρύτερες συναινέσεις, να συνεννοηθούνε, να συνεργαστούνε τα κόμματα κάτι που έχουμε ανάγκη. Όμως προτίμησαν να το χρησιμοποιήσουν για να προκαλέσουν εκλογές με κάθε μέσο. Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο ακόμα και αυτός ο τραγέλαφος με τον Χαϊκάλη ήταν για γέλια αλλά το στόχο τους τον πέτυχαν. 

    Δημιούργησαν ένα τέτοιο κλίμα που ήταν αδύνατον να βρεθούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και φτάσαμε στις εκλογές. Τις εκλογές τις προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήξερε ότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία να φτάσει στην εξουσία. Ήξερε ότι αν ολοκληρωνόταν η προσπάθεια, αν ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα η εξουσία θα γινότανε ξανά ένα άπιαστο όνειρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές κατεβαίνει με ψέματα. Σκεφτείτε αυτό για παράδειγμα, αυτό που λένε: «σου χρωστάω δεν θα σε πληρώσω και δεν θα μου δώσεις και άλλα λεφτά από πάνω». Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν μπορείς να κάνεις έτσι τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Θα έχεις τη χειρότερη κατάληξη. Λένε και άλλα ψέματα. Όπως για παράδειγμα, ότι εγγυώνται τις καταθέσεις. Σας πληροφορώ ότι καμία κυβέρνηση δεν εγγυάται τις καταθέσεις, ούτε η δική μας κυβέρνηση εγγυάται τις καταθέσεις, γιατί για να εγγυάσαι τις καταθέσεις πρέπει να έχεις τα αντίστοιχα μετρητά έτσι ώστε αν χρειαστούνε να μπορείς να τα βάλεις. Μόνο όποιος έχει μετρητά, δηλαδή μόνο η ΕΚΤ μπορεί να εγγυάται τις καταθέσεις και τις εγγυάται στις χώρες εκείνες που είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΚΤ. 

    Αν σταματήσουν να είναι συνεπείς σταματάει και η εγγύηση των καταθέσεων καιαν διακοπεί η κοινοτική χρηματοδότηση τότε τα μόνα άλλα λεφτά που θα υπάρχουν στην Ελλάδα θα είναι τα λεφτά στις καταθέσεις των Ελλήνων και θα φτάσουμε σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην καταλήξουμε σε αυτό το σημείο, γιατί το βλέπετε από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, από τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΕΚΤ, αλλά και από αυτό που έχει γίνει στις τράπεζές μας. 

    Πάνω που καταφέραμε να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε ξαφνικά  νέα φυγή καταθέσεων, ξαφνικά χρειάζονται μετρητά, ξαφνικά καταφεύγουμε σε βοήθεια από την Ευρώπη και αυτή η βοήθεια θα υπάρχει μόνο όσο η Ελλάδα είναι συνεπής απέναντι στην Ευρώπη. Δεν σηκώνουν τσάμπα μάγκες και αυτή τη φορά τούς είναι ακόμα πιο εύκολο να μας πετάξουν έξω και υπάρχει μία απόδειξη, το 2012 όταν ανέβαινε το spread του ελληνικού ομολόγου ανεβαίνανε μαζί και όλα τα άλλα ακόμα και το γαλλικό και το γερμανικό. Τώρα έχει ανεβεί το ελληνικό spread όμως όλα τα άλλα έχουν μείνει χαμηλά ακόμα και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Αυτό είναι απόδειξη ότι οι υπόλοιπη είναι θωρακισμένοι. Αν οι Έλληνες αποφασίσουν να τρελαθούν  και να αυτοκτονήσουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Συνεπώς πρέπει να είμαστε σοβαροί, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Ξέρω ότι έφτασε ο κόσμος στα όριά του αλλά ήταν ο μόνος τρόπος, ήταν ο μόνος δρόμος, ήταν η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα. Έπρεπε μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές παντού.

     Όταν το κάνεις αυτό μοιραία γίνονται λάθη και αστοχίες. Έγιναν και μεγάλα λάθη, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα μεγάλο λάθος. Ο τρόπος που σχεδιάστηκε, ο τρόπος που εφαρμόστηκε. Και λυπάμαι επειδή ήμουν σε συσκέψεις τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2014, άλλος ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και δεν ξέρω πως καταλήξαμε σε αυτά τα λάθηΜπορούν όμως να διορθωθούν. Το μεγαλύτερο λάθος όμως ήταν ότι δεν προχωρήσαμε αρκετά γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις. Δεν καταφέραμε να περιορίσουμε το δαπανηρό κράτος. Αν το είχαμε καταφέρει πιο γρήγορα θα είχαμε φέρει καλύτερα αποτελέσματα και κυρίως το πιο σημαντικό να ελαφρύνουμε τη φορολογία γιατί μιλάμε για ανάπτυξη που θα έρθει μέσα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εκεί θα έρθει η ανάπτυξη και εκεί θα δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε γιατί 1.300.000 άνεργοι δεν θα βρουν δουλειά στο δημόσιο αλλά μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει πιο γρήγορα και να σας φέρω ένα προσωπικό παράδειγμα. Υλοποίησα μία κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το πώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Ήταν ένα διεφθαρμένο «μαγαζί» που δεν γινόταν παρά να το κλείσεις και να το ανοίξεις από την αρχή. Δεν μπορούσες να το φτιάξεις εν λειτουργία. 

    Γνώριζα ότι θα δεχθώ επιθέσει, όμως έχω μάθει να μην λιγοψυχώ. Ήταν μία απόφαση της κυβέρνησής μου και ήμουν ο αρμόδιος υπουργός για να την εκτελέσω. Ήξερα ότι θα δεχθώ επιθέσεις δεν φανταζόμουνα ωστόσο ότι θα γίνουν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων και  τα αδέρφια μου. Δεν φανταζόμουνα ότισυνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ από εκδικητική μανία θα μου στερούσαν τη σύνταξη και την περίθαλψη, αλλά νιώθω ότι έκανα το σωστό, όχι μόνο γιατί πρέπει να μένεις σταθερός στις θέσεις σου και να υλοποιείς την πολιτική του κόμματος της κυβέρνησης που ανήκεις -για κωλοτούμπες δεν έχει περιθώρια η εποχή  μας- αλλά πάνω απ’ όλα γιατί υπάρχει μία παράμετρος που ίσως να μην ξέρετε οι περισσότεροι. 

    Η παλιά ΕΡΤ στοίχιζε 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και η ΝΕΡΙΤ στοιχίζει 100 εκατ ευρώ, εξοικονομήσαμε για τους Έλληνες 200 εκατομμύρια. Η τελευταία μείωση στις συντάξεις έγινε για μόλις 50 εκατ., η μείωση στο μισθολόγιο των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε για λιγότερα λεφτά. Τι θέλω να πω; Ότι αν και άλλοι Υπουργοί είχαν προχωρήσει με ανάλογα τολμηρό τρόπο, αν είχαν περιορίσει τις δαπάνες του κράτους  εκεί που δεν χρειάζονται, γιατί δεν χρειάζεται η Ελλάδα μία δημόσια ραδιοτηλεόραση που να στοιχίζει πιο  πολύ από όλα τα ιδιωτικά κανάλια μαζί και να μην τη βλέπει ούτε ένας στους δέκα  Έλληνες, αν λοιπόν και άλλοι είχαν κινηθεί εξίσου τολμηρά θα είχαμε περιορίσει τη δαπάνη του κράτους και θα είχαμε ελαφρύνει τη φορολογία γρηγορότερα για να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δώσουν την ώθηση για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

    Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μεταρρυθμίσεις το κράτος, όταν είχες στην αρχή δύο κυβερνητικούς εταίρους και μετά έναν που ειδικά το ΠΑΣΟΚ έβλεπε το δημόσιο σαν την «ιερή αγελάδα», μην αγγίζετε το δημόσιο, δεν γίνεται να αλλάξουμε την Ελλάδα χωρίς να αγγίξουμε το δημόσιο. Δεν γίνεται να μην αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα που να μην στοιχίζει στους Έλληνες περισσότερο από όσο αντέχουνε. Φτάσαμε σε αυτή τη συγκυβέρνηση που ήταν απαραίτητη για τη σωτηρία της πατρίδας μας, αναγκαστήκαμε να κάνουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΔΗΜΑΡ στην αρχή και μετά μόνο με το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι πήγαν με τον Καμμένο και εκεί που η ΝΔ πήγαινε για αυτοδυναμία το 2012 βρέθηκε αναγκασμένη να κάνει συγκυβέρνηση. Θα είχαμε κάνει πολύ καλύτερα και πολύ γρηγορότερα τα πράγματα εάν δεν έπρεπε να συναποφασίζουμε ειδικά σε θέματα που  υπήρχαν ριζικά αντίθετες απόψεις όπως είναι οι απαραίτητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Να το θυμάστε αυτό υπάρχουν ευθύνες για το πώς φτάσαμε εδώ.

    Όμως, ακόμα και έτσι καταφέραμε να προχωρήσουμε πολλά. Πάνω απ’ όλα να κρατήσουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης, να αρχίσει να στέκεται στα πόδια της. Ανέλαβα κυβερνητικός εκπρόσωπος για πρώτη φορά για την Ελλάδα σε μια τρικομματική κυβέρνηση και μετά σε δικομματική κυβέρνηση, έβαλα το συνολικό καλό, το καθήκον πάνω από το προσωπικό μου συμφέρον. Γιατί έτσι έπρεπε.  Η μεγαλύτερη θυσία αν θέλετε που έκανα ήταν που όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσα να είμαι κοντά σας και όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπορούσα να βγάζω και ανακοινώσεις για το τι έκανα για την Εύβοια, γιατί πως θα φαινόταν αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαζε ανακοίνωση ότι προσέχει τον τόπο του καλύτερη από την υπόλοιπη Ελλάδα;. Όμως, κάναμε πολλά για την Εύβοια. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται και έχουν δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί έργα στην Εύβοια αξίας πολύ μεγαλύτερης από τα έργα που γινόντουσαν στα καλά τα χρόνια.

    Να αναφέρω ένα τοπικό παράδειγμα. Το δρόμο Καλλιανοί- Άγιος Δημήτριος και συνέχεια ο δρόμος προς το  Κάβο Ντόρο, πόσα χρόνια περιμέναμε να αρχίσει; Στην Ελλάδα της κρίσης όμως εκτελείται το έργο χάρη στις προσπάθειες που κάναμε και επίσης για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια, ο περιφερειακός της Χαλκίδας, 160 εκατ. ευρώ προϋπολογισμόςεντάχθηκε στην επόμενη προγραμματική περίοδο και δημοπρατείται τον άλλο μήνα. Όλα αυτά βέβαια υπό τον όρο ότι θα μείνουμε σταθεροί στην ευρωπαϊκή μας τροχιά.

    Εδώ στην Κάρυστο σε ό, τι αφορά το οδικό δίκτυο αυτό το παλιό όραμα του πατέρα μου, σας είχα μιλήσει για αυτό την πρώτη φορά που εμφανίστηκα μπροστά σας, ήταν αυτό που λέει ο χρυσός δακτύλιος, να ξεκινάς από Καλλιανούς να κατεβαίνεις Κάβο Ντόρο και να ανεβαίνεις , σε αυτή την υπέροχη περιοχή που μπορεί να γίνει τουριστικός πόλος και να αναπτυχθεί. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί ήδη εκτελείται, έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις και με τη βοήθεια του φίλου μου του Περιφερειάρχη του Κώστα Μπακογιάννη συνεργαζόμαστε πολύ καλά μαζί και έχουμε φέρει αποτελέσματα σε έργα περιφερειακής αρμοδιότητας. Ο δρόμος το αμαρτωλό κομμάτι, το γεφύρι της Άρτας, εννοώ ο δρόμος Στύρα-Νέα Στύρα-Πόρτο Λάφιαεξασφαλίστηκαν πιστώσεις για να ολοκληρωθεί. Σε αυτό το έργο είναι τόσα τα προβλήματα, γιατί τέσσερις εργολάβοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι με ευθύνη δική τους, δεν φταίει το κράτος. 

    Το  λιμάνι της Καρύστου αναβαθμίζεται, γίνεται πύλη εισόδου που σημαίνει ότι θα έρχονται κρουαζιερόπλοια και θα αποβιβάζονται τουρίστες. Και η Κάρυστος θα ενταχθεί στο χάρτη του τουρισμού κρουαζιερόπλοιων. Είναι ένα νέο δυναμικό είδος τουρισμού που σε άλλες περιοχές έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και με συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής και θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της που είναι εδώ προχωράμε έτσι ώστε μέσα στην επόμενη περίοδο να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία γιατί έχω έρθει σε  επαφή με τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων που ήδη ενδιαφέρονται να συμπεριλάβουν την Κάρυστο στους προορισμούς τους. Πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα για να απορροφήσουμε αυτό το συνάλλαγμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για να αφήσουμε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, ώστε να έρθουν και άλλα κρουαζιερόπλοια. Είμαι ήδη σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και είναι ένας στόχος που θα τον πετύχουμε. Το  πιο σημαντικό, γιατί εδώ στηνΚάρυστο το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποί της, αυτό για το οποίο αισθάνομαι καλά είναι ο αγώνας που έδωσα μαζί με τους λατόμους για  να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα Λατομεία σε λειτουργία. Ένα πρόβλημα 15 και πλέον ετών το λύσαμε. Υπάρχουν ζητήματα προς διευθέτηση αλλά το βασικό που είναι να παραμείνουν σε λειτουργία το σώσαμε την τελευταία στιγμή με νομοθετική ρύθμιση.

    Για το ιδιοκτησιακό θα ήθελα να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα έχουμε άμεσα, αλλά όταν κάποιος υπογράφει τροπολογία για το ιδιοκτησιακό μαζί με βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ο οποίος στη συνέχεια καταγγέλλει ότι χαρίζει δημόσια περιουσία σε ιδιώτες πώς να περάσει τροπολογία με το πνεύμα σκανδαλολογίας που υπάρχει. Πρέπει να διαλέγεις με ποιον πηγαίνεις και τι κάνεις. Από τη δική μου πλευρά είχα κινηθεί με τον Κοιν. Εκπρόσωπο του κόμματος τον Άδωνι Γεωργιάδη και είχαμε δρομολογήσει την επίλυση του προβλήματος. Αλλά ούτε βγάλαμε πρόωρες ανακοινώσεις για να προκαλέσουμε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον νομίζοντας ότι θα είναι προς όφελός μας σε μια εποχή που ψάχνανε να βρούνε σκάνδαλα και ήδη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε πάρει θέση για χάρισμα δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, έτσι το παρουσιάσανε για να ξέρετε μερικά πράγματα. Αλλά θα το καταφέρουμε και αυτό.

    Αυτά είναι σημαντικά ζητήματα για μένα, όπως είναι προτεραιότητα και οι κτηνοτρόφοι.Έχω μιλήσει με αρκετούς. Με τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα με τον Πολυχρόνη Πολυχρονίου είμαστε σε συνεργασία, έκανα παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επανεξετάζονται οι φάκελοι για τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα βοσκοτόπια, έχουν γίνει λάθη που θα διορθωθούν άμεσα. Και φυσικά  γνωρίζετε και τον αγώνα που έδωσα για ό, τι αφορά σε ζητήματα αλιείας. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι πάντα δίπλα σας σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, δίπλα στα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν.  Είμαι ο εκπρόσωπός σας αυτό πρέπει να κάνω. Με ξέρετε, γνωριζόμαστε καλά. Είμαι συνεπής, σταθερός, δεν αλλάζω θέσεις δεν χαλάω φιλίες, ίσα- ίσα κερδίζω και καινούργιους φίλους. Προσπαθώ να είμαι συνεπής, να μην κοροϊδεύω, να είμαι σταθερός, να μην κάνω κωλοτούμπες και η πρώτη σταθερή μου θέση είναι να δίνω αγώνα για τον τόπο μου, για τους ανθρώπους μου, για να καταφέρουμε να φτιάξουμε τον τόπο μας καλύτερο γιατί ξέρετε πότε θα περάσει η κρίση; Όταν αρχίσουμε να βγάζουμε λεφτά από τον τόπο μας και αυτό εδώ στην Κάρυστο, στη Νότια Καρυστία μπορεί να γίνει, έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες κινήσεις.

    Πιστεύω στη συνεργασία και μεταξύ των κομμάτων, μπορούμε και πρέπει να συνεργαζόμαστε.

    Όμως σε αυτή τη μάχη της Κυριακής 25 Ιανουαρίου πρέπει η ΝΔ να είναι πρώτη,γιατί αλλιώς μπαίνουμε σε περιπέτειεςΕμείς μπορούμε να συνεργαστούμε, εμείς έχουμε έτοιμο το σχέδιο, εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Πρέπει να είναι πρώτη η ΝΔ και ζητάω και προσωπικά τη βοήθειά σας γιατί λόγω εκλογικού συστήματος μία θα είναι η έδρα που θα βγάλουμε στην Εύβοια καιελπίζω να με εμπιστευθείτε να συνεχίσω να είμαι εκπρόσωπός σας.
    Είναι πολύ σημαντικό για μένα που είσαστε σήμερα μαζί μου. Είναι η δυσκολότερη μάχη που έχουμε δώσει για τον τόπο μας αλλά και η δυσκολότερη μάχη που έχω δώσει εγώ προσωπικά.

    Σας ευχαριστώ»

    Σίμος Κεδίκογλου
    Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας-Νέα Δημοκρατία